Vintur til Portugal

Publisert: 14. januar 2020

Bli med og smak på Douros deilige dråper

Noen steder kryper under huden på deg. For meg er havnebyen Porto akkurat et slikt sted. Ujålete. Autentisk. Og dønn sjarmerende.

I århundrer har vin fra Portugal blitt sendt ut i verden fra akkurat disse havnene. Skjeve hus. Smale gater. Smaker som jeg fremdeles kan kjenne om jeg lukker øynene.

For det er nettopp råvarene som gjør denne vinturen så spesiell. I Portugal finner du druer som knapt dyrkes andre steder i verden.

På vinturen vår starter vi i Porto og tar turen innover Dourodalen - vinens svar på ”Der ingen skulle tru at nokon kunne bu”. Landskapet er brutalt, og vakkert på samme tid. Jorda er skrinn og vanskelig å arbeide med. Menneskehender har hugget ut terrasser i landskapet. Men slitet var så verdt det. For vinene herfra er eksepsjonelle.

Du kjenner sikkert allerede til portvin og deres uslåelige langringskapasitet. Men nå er det rødvinene og hvitvinene vinfolk snakker om. Jeg kan smake kvalitetshevingen fra år til år. Jeg vil gå så langt som å påstå at vi står midt i en revolusjon for portugisisk vin.

Vil du oppleve smakene sammen med meg? Vi besøker topp-produsenter og slipper inn bak dører som vanligvis er stengt for reisende. Jeg er sikker på at naturen, maten og folkene vil sjarmere deg i senk. Akkurat slik de har gjort meg meg.