Elvecruise i Portugal

Elvecruise på Douro

Vingårder i Dourodalen, Portugal

Elvecruise på Douro

I Portugal finner du kanskje en av Europas vakreste elver, Douro. Den slynger seg mellom bølgende åser og steile fjellsider. Du ser vinrankene i uendelige rekker oppover langs elvebredden, med idylliske landsbyer og portugisisk dagligliv som utspiller seg mens vi glir forbi. Det er ikke for ingenting at Dourodalen i sin helhet er på UNESCOs verdensarvliste.

Douro har sitt utspring i Spania og renner i hovedsak vestover til den munner ut i Atlanterhavet, ved byen Porto. Med seg på veien har den plukket opp handelsvarer av mange slag, med druer og vin som den viktigste.

Skipene som seiler mellom Porto og Barca d'Alva holder stort sett 4-stjerners standard og oppover, hvilket garanterer for et komfortabelt cruise. Se forøvrig de enkelte cruisene for informasjon om skipet som tar deg med på tur.

De aller fleste elvecruise på Douro varer rundt en ukes tid. Dersom du synes dette blir i korteste laget, står spesialistene våre i skreddersømavdeling klare til å hjelpe deg med en spesialtilpasset ferie.

Våre mest populære Douro-cruise

Severdigheter og opplevelser langs Douro:

Porto, Portugal. Skyline over gamlebyen på motsatt side av Douroelven.

Porto

Den nest største byen i Portugal er både start- og endepunkt for de fleste elvecruise på Douro. Porto er byen som ga landet navnet sitt, men som også har gitt navnet til en av landets aller største eksportvarer: portvinen.

Du kan ikke unngå portvin i Porto, særlig om du begir deg til bydelen Vila Nova de Gaia, som ligger på den sydlige bredden av Douro. Her ligger portvinshusene tett i tett, med de iøyenfallende båtene, barcos rabelos, som brukes til å frakte vintønnene over elven duvende i brisen.

Men den mørkerøde nektaren er ikke alt. Porto er en eldgammel by, med røtter tilbake til romertiden, og det skulle bare mangle om det ikke var masse spennende byggverk å se på nært hold her også.

Fontene med lyse farger

Salamanca

Den ligger i nærheten av en helt annen elv, men Salamanca er likevel et viktig stoppested på nesten alle elvecruise fra Porto. Spanias gylne by har så mye å tilføre en kulturell rundreise herfra at det nesten bare måtte bli sånn.

Elvecruise på Douro går vanligvis til grensebyene Barca d'Alva på portugisisk side og Vega de Terrón på spansk side. Herfra er ikke elven lenger farbar for de fleste elvecruiseskip, men Salamanca er verdt en liten busstur ekstra. Byen er kanskje aller mest kjent for å ha verdens tredje eldste universitet – etter Bologna og Oxford.

Ærverdige utdannelsesinstitusjoner til tross, vi får anta at man ikke reiser til Salamanca for studiepoengene. Dannelsen skal man derimot få gjort mye med – byens arkitektoniske arv innbyr til mye utforskning (se neste punkt).

Kulturlandskap

Vingårder i dalen av elven Douro, Portugal

Douros vinområder

Langs elven er det vinranker så langt øyet kan se, og med de store variasjonene i mikroklimaer, lages det overraskende mange forskjellige typer vin i Douro, her kan du finne nye favoritter enten du foretrekker de røde eller de hvite. Regionen deles i tre underdistrikter, og alle har sine egne varierte uttrykk. Les mer om hvert distrikt under 👇

Reisekalender

Juni 2023

August 2023

September 2023

Oktober 2023

April 2024

Mai 2024

August 2024

September 2024