Kontrastfylte Japan

/ Vakkert – historisk og moderne

I få land møtes kontraster som i Japan. En aldrende befolkning – og flirende jenteklasser på skoletur. Nærmest utopisk hightech – og krokete bakgater med lave trehus, minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, haver dekorert med fint raket singel og en sten her og der – og høyhastighetstog i særklasse. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Vi overveldes, og ser at dette går opp i en høyere enhet. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne.

Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de, og forenes. Japan har lange tradisjoner med å absorbere utviklede kulturer fra det asiatiske kontinentet fra riktig gammelt av. Allerede for 1500 år siden begynte japanerne å ta til seg fremmede livsformer, buddhisme fra India og konfusianisme fra Kina. For halvannet hundre år siden begynte de a ta opp i seg elementer fra vestlig kultur. Japanerne har valgt ut og assimilert disse kulturelle impulsene og brukt dem til å legge nye dimensjoner til sin egen kultur, som opprinnelig var preget respekt for forfedrene og tro på kreftene i naturen og fruktbarhetskult i shintoismen, «gudenes vei». Denne utrolige harmoni mellom raffinement og orientalske elementer smeltet sammen med det siste innen teknologi og ofte ultra-moderne urban livsstil er tegn på en lang og dyp historie og kulturell trygghet.

Vi begynner i Kyoto, Japans hovedstad gjennom mer enn tusen år, uten tvil en av de fineste byene i Asia. Kyoto har 17 steder på UNESCOs verdensarvliste, et skattkammer av kunst og tradisjonell arkitektur, med japansk livsstil i smågater bak de glitrende fasadene. Før Kyoto var Nara Japans hovedstad, en slags kulturens vugge. Vi bor 3 netter i Kyoto og gjør dagsturer i byen og omegn. Litt lenger sør, ved Innlandshavet, ligger portalen på Miyajima-øya, som et japansk ikon. Vi besøker også Fredsparken i Hiroshima. Herfra med fly for å avslutte med noen dager i sensasjonelle Tokyo, der vi skal ha tid til å se de viktigste høydepunktene og noe shopping – og mulig en tur til den barokke tempelbyen Nikko for dem som ønsker det. Det er høst, og fremdeles håp om fine farver!

En drøy uke fullpakket med opplevelser – Velkommen!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 790,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.10.2017 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • Fyldig rundreise

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.10.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 29 790,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

24. oktober: Avreise

Formiddagsavgang fra Oslo Gardermoen til Helsinki, flybytte og så natten om bord med Finnair.

Dag 2

25. oktober: Osaka – Kyoto

Flyet ankommer på morgenen. Etter innreiseformaliteter gjør vi en sving med buss gjennom sentrum av Osaka, kjører gjennom shopping- og utelivsområdet Dotonbori, og passerer Osaka Castle. Det ble bygget av krigsherren Toyotomi Hideyosho på 1500-tallet. Han avanserte fra menig soldat for en føydalherre til å bli general og samlet til sist hele Japan til ett rike – med store planer om å erobre Kina også! Festningen har vær utbygget og restaurert flere ganger, og er et praktbygg.

Herfra er det en drøy time med egen buss til Kyoto, der vi innkvarteres på et greit, moderne hotell hvor vi skal bo i tre netter og ha base for turer i byen og omegn. På tidlig ettermiddag tar vi en spasertur i Gion-området, med rekker av restauranter og barer, tradisjonell bebyggelse, sake-tønner – og kanskje vi ser ryggen av en geisha. Resten av ettermiddagen fri, men vi går vel gjerne en tur sammen for å gjøre oss kjent i nabolaget. Straks over et par trafikkerte gater er vi inne i Kyotos «kvadratur» med tradisjonelle nabolag, med lav bebyggelse, parker og templer.

Dag 3

26. oktober: Kyoto

Vi har en full dag til å utforske Kyoto med japansk guide, minibuss og på egne ben.

Det sies at Kyoto har nær 1600 buddhisttempler, 28 av dem hovedkvarterer for buddhistiske sekter, og mer enn 250 shinto-helligdommer. Ofte ser vi at arkitektur og hageanlegg smelter sammen.  Vi må gjøre et skjønnsomt utvalg. Kinkakuji, den strålende Gylne paviljong glitrer – i sterk kontrast til zen-tempelet Ryoanji, hvor mørkt treverk møter en gårdsplass dekket av hvit sand, og med stener som små øyer i sandhavet. Perfekt inspirasjon for den som vil meditere, som er zen-buddhismens vei mot innsikt og oppvåkning – eller forundre seg over japansk estetikk.  Ved lunsjtid kjører vi til Asahiyama-distriktet, der vi vil spasere i den dype, nærmest magiske bambuslunden. Dagens bytur avsluttes med et besøk på Nishijin Tekstil-senter for å lære om tradisjonelle Kyoto-tekstiler.

Close up of Kinkaku-ji temple in Kyoto, Japan.
Dag 4

27. oktober: Kyoto – Nara – Kyoto

Hvor er verdens eldste trebygning, og hvor er den største?  Og hvor ligger de? Horyuji, grunnlagt AD 607, litt utenfor byen, og Todaji, med en kjempestor Buddha-statue, begge i Nara.

På vei dit besøker vi Fushimi Inari-helligdommen i ytterkant av Kyoto. Alleene med røde torii-porter er et yndet motiv.

Nara er Japans første virkelige hovedstad, grunnlagt i AD 710, og matte vike for Kyoto i 784. Det var en periode med utstrakt kontakt med Kina, som opplevde sin blomstringstid under tang-dynastiet. Tang-kultur hadde stor innflytelse på Nara, og mens tangtidens hovedstad Xian har få minner fra denne tiden, har Nara mange monumenter og bygninger som viser hva som var 700-tallets mote.

Ifølge legenden kom guden Kashuga Taisa i fordums tid ridende på et hvitt rådyr…

De fleste viktige monumentene i Nara ligger i den praktfulle Hjorteparken, der ville hjorter streifer mellom seder, eiketrær og blåregn. Hjortene ansees av shintoismen for å være gudenes budbringere, og er i seg selv en nasjonalskatt. Monumentene vi skal se, Todaji, med en Buddha-statue som er 14,98 m høy og 28 m over skuldrene, og shinto-helligdommen Kasuga står begge på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 5

28. oktober: Kyoto – Okayama – Kurashiki

Vi pakker lett, bare håndbagasje, for et par dager med tog og fly, mens koffertene sendes med lastebil til Tokyo. På formiddagen reiser vi med Shinkansen «bullet train» til Okayama. Der møter en buss oss, og vi reiser til Kurashiki for en halvdagstur, og vi skal få en liten smak på det stemningsfulle Bikan-kvarteret, med en kanal flankert av piletrær og vakre gamle lagerhus for rishandel og tekstiler, nå er restaurert og gjort til et levende kultur- og turistområde. Etter endt besøk returnerer vi til Okayama, hvor vi skal bo på hotell like ved jernbanestasjonen.

Dag 6

29. oktober: Kurashiki – Miyajima – Hiroshima

Med vår egen buss fortsetter vi til Hiroshima, noe som tar knapt tre timer. Her tar vi fergen til den lille øya Miyajima med shinto-helligdommen Itsukushima, som er kjent for den ikoniske «store røde» torii-porten som står ute i vannet, flankert av stenlykter. – Et av disse uforglemmelige øyeblikkene, ubegripelig vakkert og «japansk»!

Med ferge og buss tilbake til Hiroshima, der vi innkvarteres på et hotell meget sentralt i byen.

Dag 7

30. oktober: Hiroshima – Tokyo

Formiddag i Hiroshima, der vi vil se Fredsmuseet, som gir oss Hiroshimas dystre historie, og forteller om bomben og om all den menneskelige lidelse den medførte. 6. august 1945 blir gjort levende for oss. Utenfor museet ser vi Atombombekuppelen, det som er igjen her i bombens episenter, og vi ser minnemonumentet med over 220.000 navn på ofrene risset inn, og «den evige flamme» som skal slukkes først når verden er fri for atomvåpen. Sted for et stille øyeblikk…

På ettermiddagen flyr vi til Tokyo og innkvarteres på et sentralt beliggende hotell i denne enorme byen.

Dag 8

31. oktober: Tokyo

Lett å glemme – Tokyo er bygget der tre elver løper ut i havet. Byen er bygget mot vann. For å oppleve dette, skal på en kort båttur på Sumida-elven. Det gir et godt perspektiv på storbyen og høyhusene. Vi har guide og buss og begir oss ut for å se mer av Tokyo. Vi vil besøke Asakusa-distriktet for de siste glimtene av Tokyos fortid, med gamle hus og butikker som selger alt fra broderte kimonoer til håndskårne kammer. Vi skal få glimt av keiserpalasset, og fordype oss mer i det nåværende dynastiets skiftende historie i Meiji-helligdommen. I nærheten ligger Harajuku, japansk tenåringskulturs kjerneområde, og Omotesando-avenyen, ofte kalt Tokyos Champs Elysees. Dette er et favorittområde for shoppeglade barn og ungdommer. – Noen som vi avslutte med en ekstra t-banetur til Ginza eller Akihabara med myriader av neonlys, butikker og utesteder?

Dag 9

1. november: Tokyo, med ev. dagstur til nasjonalparken i Nikko m/lunsj

Dagen til egen disposisjon i Tokyo. De som ønsker – og det anbefales – kan bli med i en buss med andre turister til Nikko, en liten by ved inngangen til Nikko nasjonalpark. Byen er mest berømt for Toshogu, som er Japans rikest dekorerte helligdom, «japansk barokk», og mausoleet til det siste shogundynastis grunnlegger, Tokugawa Ieyasu. Overveldende treskjærerarbeider og store mengder bladgull som er blitt brukt til å dekorere bygningene, gjør at Toshogu skiller seg fra andre helligdommer i Japan, der enkel arkitektur er hovedlinjen.

Dag 10

2. november

Etter en rolig formiddag blir vi kjørt til Narita-flyplassen, der Finnair har avgang kl. 11.50. Etter mellomlanding og flybytte i Helsinki, lander vi på Gardermoen på sen ettermiddag.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Osaka og Tokyo – Oslo med Finnair (tillegg for eventuell avreise fra andre steder i Norge samt business-klasse)
 • Flyreise Hiroshima – Tokyo med JAL Japan Airlines på økonomiklasse
 • All transport ifølge programmet
 • Alle inngangsbilletter og utflukter ifølge programmet
 • Frokost, 2 lunsjer og 2 middager
 • Lokale japanske guider og norsk reiseleder

Prisen inkluderer ikke

 • Ev. dagstur fra Tokya til Nikko, kr 1 450,- per person med lunsj
 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Måltider som ikke er inkludert i programmet
 • Tips

HOTELLER
New Miyako Hotel, Kyoto
Hotel New Hiroden, Hiroshima
Kurashiki Kokusai Hotel, Kurashiki
Sunshine City Prince Hotel, Tokyo

Med forbehold om endringer.

NB:Deler av turen gjennomføres med offentlige transportmidler. Det innebærer at vi skal ferdes i trengsel og forsere jernbanestasjoner og terminaler med rulletrapper og normale trapper, skifte plattformer, gå en del – til tider med dagstursekk med ting for en overnatting. En del av byturene foregår også til fots – gruppens tempo.

Prisen er basert på min. 20 deltakere, samt kjente priser, skatter og avgifter pr. 8. mars 2017. Vi tar forbehold om økte skatter, avgifter og endrede valutakurser. I tilfelle færre påmeldte forbeholder vi oss retten til i verste fall å kansellere turen. I så fall vil beskjed bli gitt senest 30 dager før avreise. Vi tar også forbehold om nødvendige endringer av reiserute, tider, bytte av hoteller, endring i rekkefølgen av severdigheter, osv. både før avreise og etter at turen har startet