USA med Niagara Falls og Canada

/ Opplev New York, Washington DC, Philadelphia og Toronto!

Vi bor sentralt i New York og Washington for å få mest mulig ut av oppholdet. Vi flyr inn til New York, opplever storslått natur ved Niagara-fallene og besøker metropolene Toronto, Washington D.C. og Philadelphia. Det blir sightseeing til fots og i buss i The Big Apple (New York) og Washington. I Toronto skuer vi utover bykjernen fra CN Tower og i Philadelphia opplever vi historiens sus i Independence Hall. I Lancaster møter vi Amish-folket som lever sitt tradisjonelle og gammeldagse liv, og i Gettysburg lærer vi om det avgjørende slaget i den amerikanske borgerkrigen. Bli med oss på en reise til spennende storbyer, vakre naturopplevelser og amerikansk kultur og historie!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 25 390,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.09.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
Reiseleder
Inger-Torill Kirkeby

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.09.2018
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 25 390,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Lørdag 15. september 2018, Oslo - New York

Turen går fra Oslo med ankomst New York om ettermiddagen lokal tid (minus 6 t). Etter innsjekking på hotellet som ligger svært sentralt til like ved Times Square, er resten av dagen til fri disposisjon. New York har utrolig mye å by på! De som vil kan bli med reiseleder på en rusletur på Manhattan, med mulighet til å besøke Empire State Building som har vært et landemerke siden 1931. Fra utsiktstårnet i 86. etasje har vi panorama-utsikt utover byen i alle retninger. På veien dit passerer vi også Times Square. De som har lyst, blir med reiseleder på en lokal restaurant om kvelden. Med ett unntak har vi kun inkludert frokost på turen. Det blir mye rimeligere å kjøpe måltidene lokalt enn å forhåndsbestille og inkludere dem i pakkeprisen. Det blir lagt til rette for å spise alle måltider samlet underveis, men man kan selvsagt også gå ut på egenhånd.

Dag 2

Søndag 16. september 2018, New York

Etter frokost blir det sightseeing i buss med lokal norsktalende guide. Vi får se noen av de mest kjente områdene og bygningene på Manhattan som er en av New Yorks fem bydeler. Vi kjører slik at vi blant annet ser Central Park, Rockefeller Center og Empire State Building. Guidingen avsluttes med 9/11 Memorial Plaza, der World Trade Center lå. Minnesmerket etter terrorhandlingene 26. februar 1993 og 11.september 2001 er et gripende og stille sted midt i denne travle byen. Der tvillingtårnene sto, er det to kvadratiske bassenger (reflecting pools) der kaskader av vann flommer ned i dypet. Navnene til de nesten tre tusen som omkom er preget i bronsepaneler langs kantene på bassengene. De som vil besøke selve museet som ligger under plaza’en, kan gjøre dette på egen hånd. Etter lunsj-pause, tar vi Staten Island-ferja som gir oss muligheten til å se både Ellis Island og Frihetsgudinnen på nært hold. Resten av dagen er til fri disposisjon. Det er enkelt å komme seg rundt på Manhattan til fots eller med undergrunnsbane og taxi. Central Park ligger midt på Manhattan med fantastiske turstier og vakre skulpturer. Forretningene på fasjonable 5th Avenue har søndagsåpent. På 5th Avenue langs Central Park finner vi «Museum Mile» med blant annet Metropolitan Museum of Art og Guggenheim Museum. Nord for Central Park ligger Harlem, senter for afroamerikansk kultur og forretningsvirksomhet. På Times Square er det muligheter for å skaffe seg billetter til en de mange musikalteatrene på Broadway. Reiseleder er behjelpelig med gode råd og vink. Hun inviterer også på en ny rusletur. Hvis det er finvær, tar vi en tur opp på «High Line», en forholdsvis ny offentlig park som er anlagt langs den nedlagte opphøyde jernbanetraseen som gikk her tidligere. The High Line er blitt et nytt og elsket landemerke på Manhattan.

Dag 3

Mandag 17. september 2018, New York - Niagara Falls

Vi forlater «The Big Apple» og kjører først vestover gjennom statene New Jersey og Pennsylvania før vi kjører nordover og inn igjen i staten New York. Staten New York har store landbruksarealer, og skog- og fjellområder. Deler av «Upstate New York» (områdene nord for New York City) hører med i det såkalte «Rust Belt», som refererer til store industriområder. Sent på ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt ved Niagara-fallene. Vi håper på strålende vær mens vi rusler en tur ut for å ta de spektakulære Niagarafallene i øyesyn. Millioner av turister strømmer til Niagarafallene hvert år for å se et av verdens største og mest kjente fossefall.

Dag 4

Tirsdag 18. september 2018, Niagara Falls og Toronto

Niagara-elven danner her grense mellom USA og Canada. Vi krysser elven og kjører langs Ontario-sjøen, og videre nordøstover til Toronto. Toronto er med sine drøye 2,8 millioner innbyggere, Canadas mest folkerike by. Den flerkulturelle storbyen er kjent som business- og finanssenter og for sitt blomstrende kunst- og kulturmiljø. Vi besøker CN Tower som var verdens høyeste frittstående bygg da det sto ferdig i 1976. Selv om det senere er forbigått av flere, er det fremdeles et av de høyeste på den vestlige halvkule. Vi skal opp til utkikkstårnet på 346 m. Bare heisturen opp til utkikkstårnet er en opplevelse, her går det fort! Etter å ha beundret byen og mange av de kjente bygningene i Toronto, forflytter vi oss én etasje ned. Her kan vi hoppe – eller krabbe – ut på en glasshylle og se 342 m rett ned, snakk om å legge byen under seg! Etter en liten runde i byen med muligheter for lunsj, kjører vi tilbake til Niagara Falls.

Dag 5

Onsdag 19. september 2018, Niagara Falls - Lancaster

Vi kjører fra Niagara Falls til Lancaster i Pennsylvania. Lancaster har USAs nest største Amish-bosetting, med ca 30 000 personer. Amish-menigheten ble stiftet av sveitsiske Jacob Amman i 1693. For å slippe innblanding og religionsforfølgelse emigrerte mange av Amish-folket til Pennsylvania på 1700-tallet. I USA og Canada lever Amish-folket fremdeles sine enkle liv, de fleste som bønder med hesten som arbeidskraft og helst uten elektrisitet og andre tekniske hjelpemidler. Vi får omvisning i et Amish-hus og lærer om hvordan Amish-folket lever. Etterpå sitter vi ved langbord og spiser enkel og god gammeldags middag (inkludert) før vi sjekker inn på hotellet som ligger like ved kjøpesenteret Rockvale Outlet. De som har lyst på en liten shoppingrunde, kan kanskje gjøre et kupp her. Reiseleder viser vei!

Dag 6

Torsdag 20. september 2018, Lancaster - Gettysburg - Washington D.C.

Før vi forlater Lancaster tar vi en liten runde rundt i Amish-området med lokal guide om bord i bussen. Så fortsetter vi videre til Gettysburg og ser åstedet for det blodigste slaget i den amerikanske borgerkrigen (1861-1865). Over sju tusen menn falt i slaget mellom konføderasjons-hæren (sørstatshæren) og unionshæren (nordstatshæren), tusener ble skadet og tusener tatt til fange. Kampene 1.- 3.juli 1863 ble vendepunktet i borgerkrigen som endte med at nordstatene vant krigen og slaveriet etter hvert ble avskaffet. Noen måneder senere ble en æreskirkegård for ca 3500 unionssoldater offisielt innviet på slagmarken. President Lincoln holdt Gettysburg-talen som den dag i dag er pensum på amerikanske skoler. Talen handler om frihet og demokrati for alle og håpet om at et styresett «ved folket, av folket og for folket» ikke måtte forgå. Både slagmarken og gravplassen er del av Gettysburg National Military Park. Etter besøket her, kjører vi til Washington D.C. og sjekker inn på vårt hotell sentralt i USAs hovedstad.

Dag 7

Fredag 21. september 2018, Washington D.C.

Vi får en hel dag i «maktens sentrum». Det går nesten ikke en dag uten at vi hører nyheter fra Washington D.C. eller ser bilder av Det Hvite Hus flimre over TV-skjermen. Vi kjenner på en måte denne byen, men de fleste som kommer hit lar seg likevel overvelde. Byen ble planlagt som hovedstad, og her ligger monumentalbyggene og monumentene på rekke og rad langs The National Mall som strekker seg fra Kongress-bygningen (Capitol) til Lincoln-monumentet. Inne i det enorme Lincoln Memorial sitter president Lincoln og skuer ut over The Mall og mot Capitol i den andre enden. På veggen kan vi lese hans berømte Gettysburg-tale. Det var på trappene her at Martin Luther King holdt sin berømte tale «I have a Dream» i august 1963.

Minnesmerkene ligger på rekke og rad, og etter å ha sett Lincoln-monumentet, stopper vi vi ved Vietnam-krigs-monumentet, Korea-krigs-monumentet og det forholdsvis nye monumentet som hedrer falne og sårede i 2. verdenskrig. Vi besøker også æreskirkegården Arlington der vi blant annet besøker graven til president John F. Kennedy hvor det brenner en evig ild. Denne enorme gravplassen, med de lange rekkene med enkle gravsteiner viser tydelig at mange har gitt det ultimate offer for landet.

Og vi skal selvfølgelig se Det hvite hus og Kongress-bygningen.

Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Mange vil kanskje besøke noen av de flotte museene som ligger langs The Mall, de fleste er gratis. Reiseleder kan gi informasjon om de ulike museene og blir med dem som har lyst til å se Franklin D. Roosevelt-monumentet og det forholdsvis nye Martin Luther King Jr.-monumentet.

Washington DC, Capitol
Dag 8

Lørdag 22. september 2018, Philadelphia - hjemreise

Denne siste dagen kjører vi til Philadelphia i Pennsylvania. Vi besøker Independence National Historical Park i Old City (Gamlebyen). Bygningen som i dag kalles Independence Hall er USAs Eidsvoll. Her undertegnet representanter for de 13 britiske koloniene på østkysten Uavhengighetserklæringen 4. juli 1776. Dette førte som kjent til krig mellom det nye United States of America og Storbritannia. Ved Paris-avtalen i 1783 anerkjente Storbritannia USA som egen stat. Det var også i det samme bygget at Grunnloven av 1787 ble undertegnet. Bygningen står på UNESCO sin verdensarvliste.

Rett ved siden av ligger Liberty Bell Center som huser Liberty Bell, Frihetsklokken. Klokken fra ca 1750 var mest sannsynlig en av dem som ringte da Uavhengighetserklæringen skulle leses opp første gang i juli 1776. Senere ble klokken et symbol for dem som kjempet mot slaveriet. Etter borgerkrigen 1861-65 trengte man samlende symboler, klokken ble ett av dem, og den var med på mange utstillinger rundt om i landet.

Etter denne «historie-timen» setter vi kursen mot flyplassen for å ta fatt på flyturen hjemover.

Independence Hall, Philadelphia
Dag 9

Søndag 23. september 2018, Ankomst Oslo

Vi lander på Gardermoen om formiddagen etter en interessant og innholdsrik tur. Vi sitter igjen med gode minner og flotte opplevelser på mange plan, – og regner med at den enkelte av oss vet litt mer om USA og Canada enn før vi reiste!

Velkommen med på en vakker reise til USA og Canada!

NB: Det er ennå ikke bestemt hvilket flyselskap som benyttes på denne turen. Informasjon  om flyselskap og flytider vil bli oppdatert her i løpet oktober/november 2017. Kontakt oss hvis du ønsker utreise fra en annen flyplass enn Gardermoen.

Inger-Torill Kirkeby

Reiseleder

Inger-Torill Kirkeby er vår dyktige og erfarne USA-reiseleder. Hun har bodd i Miami siden 2001 og har reist svært mye i USA. Hun interesserer seg for mennesker, politikk og samfunnsliv, og har studert historie og kunsthistorie. Inger-Torill har stort engasjement for stedene vi besøker og menneskene vi møter. Hun tar deg med på store opplevelser, fører deg inn i kultur og historie og legger til rette for mange høydepunkter. Inger-Torill inviterer deg på tur i et land og et landskap som hun selv er utrolig glad i og fascinert av!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreisen Oslo – New York // Philadelphia/New York – Oslo
 • Opphold i dobbeltrom på turistklasse hoteller
 • Frokost alle dager og lunsj i Lancaster dag 5
 • Rundreisen med besøk, inngangsbilletter og guiding ifølge programmet
 • Norsk reiseleder på hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips til sjåfør og lokale guider USD 80,- pr. person
 • Drikke til lunsj dag 5

BOSTEDER (klikk på hotellnavnet):
New York: Fairfield Inn & Suites Midtown
Niagara Falls: Holiday Inn
Lancaster: Comfort Inn Lancaster
Washington D.C.: University Inn Washington D.C.

Vi tar forbehold om eventuelt bytte av hoteller. Oppdaterte opplysninger om noen gis før avreise.

Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (mai 2017) og med forbehold om min 20 betalende deltagere. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise. Våre avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du her

For spørsmål eller mer info, kontakt gjerne reiseleder Inger-Torill Kirkeby
E-post: itkirkeby@itkirkeby.com
Telefon: +47 944 38 319 (Norge)
Telefon: +1 305 586 1575 (USA)

PRAKTISK INFORMASJON

Innreise til USA
Alle må ha innreisetillatelse til USA på plass før avreise. Gå inn på internett på https://esta.cbp.dhs.gov/ og følg fremgangsmåten der (offisiell myndighetsside). Ha pass og kredittkort for hånden. Kostnad er USD 14,-. Skulle dere trenge hjelp så ta kontakt med oss i Escape Travel. 

Pass og øvrige dokumenter
Alle som reiser til USA må være innehaver av gyldig elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 mnd. etter hjemkomst.

Valuta
Myntenheten i USA er dollar og fås kjøpt i bankautomat på flyplasser i Norge. Det er lurt å veksle litt dollar før avreise. Bruk av kredittkort er vanlig både til shopping og i minibankautomater, og mest vanlig er Visa og Mastercard. Bruk gjerne safe på hotellene for oppbevaring av penger og verdisaker, enten i resepsjonen eller på rommene. Det er også fornuftig å ha verdisaker plassert tett på kroppen. 

Tips
Reiseleder samler inn 80 USD fra hver deltager og fordeler tips til bussjåfør og lokale guider og hjelpere underveis. Utover dette må den enkelte vurdere hvor mye tips man vil gi. Det er vanlig å gi 15-20% tips på bedre restauranter og til drosjesjåfører, bartendere etc. Husk at moms (tax) kommer i tillegg til oppgitt pris i butikker, restauranter, etc. og varierer fra stat til stat (normalt 5-8%). På hotellene forventes det tips på rommet på 1 USD pr. deltager pr. døgn. Og noen ganger forventes det tips ved frokosten. Nærmere informasjon om tipskulturen i USA gis underveis.

Mat og måltider
Det blir mye billigere å kjøpe mat underveis enn å inkludere den i pakkeprisen. Vi legger til rette for lunsj og middag hver dag, og de som ønsker det spiser sammen med reiseleder. Det er inkludert frokost på hotellene, men de øvrige måltidene må betales på stedet. Man får vanligvis et godt og rikholdig måltid til rundt 15 til 18 dollar i USA. På denne turen er det inkludert en lunsj hos Amish-folket i Lancaster på dag 5.

Vær og klær
Klimamessig er det behagelig å besøke denne delen av Amerika i april. Gjennomsnittlig dagtemperatur i New York er 16 ºC og det regner 8 dager i snitt. Washington D.C. har omtrent samme statistikk for nedbør og er litt varmere (20 ºC), mens Toronto er litt kjøligere (12 ºC) med forventet regn 11 dager i april. Kort sagt; – du trenger klær som til norsk vår. Det er fornuftig å ha med en regnjakke eller paraply. Kleskoden er uformell, og vanlige fritidsklær kan brukes ved alle anledninger.

Tidsforskjell
Tidsforskjellen vil være 6 timer etter norsk tid.

Strøm
Det er 110/120 volt mens vi i Norge har 220 volt. For at norsk elektrisk utstyr skal kunne brukes, må apparatet (barbermaskin etc.) kunne «switche» fra 220 v til 110 v. I tillegg må det benyttes adapter som er tilpasset amerikanske stikkontakter. To-punkt (flat) stikkontakt er mest brukt, mens tre-punkt er også vanlig. 

Telefon og internett
Mobilnettet er godt utbygd. Hotellene har normalt god Wifi-dekning. 

Forsikring
Avbestillingsforsikring og reiseforsikring ordnes gjerne best gjennom din egen forsikringsforbindelse.

Bagasje
Møt i god tid før avgang på flyplassen, gjerne 2 timer før på Gardermoen og minimum halvannen time på andre flyplasser. Det er gjennomgående håndtering av bagasje fra Norge til New York. Det tillates 1 kolli á 23 kg pr. person som innsjekket bagasje, og 1 stk håndbagasje (12 kg) pluss en liten veske eller pc.

Flyplass i Norge
Turen går fra Gardermoen, Oslo. Vi kan søke om tilslutning fra annen by i Norge. Husk i så fall å gi beskjed om hvilken flyplass du ønsker å reise fra. Det vil selvsagt koste noe ekstra.

Andre ønsker
Vi legger til rette for individuelle ønsker om forlengelse av turen dersom noen vil bruke mer tid i USA. Ta kontakt med oss dersom du har ønsker om tillegg utover grunnpakken i denne turen!