Astrid Versto og Terje Svabø

Par står foran flott landskap
Staselig bygning sett fra Donau


ASTRID VERSTO
Astrid Versto er født i Vinje, Telemark. Ho studerte ved Telemark lærarhøgskole på Notodden, Telemark Distriktshøgskule i Bø og Norsk Journalisthøgskole i Oslo. Ho arbeidde som lærar ved Åmot skule i Vinje før ho begynte som journalist i NRK i 1985. Først var ho radiojournalist i NRK Dagsnytt, i 1991–2000 journalist i NRK Fjernsynet. Versto var nyheitsanker i Dagsrevyen, ho leia debattprogram og var sjef for magasinredaksjonen og for politisk avdeling.

I perioden 2000–2005 arbeidde Astrid Versto i Norad, først som kommunikasjonsdirektør, deretter var ho direktør i personal- og administrasjonsavdelinga. I 2005 byrja ho som kommunikasjonssjef ved Det kongelege hoff. Frå 2008 til 2012 var ho ministerråd ved den norske ambassaden i Wien. Deretter blei ho kommunikasjonssjef for utviklingssaker i Utanriksdepartementet.

I 2015 blei Versto utnemnd til norsk ambassadør til Kroatia og blei Telemarks fyrste kvinnelege ambassadør! Frå 2019 til 2021 har ho vore ambulerande EU-råd for Utanriksdepartementet, og tenestegjort i Finland, Kroatia, Tyskland og Portugal.

I 1997 gav ho ut boka Hardingfela. Det norske nasjonalinstrumentet, saman med Halvard Kaasa. I 2022 kom boka om sportssjef Clas Brede Bråthen – Hoppsjel.

Versto var medlem av styret i Noregs Mållag i fleire periodar og nestleiar i 1987–88. Ho var òg nestleiar i styret for Det Norske Teatret i 2004–07. Ho fekk Kringkastingsprisen i 1996 for bruken sin av nynorsk i NRK. Hun er i dag leiar i styret for Venner av Det Norske Teatret.

TERJE SVABØ
Terje Svabø har lang erfaring som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Han har vært korrespondent i Beijing/Hongkong for Aftenposten og var i perioden 2008–2012 frilanser i Wien. Svabø har skrevet flere bøker, er i dag frilansjournalist og er hyppig brukt som debatt- og konferanseleder. Sammen med Astrid Versto har Terje har sitt eget selskap, SvabøVersto. I tillegg til foredrag, tilbyr de konferanse- og debattledelse, rådgivning og medietrening

De siste årene har han holdt foredrag for Escape under reiser til Kina/Hongkong, men først og fremst på Donau og Rhinen. Om elvecruisene gjennom Europa sier han:

«Det er alltid inspirerende å foredra/kåsere mens vi seiler på Donau. Elva renner gjennom historiske trakter og vakker natur som skaper den perfekte rammen for å fortelle om dagens forhold, sett i et historisk perspektiv. Den avslappende atmosfæren ombord, inviterer også til mang en samtale etter foredragene.»

Hva holder de foredrag om?

Reiser du på elvecruise i Europa med Astrid og Terje, kan du blant annet høre om:

Våre journalistiske reiser
• Astrid og Terje har begge mangeårig erfaring fra journalistikken, i avis, radio og fjernsyn. De forteller om hvordan de har jobbet, krydret med egne spennende opplevelser.

Europa – hva nå?
• 24. februar 2022 forandret for alltid Europa. Samholdet mellom landene blir satt på prøve. Hvilken rolle vil EU, NATO og Norge spille framover.

Rhinen gjennom EUs to viktigste land
• Samarbeid og konflikt. Historie og nåtid, inkludert Norges forhold til EU.

Astrid og Terje har sitt eget selskap, SvabøVersto. I tillegg til foredrag, tilbyr de konferanse- og debattledelse, rådgivning og medietrening. Se mer om paret her: www.svaboversto.no

Reisekalender

August 2024

Oktober 2024

Januar 2025

Mars 2025