5 gode grunner til at kortcruise er så genialt

Publisert: 3. januar 2020

5 gode grunner til at kortcruise er så genialt

Vi utfordrer den klassiske storbyferien.

Om venninnegjengen skal på tur eller du og din kjære vil ha et avbrekk i hverdagen, blir det ofte en tur til en europeisk storby. Hvorfor ikke få ekstra mye ut av fridagene og ta et kortcruise stedet?

To kvinner i Amsterdam som tar en selfie ved elven.

Den årlige storbyturen med venninnen kan kanskje gå med elvecruisebåt i år?

Kortcruise – hva er det? Jo, det er elvecruise på under en uke. Da bor dere på en elvecruisebåt hele veien, og dere får opplevelsene servert på et fat. Bare se her hvorfor vi synes elvecruise er så bra:

1. En storbyweekend byr på én by. På et kortcruise får du gjerne en rekke med byer – både store og små.Dere kan for eksempel seile mellom Amsterdam og Brussel om våren og se på blomsterprakten, eller fra Paris til Honfleur i Normandie med orkesterplass til Eiffeltårnet – eller hva med en tur på Donau med både Regensburg, Salzburg, Wien, Bratislava og Budapest inkludert? Da snakker vi storbyferie! Eller hva med å bo på en båt i Venezia og seile rundt i lagunen – da trenger du egentlig så mye mer…?

2. Førsteklasses mat hver dag – uten å måtte lete etter stadig nye restauranter. Jovisst, kan det være gøy å finne gode restauranter når du er på reise, men det kan også by på litt stress når du ikke vet hvor du skal gå. Hvor mange av oss har vel ikke endt opp i en turistfelle med et skuffende måltid? Det slipper du på elvecruise! Det er som regel helpensjon, og ofte er drikke (også vin og øl) inkludert i prisen. Og maten på elvecruise? Den er farlig god …

3. Du trenger ikke planlegge noe som helst! Mulig dette er en liten nedtur for den som elsker å organisere, men da kan du heller bruke tid på å lese deg opp på de fantastiske stedene dere skal innom. Her er nemlig alt tilrettelagt, dere kan være med på utflukter og byvandringer, og det er bare å nyte – alle detaljer har vi tenkt på og fikset på forhånd. Skipet legger som regel til midt i bysentrum, det er bare å gå i land, så er du der. Dessuten er det norsk reiseleder med, så dere er i de beste hender hele turen.

4. Elvecruiseskipene er utrolig hyggelige. Glem de digre cruiseskipene du får på havcruise, dette er noe helt annet. Her er det gjerne plass til 130-160 passasjerer, så det er lett å bli kjent med både andre passasjerer og mannskapet. Og noen nye venner har vi vel alltids plass til?

5. Du rekker ikke kjede deg et øyeblikk! Før du har opplevd et elvecruise tror du kanskje det høres litt for rolig og kjedelig ut å gli nedover en elv i dagevis. Feil! Den vakre utsikten er nå én ting. Men det foregår noe nesten hele tiden. Foredrag om bord, aktiviteter, utflukter, måltider… om du har tatt med deg ei bok er det ikke sikkert at du rekker å åpne den engang.Det var fem velbegrunnende punkter. Og forresten her er et bonuspunkt: Du blir garantert ikke sjøsyk!

Her er noen av våre korte elvecruise

Mai 2024

August 2024

Mai 2025

September 2025