Øyferie i Det indiske hav

Publisert: 11. juni 2024

5 grunner til å ta årets ferie på Mauritius

Hvor skal jeg starte? Jeg har vært i paradis! For noen dager siden kom jeg hjem fra min første tur til den tropiske ferieøya Mauritius.

Maritius er en øy i det Det indiske hav, ikke så langt unna Madagaskar, Seychellene og Maldivene. Et skikkelig strandparadis med hoteller av skyhøy kvalitet, en varm lokalkultur, nydelig sjømat og grønne fjelltopper fulle av opplevelser.

En reise hit er både balsam for sjelen for den som bare vil senke skuldrene og nyte, samtidig som det er mange muligheter for å oppleve den lokale kuluren – og dra ut på eventyr.

1. Praktisk og behagelig

Det er kun +3/+2 timer vinter/sommer tidsforskjell til øya, det gjør overgangen enkel og behagelig. Og når du kommer hjem, legger du deg bare litt tidligere enn vanlig og våkner uthvilt. På denne turen reiste jeg med Emirates, med mellomlanding i Dubai. Og med businesseklasse kom feriefølelsen krypende allerede på Gardermoen med bobler i loungen.

Når du ankommer øya, vil det være maks to timers kjøring til hotellet uansett hvor på øya du skal. Hele overgangen fra hverdag til ferie oppleves derfor knirkefri og veldig behagelig.

1. Luksuriøse hoteller og god mat

Mauritius har over 200 resorts du kan velge imellom. Med sine lange hvite strender, palmer og utsikt, skal det godt gjøres å bomme. Men vi har selvfølgelig noen favoritter vi er trygge på leverer høy kvalitet fra første stund.

3. Rik kultur

Mauritius’ strategiske posisjon, utenfor kysten av Afrika, gjorde øya til et knutepunkt for sjøfarere på vei mellom Europa og Asia før Suezkanalen åpnet. Det har skapt en smeltedigel av ulike kulturer. Lokalbefolkningen snakker fransk, franskbasert kreolsk og engelsk, som gjør det relativt enkelt å navigere seg rundt på øya.

4. Grønt og tropisk

Her lar jeg bildene snakke for seg selv! Dyrelivet på øya preges av innførte arter, og du kan enkelt spotte sambarhjort, mungos og skilpadder. Mauritius har lenge vært avhengig av sin produksjon av sukkerrør, og store deler av øya er derfor dekket disse plantene. Deretter er fiskeindustrien også en viktig næringskilde for øya, og dette er tydelig reflektert i maten.

5. Gode alternativer til strandkos

Om solen blir for sterk og du får maur i rompa, så har ikke øya mangel på aktiviteter. Enten om det er rom-smaking, kajakkpadling, vandring i naturen eller museum – du vil ikke kjede deg.