Luksushoteller i strandparadis

Skreddersydd reise til Mauritius

Bro ved strand på Mauritius.

La drømmer bli til virkelighet med en magisk ferie på Mauritius – vi har plukket ut noen praktfulle resorter hvor du kan boltre deg med alle tenkelige vannaktiviteter i krystallklart vann.

Mauritius er juvelen blant øyene i Det indiske hav. Det er få steder du kan reise til og føle deg mer velkommen enn her, og knapt noe sted du opplever så høy standard på hotellene og servicen.

Beachcomber trou aux biches frokostrestaurant ved bassenget

Spise frokost her, kanskje?

/ THE SANDS RESORT & SPA 4*

Lekkert hotell vestkysten, ved Flic en Flac, med godt klima hele året. Hotellet ligger ved stranden og er perfekt for par da hotellet ikke har barneklubb. God mat, stemning og mange muligheter for aktiviteter.

/ VICTORIA BEACHCOMBER RESORT & SPA 4*

Fint beliggende langs stranden på vestkysten av Mauritius ligger Hotel Le Victoria, et populært hotell for både familier og par. Her er det god plass og rommene er romslige med balkong. Dette er et hotell hvor det er litt stemning og både barn og voksne koser seg. På vestkysten får du solnedgang på kvelden, noe som gir en ekstra god ferieopplevelse.

/ PARADIS BEACHCOMBER GOLF RESORT & SPA 5*

Luksushotell med ypperlig beliggenhet på Le Morne-halvøya på øyas sørvestlige spiss. Hotellet har en stor og flott golfbane, stort treningssenter, massevis av aktiviteter, fine restauranter og barer, god plass og er bare et herlig sted å være.

1 av 9

2 av 9

Fjellet Le Morne Brabant på Mauritius som er på UNESCOs verdensarvliste. 3 av 9

4 av 9

5 av 9

6 av 9

7 av 9

8 av 9

9 av 9

Mauritius’ strategiske posisjon, utenfor kysten av Afrika, gjorde øya til et knutepunkt for sjøfarere på vei mellom Europa og Asia før Suezkanalen åpnet. Det har skapt en smeltedigel av ulike kulturer med sterke tradisjoner. Mauritius fikk sin uavhengighet i 1968 etter 158 år som britisk koloni, men landet er også preget av de tidligere franske koloniherrene. Den kreolske befolkningen har bånd til forfedrene fra Madagaskar og det afrikanske fastlandet, mens store befolkningsgrupper stammer fra indiske plantasjearbeidere og kinesiske handelsmenn. De ulike kulturene har satt sitt preg på tradisjoner og samfunnsnormer, og lokalbefolkningen lever fredelig side om side og er stolt over sin mangfoldige og særegne kulturarv.

Mauritius består av vidstrakte sukkerrørsmarker og tre mindre fjellkjeder som omgir det sentrale platået (800 moh.). Tallrike elver slynger seg mot kysten, med høye fossefall og flere kratersjøer. Det frodige landskapet består av tropiske trær og vekster som eukalyptus, ibenholt og ville orkideer. Kystlinjen er 330 kilometer lang og prydes av praktfulle strender og et stort korallrev. De beste strendene ligger langs den vakre østkysten og på Le Mornehalvøya på sørvestkysten.

EKSKLUSIV TURISME

Turismen på Mauritius er eksklusiv, og uten masseturisme. Nesten alle hotellene kjennetegnes av god arkitektur og bygningene er sjelden høyere enn palmene. Her har hotellindustrien nærmest utviklet seg til en kunstart, noe som flere av øyas prisbelønnede hoteller bærer vitnesbyrd om. På de fleste hotellene er halvpensjon (vanligvis frokost og middag) inkludert i prisen, og maten er av høy kvalitet. Middagen er enten buffet med varierende temaer, eller á la carte med flere valgmuligheter.

GRØNNE GREENER

Golfere vil umiddelbart føle seg hjemme på Mauritius. Øya har til sammen ni 18-hullsbaner og to 9-hulls. De beste banene er designet av kjente golfspillere som Rodney Wright, Bernhard Langer, Ernie Els og Hugo Baiocchi. Bor du på Belle Mare Plage, Prince Maurice, Shangri-La Le Touessrok eller Heritage Awali får du gratis green fee.

DYPVANNSFISKE OG VANNSPORT

Dypvannsfiske er populært på Mauritius og den beste tiden er om vinteren, fra november til april. De fleste hoteller og turiststeder tilbyr båtutleie. Har du fiskelykke kan du få både blå og sort seilfisker, hai og tunfisk på kroken. En rekke dypvannsfiskekonkurranser har blitt faste arrangementer de siste årene, men den mest prestisjefylte er Marlin World Cup som finner sted i desember hvert år. På hotellene er vanligvis alle ikke-motoriserte vannsportaktiviteter inkludert i hotellprisen, for eksempel windsurfing, kajakk, pedalbåt og snorkling. Mot betaling kan man stå på vannski, bli med på dykketurer eller seilturer langs kystene.

AKTIVITETER PÅ LAND

Hotellene tilbyr også flere landbaserte aktiviteter, blant annet tennis, strandvolleyball eller sykkelutleie. Mange av hotellene ønsker barn velkommen med egne aktivitetsprogram og mulighet for barnevakt.

OPPLEV MER AV ØYA

Besøk gjerne hovedstaden Port Louis og opplev folkelivet, basaren og det fargerike markedet hvor man kan kjøpe eksotiske frukter, blomster og krydder. I sentrum av Port Louis ligger Caudan Waterfront, et populært møtested for både turister og lokale, med restauranter, butikker, kasino og kino. Pamplemousse, nord for Port Louis, er kjent for sin vakre botaniske have med mange eksotiske planter, hvorav en del som kun finnes på Mauritius. I Grand Baie, på nordkysten, er det et bra utvalg av restauranter, trivelige barer og litt natteliv.

BRYLLUPSREISE

Mauritius er den perfekte destinasjonen for bryllupsreisen. Eller gjør drømmen til virkelighet og gi ditt «ja» på Mauritius! Kontakt oss for et skreddersydd arrangement. Sammen finner vi en løsning som gir dere et minne for livet.

KLIMA

Mauritius er en helårsdestinasjon. Den tørreste perioden er om vinteren, fra mai til oktober, med varme dager og kjøligere kvelder. Dagtemperaturene i denne perioden varierer fra 25 til 29 grader. Om sommeren, fra november til april, er det fuktig og varmt hele døgnet med dagtemperaturer opp mot 28 til 33 grader. Stormer kan forekomme fra januar til april, men er relativt sjeldne. Klimaet kan variere en del mellom øst- og vestkysten. Nord- og vestkysten har det mest stabile været året rundt og er det tørreste området i januar og februar.