Gate med uterestauranter og Sacre Coeur i kveldsstemning

Storbylykke

Publisert: 17. juli 2020

5 tips til en ettermiddag i Paris

Har du sett Eiffeltårnet, Mona Lisa og Champs-Elysées? Bra. Du har fremdeles det beste av Paris igjen!

Klart du må få med deg de ikoniske Paris-attraksjonene først. Men når Triumfbuen er beskuet både nedenfra og ovenfra, når du har møtt Mona Lisas blikk fra alle vinkler i rommet (det er faktisk sant – samme hvor du står i rommet føler du at hun ser på deg), når Eiffeltårnet er besteget og du er lei av suvenirbutikkene i Latinerkvarteret, venter resten av Paris på deg.

Her er 5 tips:

Vegg med "jeg elsker deg" skrevet på mange språk

Vegg med "jeg elsker deg" skrevet på mange språk

1. Kjærlighetsveggen på Montmartre

Det gamle kunstnerstrøket Montmartre er også et yndet turistmål, hvor mektige, hvite Sacre Coeur troner på toppen med brostensgater fulle av butikker og restauranter ved sine føtter. Her ligger også legendariske Moulin Rouge med sine sparkepiker, det er yrende gateliv og vovede butikker i skjønn forening.

Men i en liten park på Montmartre, litt skjermet for det verste turisttråkket, finner du en fin, liten attraksjon. En 40 m2 stor vegg hvor ordene ”Jeg elsker deg” er skrevet på 311 ganger på 250 ulike språk. Paris er jo romantikkens by og enten du er nyforelsket eller ikke, så er dette en fin opplevelse. Veggen har stått der siden år 2000, og de mest utbredte språkene er selvsagt representert, men også de mer uvanlige som inuitt, navajo og esperanto. Og ja – du finner både bokmål og nynorsk!

Hvor: Square Jehan Rictur ved Place des Abbesses på Montmartre

Nærmeste metrostasjon: Abbesses

2. Fotokunst og shopping

Marais – det gamle jødiske kvarteret – er en av Paris’ mest populære bydeler. Hvorfor ikke begynne med et stopp på et av de beste fotogalleriene i Paris? På Maison Européenne de la Photographie (5 Rue de Fourcy) ved Saint Paul finner du ofte fantastiske utstillinger av kjente fotografer. Sjekk på hjemmesiden deres om hvilke utstillinger de har når du skal dit.

Etterpå rusler dere opp i de sjarmerende gatene i Marais, få med dere idylliske lille Rue des Rosiers midt i det jødiske strøket. Her får du kjøpt det som skal være den beste falaffelen i Paris (av og til er det lange køer ved de mest populære utsalgene), her vandrer ortodokse jøder forbi i sine tradisjonelle klær, og jødiske spesialbutikker blander seg med fine klesbutikker og spennende bakerier.

Nærmeste metrostasjon til fotomuseet: Saint Paul

3. En av de eldste gatene i Paris

I Rue Mouffetard finner du 600 meter med Paris-historie – her har det eksistert vei siden romernes tid i Paris for over 2000 år siden. Gata ligger i 5 arondissement, ikke langt fra verken Notre Dame eller Latinerkvarteret.

Har du også en formiddag i Paris, burde du ta turen hit tidlig på dagen. Da er det nemlig matmarked med bugnende boder fulle av frukt, grønnsaker, franske oster og bakervarer. Særlig lørdag og søndag morgen summer det av liv. Her får du skikkelig ”middelalderstemning” med de brosteinsbelagte gatene og folkelivet. Victor Hugo skal visstnok også ha vært inspirert av denne gata da han skrev Les Misérables, så se for deg barrikader og hør ”Do you hear the people sing” for ditt indre øre.

Når dere har tråkket både oppover og nedover, finn en koselig bistro, bestill en flaske hvitvin og se på folk som går forbi. Herlig!

Nærmeste metrostasjon: Censier-Daubenton

Folk danser tango ved Seinen i Paris

Ettermiddagstango ved Seinen.

4. Tango ved elvebredden

På venstre side av Seinen ved Quai St. Bernard i 5. arrondissement kan du få en helt spesiell ettermiddagsopplevelse. I helgene (og noen ukedager) i sommerhalvåret kan du nemlig danse tango ved elven.

Til de små amfiteatrene ved elvebredden kommer tangoelskere og danser tango fra ettermiddag til skumring – og det er lov å hive seg med! Om du heller vil nyte andres danseferdigheter, kan du sette deg i amfiet og bare ta inn stemningen. Mange av danserne er fantastisk flinke, og med den heftige tangomusikken og lidenskapelige dansere kan dette bli et nydelig Paris-minne.

Nærmeste metrostasjon til Tino Rossi-parken: Jussieu eller Gare Austerlitz

Kveldstemning med Notre Dame og Seinen

Kveldsstemning med Notre Dame og Seinen

5. Rusletur på øyene i Paris

Etter å ha kikket på Notre Dame, hvorfor ikke ta en tur rundt på øyene midt i Seinen, som er det historiske hjertet i Paris? Notre Dame-katedralen ligger på den største av øyene, Ile de la Cite, og like ved katedralen finner du også det kjente blomstermarkedet, hvor det bugner av blomster i de flotte art deco-bodene.

Så kan du krysse broen Pont St. Louis, og du er på den minste øya, Ile St. Louis. I hovedgata Rue St. Louis kan du fort tilbringe mange timer. Her er det spennende butikker med alt fra krimskrams til antikviteter og stram design, restauranter og fristende bakerier og iskrembarer. Hvorfor ikke ta en nystekt pannekake med på veien som et mellommåltid – det er vanskelig å gå forbi et duftende crêperie på tom mage ...

Nærmeste metrostasjon: Saint Michel Notre-Dame eller Cité

Kilde: thegoodlifefrance.com

Elvecruise med Paris inkludert:

August 2024

September 2024

April 2025

Mai 2025

Juni 2025

September 2025