Firmatur

Publisert: 4. mars 2020

7 tips til teambuilding

Samhold står øverst på ønskelista til så godt som alle bedrifter som reiser på tur sammen.

Hva skal til for å bygge et sterkere team og knytte kolleger tettere sammen? Vi har testet ut teambuilding på Costa del Sol i Spania, og det var utrolig gøy!

Lar dere oss fikse firmaturen for dere, tilrettelegger vi selvsagt for alle disse aktivitetene:

iPad challenge

Mye moro skjuler seg på kartet ...

iPad Challenge med papirbiter

Papirbåtkonkurranse, for eksempel!

1. På skattejakt med iPad

iPad challenge High-Six er en interaktiv bytur/skattejakt hvor hvert team får en ryggsekk med diverse verktøy og en iPad som guide til steder teamet kan dra for å følge ledetråder og løse oppgaver. Dette kan være strategispill, kreative oppgaver, teamarbeid, dans, sang eller historiefortelling.

Strandleker som teambuliding

Skikkelig teamwork!

2. Strandleker

Gruppen blir delt i lag som konkurrerer mot hverandre i aktiviteter som strandvolleyball, fotball, petanque, sekkeløp, SUP-løp, beach padel, osv. Her er det bare å velge det som passer din gruppe best. Dårlig vær? Da kan dere ha "mind games" innendørs.

3. Team quiz

Dette er ikke bare en vanlig quiz med penn og papir. Her er det programleder, proff quiz programvare, storskjerm, interaktive quiz-buzzere med lyd og lys og et stort utvalg av utfordringer, akkurat som i et ekte TV-program! Tema for quizzen avtales på forhånd - det kan være relatert til bedriften, eller mer allmennkunnskap.

Picasso 2

Kunsten å lage noe sammen...

Picasso challenge

...kan det bli en Picasso?

4. Lag en Picasso

Passer ekstra godt på Costa del Sol (siden Picasso var fra Malaga). Lagene velger hvilket Picasso-bilde de skal gjenskape, så må de løse noen oppgaver på tid som vil gi dem materialene de trenger til å lage maleriet. Til slutt presenterer lagene "mesterverket", og en jury velger vinneren basert på teamarbeid, kvalitet på arbeidet og unike salgsargumenter.

5. Lage paella sammen

Del opp i lag og konkurrer om å lage den beste paellaen! Det blir med en proff kokk som veileder, og både smak, utseende og teamarbeid vil bli vurdert. Kan kombineres med en "sangria challenge", så har dere den perfekte drinken når maten skal nytes.

Strandrydding i Spania

Å gjøre noe for miljøet samtidig som vi blir bedre kjent med kollegene er vel en vinn-vinn-situasjon.

6. Strandrydding

Vi i Escape bryr oss om planeten og miljøet, og ute på tur kan dere få bidra til en renere kyst. Først en kort introduksjon om hvor viktig vårt lille bidrag er og litt om ulike typer søppel, gjenvinning og skadevirkninger. Gruppen får materialer og verktøy for å rense strendene.

Bygge flåte sammen

Hvordan få best flyt?

Flåtebygging

7. Bygg flåte sammen

Kanskje det bor en liten Thor Heyerdahl i oss alle? Dette er en fin måte å teste det på, i hvert fall! Flåtebygging er designet for grupper fra 20 til 400 og kan gjøres på strender i Malaga, Marbella og Puerto Banus. Hvert team skal designe sitt eget flagg, bygge en flåte med fat, tau og planker, og konkurrere med flåtene til slutt.