Firmatur

Publisert: 15. august 2019

Planlegger du firmatur?

En firmatur kan være en meget god investering.

Når kolleger deler fine opplevelser og har det gøy sammen, kan det gjøre underverker for arbeidsmiljøet og samholdet. Aller best blir det med god planlegging. Her er tipsene:

Vin venner

Dette øyeblikket kan dere snakke om rundt lunsjbordet når vinteren kommer.

1. Hvorfor reise på firmatur?

Kick off, jubileumstur, faglig tur, belønningstur, kurs eller teambuilding - det er mange grunner til å dra på tur sammen. Definer formålet med turen, da blir det lettere å velge rammene og innholdet på programmet.

2. Vær tidlig ute

Høysesong for firmaturer er vår og høst. Kom i gang med planlegging så tidlig som mulig, da får du ofte mer å velge imellom til lavere priser.

3. Sett opp et budsjett

Hva skal det koste? Hva skal turen inkludere? Blir det en egenandel? Sett opp et realistisk budsjett. Da blir det enklere å planlegge for dere og deres aktuelle reiseleverandører.

4. Reisetid

Skal dere reise en helg? To-tre netter eller flere? Reiser dere med fly? Buss? De fleste bedrifter velger direkteruter, og det fins mange spennende destinasjoner med gode flyforbindelser fra Norge. Blir det en litt lengre tur, kan det være smart å legge inn en fin opplevelse eller et godt måltid underveis.

5. Legg inn litt pusterom i programmet

Frister det å fylle opp dagene med aktiviteter fra morgen til kveld? Ikke overdriv planleggingen. De fleste vil sette pris på litt egentid for shopping, en øl på en uterestaurant eller et spabesøk.