Gård, trær

Firmatur

Publisert: 23. oktober 2023

Det autentiske Mallorca

Det første jeg tenkte da jeg kom inn på gårdsplassen, var at dette stedet må jeg tilbake til. En familiedrevet finca omringet av mandeltrær i idylliske omgivelser utenfor Sencelles på Mallorca – finnes det et bedre sted for en helt spesiell firmatur?

Det er ikke så rart at Mallorca har vært en feriefavoritt i flere tiår. Men denne nydelige øya har så mye mer å by på enn bare flotte strender, restauranter og pulserende uteliv. Hvor finner du de virkelige perlene på Mallorca utenfor masseturismen?

Jo, du finner den på steder som Finca Alaiar.
Stedet gjorde sterkt inntrykk på meg. Her fikk jeg mange nye idéer og inspirasjon for å arrangere bedriftssamlinger, så derfor må jeg bare dele...

Familiedrevet gård – perfekt for møter og bedriftssamlinger

Kun 30 minutters kjøretur øst for Palma finner vi Finca Alaiar. I landlige omgivelser blant vinranker og vakre mallorcanske steinhus ankommer vi dette spesielle stedet. Veggene i Finca Alaiar har eksistert siden 1080, og landbruket har blitt praktisert her siden den gang. Fortsatt i dag dyrker de 34 hektar land, med over tusen mandeltrær med panoramautsikt over Tramuntana-fjellene.

Det er søskenparet Gabriel og Lena som eier dette stedet. Begge har lang bakgrunn og erfaring med både matlaging og vinproduksjon. De er vokst opp på Mallorca, og Lena er en respektert sommelier i området.

Flotte møterom
Med sin helt spesielle atmosfære gir Alaiar den perfekte settingen der tiden stopper, tankene samles og fellesskapsånden vokser mens man nyter naturen, solen, middelhavsmaten og fine viner.

Stedet kan ta opptil 70 personer i kino-oppsett. I tillegg er det flere møterom som egner seg til gruppearbeid, osv.

Lokale råvarer – smak på det ekte Mallorca

Når du setter deg til bordet her, får du en smak av det ekte Mallorca. Eierne setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på stedet, og arbeider kontinuerlig med å redusere matsvinnet, utvikle menyer i nært samarbeid med lokale produsenter og underleverandører. De produserer blant annent olivenolje og mandler selv, og satser på økologisk jordbruk med økologisk sertifiserte produkter.

Drømmen om egen vingård

Lena har lenge vært assosiert med mallorcansk vindyrking, og målet er en dag å produsere vin fra sin egen vingård. Med 34 hektar land er det god plass, og våren 2020 plantet de sine første 240 vinstokker. Inntil de er klare med sin vin får du nyte viner fra vingårder i nærheten, og dette er absolutt gode saker!

Matlagingskurs – gøy å lage tapas selv!

På Finca Alaiar kan dere nyte et stort utvalg av tapas. Ekstra gøy er det å lage den selv! Kokkene sørger for innkjøp av alle råvarer og ingredienser.

Et matlagingskurs er en annerledes og hyggelig måte å «teambuilde» de ansatte på.
Gruppen blir delt opp i ulike lag og har ansvaret for hver sin rett. Følelsen av å mestre nye ting og at lagene løser oppgaver som et team er positivt på alle måter – og kolleger blir bedre kjent.

Vinfat og markedsboder brukes som matlagingsstasjoner. På en tønne blir den berømte retten "Gambas al Ajillo" til, på en annen tønne blir den spanske "Tortilla" profesjonelt kastet i pannen. Etterpå blir det selvsagt et hyggelig måltid, akkompagnert av viner fra området.

Kombiner et besøk på fincaen med en sykkeltur

Et flott utgangspunkt for sykkeltur er å starte fra den pittoreske landsbyen Santa María del Camí som ligger ca 20 minutter med buss nordover fra Palma. Sykkelruten er ca. 2 mil lang, og går gjennom små landsbyer og vakkert landskap.

Her kan vi arrangere stopp underveis, blant annet hos en fantastisk lokal «rullende kaffebar». Her får man servert kaffe, forfriskninger og søtt «energipåfyll». Følgebil og lokale guider er også med. Vil man unne seg litt vin på fincaen, setter vi gjerne opp transport tilbake til hotellet.

En helt spesiell og minnerik middag

Kvelden har senket seg, og jeg kommer til Sinca Alaiar rett før solnedgang. Det er en helt magisk stemning her i kveld. Akustisk bakgrunnsmusikk setter stemningen mens man nyter en aperitiff ute på gårdsplassen.

Stedet kan kan ha opptil 200 mennesker sittende til bords, og eierne har blant annet arrangert flere bryllup og jubileumsmiddager i hagen. Mulighetene er mange!
Kokkene sørger for gourmetmåltid på kullgrillene med spanske lokale retter, så dette er det høy klasse over.

Her kan vi virkelig arrangere en minnerik kveld for dere. Vi gleder oss allerede!

Velkommen med på firmatur til destinasjon Mallorca!

Kilder: www.alaiar.com