Firmatur til Dubai

Publisert: 18. november 2019

Fra gull og glam til action i ørkenen

Det er flere nordmenn som reiser til Dubai på ferie, men de siste årene er Dubai blitt en populær destinasjon også for firmareiser. Det er nemlig så utrolig mye gøy å finne på her!

Fra skianlegg og strender, ekstravagante luksushoteller, gull og glam til autentisk arabisk kultur, kaotiske soukene (markeder) og den magiske gylne ørkenen som tar pusten fra deg. Med flere direkte ruter fra Norge og en flytur på litt over 6 timer, er det enkelt for et firma å reise til emiratet som har planen om å bli verdens reisemål nummer én innen 2020.

Getty Images 1062162218 1920x1281

Dubai tar pusten fra deg - det må bare oppleves!

Jeg er så heldig at jeg ble invitert av Emirates på tur til Dubai sammen med 15 andre kollegaer fra reisebransjen. Vi hadde et tett program som inkluderte hotellbesøk, morsomme aktiviteter for grupper og herlige matopplevelser.

Teambuilding som huskes

Har du hørt om kamelpolo? Det hadde ikke jeg heller, før jeg ble kjørt til den flotte Dubai Polo & Equestrian Club, sammen med mine spente kolleager.

Her ble det delt ut ekte poloantrekk, hjelmer og forfriskende drinker, før vi ble delt i fire lag og fikk et introkurs i kamelpolo. Heldigvis slapp vi å ri selv! Vi hadde noen flinke, proffe ryttere som tok vare på oss slik at vi kunne fokusere kun på å treffe ballen og prøve å se noenlunde elegante ut på bildene.

En utrolig morsom aktivitet om man ønsker å styrke samholdet blant kollegaene. Det hele avsluttet med en herlige barbeque-lunsj på haciendas flotte terrasse.

Et must å gjøre i Dubai med dine kollegaer! Virkelig helt fantastisk!

Til himmels over Dubai

Etter mye moro på kamelryggen, tok vi turen videre til Dubai Creek Golf & Yacht Club.

Nok en spennende opplevelse i vente - en 45 minutters flytur med sjøfly over Dubai! Vi fikk ekte boardingkort og gikk gjennom en sikkerhetsdemonstrasjon før ble kjørt til ”gaten”.

Å sveve over glitrende kystlinjer og beundre arkitektoniske landemerker ovenfra er rett og slett magisk. Du kan se berømte severdigheter som Dubai Frame, Palm Jumeirah, Burj Khalifa, Dubai sentrum og Burj Al Arab.

Adrenalinkick!

Elsker dere lyden av brølende motorer og duften av brent gummi?

I naboemiratet Abu Dhabi kan dere oppleve Yas Marina Grand Prix, men har dere drømt om å kjøre en Formel 1-bil selv, er det muligheter for å teste kjøreferdighetene i Dubai.

På Dubai Autodrome kan man kjøre gokarts, F1-biler og andre racerbiler.

Dubai Autodrome har en 5,4 kilometer lang bane som er offisielt godkjent av FIA (Federation Internationale de L’Automobile). Vi prøvde gokarts. Jeg var nok ikke den tøffeste i gruppen, men det var lett å se at konkurranseinstinktet florerte blant mine reiselivskollegaer!

Jessica i gokart

Vroooom! Jeg er klar for litt action!

Lunsj i Dubai

Nydelig lunsj - knasende og masse smaker.

Det høyeste, det største, det vakreste

I Dubai bygges det overalt. Skyskrapere kjemper om å bli verdens høyeste. Bygningen Burj Dubai er intet unntak. Den rager hele 828 meter over bakken!

Men nå vil Dubai slå sin egen rekord og bygge en enda høyere skyskraper som vil bli ferdig til Expo 2020. Den skal inneholde butikker, et hotell, en innendørs park og roterende utsiktsplattformer.

Men det er ikke bare luksusshopping, gull og spektakulære arkitekturprosjekter som frister turistene. Etter flere opplevelser i den moderne og glamorøse delen av byen, kjørte vi mot nordsiden av Dubai Creek hvor det ventet en mer autentisk og tradisjonell Dubai.

Her spaserte vi rundt blant hyggelige små butikker, drakk arabisk kaffe (veldig god!), prutet i krydder- og gullmarkedene i gamlebydelen Deira og tok vanntaxi (abra) over til Bur Dubai, som er kjent for sitt tekstilmarked.

Senere utforsket vi Bastakiya, der du finner Dubai Museum og Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, hvor man kan lære om kulturen og islam mens man spiser en tradisjonell lunsj.

En perfekt avslutning

En reise til Dubai er ikke komplett uten en ørkenopplevelse. Ørkenen er den perfekte arenaen for en magisk og minneverdig kveld.

Vi ble hentet av jeeper og ble kjørt ut i ørkenen gjennom vakkert ørkenlandskap med røde og hvite bølgende sanddyner. Et spennende og fartsfylt eventyr!

Og for en opplevelse å se solnedgangen mellom sanddynene - majestetisk og uendelig vakkert. Middagen i beduintelt under stjerneklar himmel ble en perfekt avslutning på en fantastisk tur til Dubai.

Har du lyst å gi dine ansatte en tur med mange WOW-opplevelser, er Dubai den perfekte destinasjonen!