Julemarked på Opernpalais på Mitte i Winter Berlin, Tyskland. Adventmesse dekorasjon og boder med håndverksgjenstander på basaren.

Elvecruise med Ama Waterways

Publisert: 13. januar 2022

Julemarkedscruise på Rhinen

Som vi gledet oss! I ukevis. Så mye at det var vanskelig å stå stille. Det var en lettelse, også for de rundt oss – da dagen endelig kom.

Vi er to damer som jobber med cruise i Escape, og nå skulle vi få oppleve elvecruise i førjulstida. Julepyntede byer langs Rhinen, bugnende julemarkeder, glühwein å varme hendene på, lekre middager på stemningsfullt skip – jo, forventningene var store. Kunne det innfris?

Reisen er i gang!

Vi møter opp i god tid på Gardermoen, og innsjekkingen går fint. Mye av innreiseregistrering og vaksinedokumentasjon måtte gjøres online før avreise, men det var absolutt overkommelig. Vi flyr med KLM til Amsterdam, og der blir vi hentet på flyplassen av en veldig hyggelig privatsjåfør og transportert med minivan til skipet AmaStella.

Det tar raske 20 minutter fra flyplassen til havnen, avhengig av trafikk. Adresse til havnen oppgis på billettene du mottar i god tid før avreise. For oss gikk det helt knirkefritt!

Rhinen med elvecruiseskip foran Kölnerdomen.

AMAstella ligger til kai i Köln.

Nærbilde av livbøye med skipsnavn på.

Skipet

AMAStella tar ca. 160 personer – det var 60% kapasitet på vår tur.

Her er det store, lyse fellesarealer. Lekkert og maritimt interiør med oppvarmet basseng og solsenger på øverste dekk. Bassenget ble benyttet, solsengene naturlig nok ikke... Det får vente til sommeren!

Selv om skipet tar med rullestolbrukere, anbefales det ikke. Det er mange havner der man må navigere seg gjennom andre skip, og med bratte stigninger kan det fort by på litt problemer.

INteriør av skipslugar.

Lugar om bord på Amastella. Lyst og fint med store vinduer.

Lugarene

Lugarene våre er i klassen Twin Balcony Stateroom. Fine, lyse lugarer med store vinduer, balkong + fransk balkong. Vi reiser riktignok i desember og været er mildt sagt skiftende, av og til skikkelig ruskete, men likevel stikker vi nesen ut titt og ofte. Godt å kjenne på været - bris og frisk luft. Vi er tross alt nordmenn!

Romslige bad med deilige produkter og, nattlys – herlig! Lys er det også i garderoben. Og, veldig (veldig!) gode senger.

Tøfler og badekåpe på lugaren. Nydelig å stikke føttene ned i når man kommer ut av dusjen.

Stemningen om bord

Gjestene (vi) smiler mye 😊 Stemningen er god, avslappet og praten går lett. Restriksjoner og innreiseregler endrer seg underveis, det er munnbind bruk overalt på skipet, men det setter ingen som helst demper på stemningen.

Dette er et skikkelig julecruise, der hver eneste lugardør er pyntet til jul. Vi pynter juletreet, synger julesanger og leker “finn kaktusen”. Sistnevnte er visstnok det samme som å finne mandelen i grøten. Ingenting føles påtrengende – du deltar på det du har lyst til.

Mat og drikke

Vi spiser og drikker godt. De første tre dagene var de kanskje litt forsiktige med krydder og tilbehør, men så tok det seg veldig opp! Dette er god 4-stjerners mat, og stort sett veldig gode viner. Drinkene varierer i kvalitet men man behøver ikke kjøpe drikkepakke - det skjenkes raust i glassene under måltidene.

Personalet om bord

Personalet er F A N T A S T I S K. De er flinke, oppmerksomme, lekne… alt kan løses. Smittevern håndteres behagelig og proft. Vi skulle opprinnelig seile med AmaMora, men da skipet i siste liten måtte endres til AmaStella, ble det håndtert på en ytterst effektiv måte.

Cruisedirektøren var tydelig imponert og stolt av sitt personale. Alltid en de-briefing før middag om neste dags program, tips og endringer.

Opplevelsen

Vi våkner opp til nye historier hver eneste dag. Ganske fint! Underveis oppsto det endringer og nye restriksjoner, men vi følte at vi ble veldig godt ivaretatt. Det var flere nasjonaliteter som reiste, og AmaStella var behjelpelig med utfylling av skjema og annet.

Fantastiske guider. Varierte utflukter med veldig høy kvalitet.

Vi har trasket gatelangs og tatt kanalcruise i Amsterdam. Vi har syklet i Köln, cruiset gjennom verdenskjente Rhine Gorge med dets utallige slott og slag. Om været var litt surt en dag ble vi varmet opp innvendig med kakao ispedd peppermynte schnapps - vidunderlig godt.


«Vi besøkte Heidelberg med en guide så flink at vi hadde lyst til å ta han med hjem! Alle burde hatt en historielærer som ham.»

Vi besøkte Heidelberg med en guide så flink at vi hadde lyst til å ta han med hjem! Alle burde hatt en historielærer som ham.

Vi tuslet gatelangs i Strasbourg, i provinsen Alsace. Spiste lunsj på Au Gutenberg, knasket kringle og smakte glühwein - et must på julemarked cruise.

Så mye historie, så mange vakre julemarkeder og ikke minst, et skip med allverdens fasiliteter, nydelig mat og det beste – personalet! Og, vi var ikke ferdig en gang 😊

Vi krysset grenser. Våknet og spiste frokost i Breisach, Tyskland. Trasket gatelangs i sjarmerende Riquewihr i Frankrike med sitt lokale julemarked omringet av vingårder.

Tips til deg som skal reise

Reis lett med god plass til å ta med godsaker hjem, godsaker kan du få pent vakuumpakket.

Utfluktene inkludert holder veldig høy standard. Prat gjerne med cruisedirektøren eller en av de ansatte om bord. De sitter med mye kunnskap som løfter turen. Vi byttet en utflukt etter en slik prat, og det angret vi ikke på.

I tillegg har får du også godt med tid på egen hånd til å utforske, slappe av med en god bok eller bare nyte utsikten og gjøre simpelthen ingenting.

T A K K for oss, AmaWaterways ❤