Vintur til England

Publisert: 20. juni 2019

Britiske bobler? Bring it on!

Jeg svever ennå! Selv om det er noen dager siden jeg kom hjem fra min første Escape-tur med engelske bobler på menyen.

Selvsagt visste jeg at det ville bli en opplevelse å besøke noen av de aller fremste vin-produsentene i England. At shopping i London også er en opplevelse, trengte heller ingen fortelle meg. Men det som sitter under huden på meg ennå er landskapet. Åsene som foldet seg ut på hver side av de små landsby-veiene. Hagene. De små mursteinshusene med stråtak og rosebusker som nesten vokste over dem. Synet tok pusten fra meg. Det var som å befinne seg midt i en Jane Austen-roman.

Dypdykk i musserende viner

Likevel var det vinen som stod i sentrum. Reiser du med meg, sørger jeg for at du samtidig blir en bedre vinsmaker. Jeg legger inn bolker der vi dypdykker ned i de musserende vinene. Slik lærer du å gjenkjenne kvalitet og skille de ulike stilene fra hverandre. Akkurat det blir nyttig når du står med noen av verdens beste bobler i glasset. For hvorfor er de så bra? Det hjelper jeg deg å forstå. Slik åpner vi samtidig en helt ny, sensorisk verden.

Fire glass musserende

Fire friske blondiner! Hvilken som var best var det delte meninger om...

Engelsk varme og humor

Ikke et vondt ord om champagne. Men på mine reiser dit, holdes ofte en mer formell tone. I England blir vi invitert helt inn. Med humor, varme og glimt i øyet får vi innpass. Disse møtene med menneskene som faktisk lager vinene kommer du til å huske lenge.

Jeg kan nesten ikke vente med å dra tilbake. Vil du bli med meg på neste tur? Sees på flyplassen. Jeg har gjort alt klart.