Elvecruiseskipet Viva One

Publisert: 2. mars 2023

Splitter ny luksus på Rhinen

Til dere som skal på elvecruise med skipet Viva One – gled dere! Som første gangs elvecruiser er jeg nok blitt grundig bortskjemt allerede. Jada, jeg kom mett og fornøyd hjem – men er likevel sulten på mer ...

Jeg heter Catrine og er ny her i elvecruiseavdelingen i Escape. Sammen med kollegene mine Karoline (også ny på avdelingen), og Anja (vært i Escape i mange år), fikk jeg oppleve mitt aller første elvecruise. Og det var ikke et hvilket som helst cruise, vi tre ble sendt ut for å teste det splitter nye 5* skipet Viva One på Rhinen.

Selv i kjølige februar fikk vi en førsteklasses opplevelse! Nei, vi sender ikke våre gjester på elvecruise i Europa i februar, men til når vårsola varmer, når Rhinen ligger frodig i sommerskrud eller i gylne høstfarger – da gleder vi oss stort til å sende dere av gårde for å oppleve dette skipet.

Vi er spente på å høre hva dere synes. Her er i hvert fall vår opplevelse:

Minibar og afternoon tea inkludert

Vi ankom Frankfurt fredag morgen, og gledet oss som bare det til å se MS Viva One for første gang. Vi hadde bare sett flotte bilder av dette førsteklasses skipet og var derfor veldig spente på hvordan hele opplevelsen ville bli.

Ombordstigningen var i Frankfurt. Vi ble slått av det lekre, moderne designet med en gang vi kom om bord – flotte detaljer, vakre lamper og rene linjer, og ikke minst en flott og stor salong med gode sittegrupper. Vi gikk rett i restauranten for å nyte vår første lunsj om bord på MS Viva One.

På skipet er mat og drikke inkludert, minibaren på rommet fylles hver dag og baren holder stort sett åpent på dag- og kveldstid. Til lunsj kunne vi velge fra en meny med flere for- og varmretter, samt en rikholdig buffet med salat, brød, pålegg, pasta, ost og forskjellige desserter.

Vi valgte oss varm suppe og en hovedrett, i tillegg til at vi fikk smakt på mye av utvalget ellers. Ved siden av maten valgte vi vin og vann og avsluttet med kaffe. Vi hadde hele tiden i tankene at det også skulle serveres afternoon tea akkurat denne dagen, og dette kom mellom lunsj og middag. Så kunsten var å holde litt igjen på lunsjen, men det viste seg ikke å være så enkelt...

Lekre lugarer

Etter lunsj rakk vi en liten tur innom lugaren – et deilig sted å være. Igjen la vi merke til de samme lekre detaljene, det moderne designet og deilige baderomsprodukter – rett og slett en veldig flott og lekkert innredet lugar.

Som en hyggelig velkomst, sto det en flaske vin fremme, og minibaren var fylt med et godt utvalg av drikke. I tillegg får man en vannflaske som er gjenbrukbar og som kan fylles med friskt vann, enten med eller uten kullsyre, ved drikkestasjonen i resepsjonen. På denne måten hadde vi en egen vannflaske til bruk på våre utflukter fra skipet.

Etter å ha pakket ut på lugaren, var vi nødt til å rekke en rask rusletur i gamlebyen i Frankfurt når skipet først lå til kai. Og bare etter en liten tur bortover langs kaien kunne vi snu mot venstre og gå innom gamlebyen og områdene rundt. Det ble også tid til litt shopping før vi gikk tilbake til skipet og gjorde oss klar for avgang.

«Ekstremt gode og mette, begynte vi straks å bekymre oss for hvordan vi skulle klare å bli sultne til middagen igjen.»

Fra kakebordet til treningsrommet

Det ble en hyggelig avreise hvor vi satt en liten stund i hver vår gode stol og kikket på livet langs elven i det vi stille seilte ut fra Frankfurt i solnedgangen. Nå kunne eventyret endelig begynne!

På ettermiddagen var det tid for high tea, bedre kjent som afternoon tea. Det var et herlig utvalg av kaker, wienerbakst, makroner, sjokolade, linser, nyskåret frukt i vakre stettskåler, kanapeer, nytraktet te og ikke minst musserende vin – det var helt nydelig.

Ekstremt gode og mette, begynte vi straks å bekymre oss for hvordan vi skulle klare å bli sultne til middagen igjen. For enkelte i reisefølget ble desperasjonen så stor at treningsrommet måtte tas i bruk for å løpe seg litt sulten igjen. Det fungerte sånn delvis. Treningsrommet lå fint til på nederste plan hvor det var mulighet for å sykle, løpe eller gå på ellipsemaskin. En tv-skjerm med tyske og internasjonale kanaler var også tilgjengelig. Løpingen ble unnagjort samtidig som verden fløt forbi på utsiden.

Nærbilde av småmat, fruktsalat og musserende vin.

Afternoon tea med et glass musserende til.

Viva One

Lekkert og moderne treningsrom om bord.

Jacuzzi på dekk – sommer som vinter

Til kveldens middag ble det bestilt bord på bistroen akterut på skipet. Dette er en liten og intim bistro hvor det er nødvendig å bestille bord for å være sikret plass. I bistroen får man velge fra en meny med et utvalg av forretter, hovedretter, ost og dessert. Her var det bare å bestille så mye vi ønsket av de forskjellige rettene. Til maten kunne vi velge blant flere alternativer fra drikkemenyen.

Til tross for at kalenderen viste februar og det var frisk temperatur, måtte vi nyte livet litt fra soldekket også. Et flott 360-graders utsyn over byen og landskapet rundt. Det dampet kontinuerlig fra jacuzzien på soldekket, så der var i hvert fall temperaturen god.

To damer innpakket i pledd på skipsdekk.

Litt kjølig på dekk i februar, men utsikten er fin!

Basseng på dekk på elvecruisskip.

Bassenget på dekk er så oppvarmet at det damper av det i februarkulda.

Speyer – en av Tysklands eldste byer

Morgenen etter hadde skipet allerede lagt til kai i Speyer da vi våknet, og vi stod opp til nydelig frokost. Det var en stor og delikat frokostbuffet med fersk frukt, salater og pålegg i mange forskjellige former, i tillegg bestilte vi omelett fra frokostmenyen.

Etter frokost gikk turen fra kaien og inn til Speyer, som er en av Tysklands eldste byer. Etter en kort spasertur gikk vi gjennom gågaten og kikket på livet, så i butikkene og på alle de hyggelige fortauskafeene. Vi besøkte den imponerende Speyer-katedralen, som er en av byens store severdigheter og som også står på UNESCOs verdensarvliste.

«Alle lugarene var delikat innredet med utstyr som Nespresso kaffemaskin, minibar, gjenbrukbare vannflasker, Rituals baderomsprodukter og musserende vin.»

Tilbake på skipet spiste vi lunsj i det vi seilte videre fra Speyer. Vi var så heldige og få en omvisning på hele skipet av cruisemanageren. Vi var igjennom alle lugarkategoriene – store og fine lugarer på alle dekk og ekstra romslige suiter og juniorsuiter.

De var alle delikat innredet med utstyr som Nespresso kaffemaskin, minibar, gjenbrukbare vannflasker, Rituals baderomsprodukter og musserende vin. TV med tyske og internasjonale kanaler i tillegg til en oversiktlig informasjonskanal. Etter lunsj kunne vi igjen følge seilingen fra soldekk, loungen eller fra de franske balkongene på lugaren.

Viva One

Juniorsuite om bord på Viva One.

Romslige suiter

Tilbake på skipet spiste vi lunsj i det vi seilte videre fra Speyer. Vi var så heldige og få en omvisning på hele skipet av cruisemanageren. Vi var igjennom alle lugarkategoriene – store og fine lugarer på alle dekk og ekstra romslige suiter og juniorsuiter.

De var alle delikat innredet med utstyr som Nespresso kaffemaskin, minibar, gjenbrukbare vannflasker, Rituals baderomsprodukter og musserende vin. TV med tyske og internasjonale kanaler i tillegg til en oversiktlig informasjonskanal. Etter lunsj kunne vi igjen følge seilingen fra soldekk, loungen eller fra de franske balkongene på lugaren.

Nærbilde av serviett på dekket bord.

Ingen tvil om at det er festmiddag i kveld!

Viva One

Lys og innbydende restaurant.

Festlig avslutning!

Lørdag kveld var det duket for kapteinens aperitiff og festmiddag. Alle var pyntet til en storslagen kveld. I loungen fikk vi noe godt å drikke i glasset, litt småmat, en staselig hilsen fra de ansatte på skipet og tale fra kapteinen med klapp og takk.

Deretter bar det ned til restauranten for kapteinens festmiddag. En delikat femretters meny med tilhørende vin. Det var nydelig mat, og vi kunne nok en gang legge oss gode og mette og våkne opp uthvilte til en ny dag i Düsseldorf neste morgen.

Fra Düsseldorf gikk vår hjemreise denne gang. Vi var heldige og fikk også sett på søsterskipet MS VIVA Moments i Düsseldorf, da dette skipet lå til kai der også. Det var flott å få kikket litt på MS Moments også siden vi vet vi skal bruke dette til flere av turene våre i 2024.