Wien, Bratislava og Budapest Nytt skip: MS Viva Two

5* Elvecruise på Donau – gjennom Europas hjerte

Viva Two

Seil på Donau på en drøm av et elvecruiseskip! Skipet Viva Two er helt nytt, og med en eleganse som matcher flere av de flotte byene vi skal innom. Vi besøker hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest, og vi seiler gjennom den naturskjønne Wachaudalen med benediktinerklosteret i Melk. Bli kjent med ærverdige Esztergom i Ungarn og nyt yrende byliv og ølsmaking i Bratislava.

Viva Two er et lekkert og nybygget skip (første tur i april 2023). Det er førsteklasses med moderne detaljer og nordisk stil. På skipet er det blant annet gratis utlån av sykler, eller du kan sitte i det lille bassenget på soldekket, eller ta dampbad og badstue i skipets egen spa-avdeling. Mat og drikke er inkludert på denne turen så her er det bare å kose seg.

Velkommen om bord!

Norsk reiseleder

Nytt skip

Helpensjon - med mat og drikke

Avreiser

 • 24.05.2025
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 26.480,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: MS Viva Two

 • 24.08.2025
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 26.480,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: MS Viva Two

Høydepunkter

Se bilder fra skipet:

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Luftfoto over hustakene i Wien fra Nord-tårnet på St. Stephen's Cathedral, inkludert katedralens berømte utsmykkede, fargerike tak laget av 230 000 glaserte fliser, Østerrike

Wiens skyline sett fra taket på Stefansdomen

Sjokoladekaake og kaffe med sølvkanne.
Viva Two

Rangert 5 stjerner

MS VIVA Two

Rederi: VIVA Cruises
Byggeår: 2023
Lengde:
135 m
Antall dekk:
3 – Øvre dekk, midtdekk og nedre dekk + soldekk
Passasjerer:
190

Helt nytt førsteklasses all-inklusive skip med fasiliteter som: Tre restauranter, salong med bar og dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk. Soldekk med solstoler, utendørs lite bad og liten golfgreen. Det er heis mellom midtdekk og øvre dekk. Sykler er tilgjengelig om bord for utlån (16 stk). Helseavdeling med dampbad og infrarød sauna, treningsstudio med tredemølle, sykkel og vekter. En servering av afternoon tea om bord per seiling. Underholdning om bord.

Lugar:
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, toalett og produkter fra RITUALS® eller lign. Hårføner, telefon, flatskjerm, klimaanlegg, inkludert minibar (som fylles daglig), Nespresso®-maskin og safe.

Utflukter

Utfluktspakke 2024 (kjøpes på forhånd)

2900 NOK per. person

Utfluktspakken for 2025 er ikke bekreftet fra rederiet ennå, men det er sannsyling at den vil være tilsvarende som utfluktspakken for 2024 med enkelte justeringer av innhold og pris.

For å være sikker på deltagelse i utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig som elvecruiset eller senest 35 dager før avreise.

Utfluktene er med engelskspråklig guide. Det er også mulig å bestille enkelte utflukter om bord, men da til en høyre pris og forbehold om ledige plasser.

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 2 Stift Melk

€ 39

Dag 3 Esztergom Basilka med bytog

€ 23

Dag 3 Byrundtur i Budapest inkl. St Stephen`s Basilica

€ 24

Dag 4 Budapest - Arkitektur, trikk etc.

€ 33

Dag 4 Opplyste Budapest med båt (inkludert et glass musserende vin)

€ 35

Dag 5 Byrundtur inkl. ølsmaking i Bratislava

€ 28

Dag 6 Byrundtur i Wien

€ 32

Dag 7 Byrundtur i Linz og smak av Linzer Torte

€ 32

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–München t/r (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • All inclusive om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • alkoholfritt, vin, øl, drinker, kaffe, te, vann til måltidene og også tilgjengelig i barens åpningstider.
 • Minibar på lugaren, etterfylles daglig
 • Nespresso kaffemaskin på lugaren
 • Tips til besetning
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Utflukter (se egen info)
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer