Elvecruise på Donau

Elvecruise på Donau

Donau – dronningen av Europas elver! Elvecruisene våre på Europas kanskje viktigste ferdselsåre er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at de er blant våre aller mest populære cruise.

På Donau seiler vi gjennom Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria og Romania, og vi er innom hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest, Beograd og Bucuresti. Du får nye byer og høydepunkter hver dag, fra staselige storbyer til pittoreske landsbyer, frodige vindistrikter, fjell og folkeliv langs elven.

Vi har også kortere Donau-cruise som tar for seg indrefiletene av elven – ta en titt på utvalget vårt og gled deg til en reise gjennom hjertet av Europa.

Et utvalg av våre mange Donau-cruise

Se alle våre elvecruise på Donau

Severdigheter og opplevelser langs Donau:

Luftfoto over hustakene i Wien fra Nord-tårnet på St. Stephen's Cathedral, inkludert katedralens berømte utsmykkede, fargerike tak laget av 230 000 glaserte fliser, Østerrike

Wien


Det har bodd mennesker der hvor Wien ligger i dag helt siden 500 år før vår tidsregning, ifølge arkeologene. Den mest kjente historiske perioden stammer imidlertid fra den tiden da overhodene i Habsburg-dynastiet satt som keisere i Det tysk-romerske riket, og Wien ble sentrum for mye av det rikeste kulturlivet. Etter rikets fall ble byen hovedstad, først i Det østerrikske keiserrike, og senere i Østerrike-Ungarn.

Når du besøker Wien på et av våre elvecruise, får du tilbud om omvisninger med eller uten guide i byen. Benytt deg av dem! Det er lett å gå seg vill i de mange severdighetene i byen, og med en guide vil du få maksimalt utbytte av tiden.

Arkivfotografi av en bakgate med butikker og restauranter i gamlebyen i Bratislava, Slovakia.

Bratislava

Du skal ikke reise langt fra Wien før du treffer på nok en perle langs Donau. Bratislava er byen som gikk fra å være Prahas glemte lillesøster, til å bli en nydelig hovedstad i sitt eget land. Slovakia ble et selvstendig land i 1993, men nasjonalfølelsen har vært på plass lenge.

Bratislava ligger bare noen mil øst for Wien, men idet du krysser grensen blir du tatt med inn i en ny verden. Innflytelsen av den historiske kjempen i vest er naturligvis til å ta og føle på, men likevel siger det inn en følelse fra østen, som hinter om andre smaker og lukter, om Djengis og Attila.

Bli med på omvisning med lokalguide, her er det mye å lære! Men hvis du vil utforske på egen hånd, er dette en enkel by å finne frem i.

Tower of Fisherman's Bastion i Budapest by, Ungarn.

Budapest

Hovedstaden i Ungarn står høyt på listen over de flotteste byene langs Donau. En rundtur her er en av de mest innholdsrike aktivitetene du kan delta på når du er på elvecruise i Ungarn. Forvent historiske bygninger, moderne kunst og et pulserende folkeliv!

Når du reiser til Budapest med Escape, har du anledning til å utvide oppholdet her. På denne måten er du sikret at du får med deg alle byens mange opplevelser før du reiser hjem. Husk å ta med deg kamera, for dette er en av Europas mest pittoreske byer.

Utsikt over hovedstaden i Serbia med Donau

Beograd

Den hvite byen langs Donau kalles ikke Porten til Balkan uten grunn. Myntenheten heter dinarer, og mer enn noe annet sted skipet har stoppet på veien mot Svartehavet, er det her du virkelig føler at du er på vei mot Asia.

Få byer har fått så mye juling opp gjennom årenes løp som det Beograd har, og her treffer du på en hovedstad med massevis av personlighet. Statusen byen har som overgang mellom Sentral- og Øst-Europa har også gjort den til en gigantisk smeltedigel av mennesker, språk og påvirkninger. De har alle satt sitt preg på Beograd, enten i form av gudshusene de har bygget, gatene de har gitt navn til eller matrettene de har introdusert.

Fontener langs bulevardul Unirii, en stor hovedvei i sentrale Bucuresti, med parlamentets palass i bakgrunnen.

București

București er hovedstaden i Romania, og selv om den ligger rundt fem mil i luftlinje unna Donau, er byen et selvskrevent innslag på elvecruise.

București er en spennende smeltedigel med en smak av både orienten, Balkan og det vestlige Europa. Smak på noen lokale retter også: Vi anbefaler kålrulettene Sarmale til hovedrett og nydelige Papanasi til dessert.

București er langt mer fremgangsrik enn man kanskje ser for seg, samtidig som prisene er meget overkommelige. Byen er vel verdt å tilbringe noen ekstra dager i, så om du vil utvide ferien med mer tid i Bucuresti før eller etter elvecruiset, hjelper vi deg gjerne!

Kulturlandskap

hauger av blå drue i bascket.

Rike vinmarker langs Donau

Overalt langs Donau finnes det vinmarker, enten de klatrer høyt oppover som i Wachau og Klosterneuburg i Østerrike eller brer seg ut som Szekszard i Ungarn eller Donausletten i Nord-Bulgaria. Regionene er kanskje mindre kjent enn Bordeaux og Toscana, men er du en nysgjerrig vinentusiast, vil du kunne finne spennende nye bekjentskaper gjennom hele cruiset.

Decebal statue i Romania

Jernporten – med det bistre ansiktet i fjellet

Jernporten er dalen og juvet hvor Donau bryter gjennom fjellene på grensen mellom Romania og Serbia. Her er det tidvis trangt og smalt, og på nordsiden har du De transilvanske alpene og på sørsiden Balkanfjellene. På vei gjennom Jernporten dukker det plutselig opp et imponerende steinansikt hugget ut i fjellet. Ansiktet er nesten 43 meter høyt og skal forestille Decebal, den siste kongen av Dacia som sloss mot romerne for å beholde landet sitt – altså en rumensk folkehelt.

Ansiktet sto ferdig så sent som i 2004, men det tok hele 10 år og 12 skulptører å få det ferdig. Så selv om det er et ganske så moderne monument, er det ikke mindre imponerende!

Sluse med landlig bakgrunn

Sluser langs Donau

Med en elv så lang som Donau, vil det naturligvis måtte noen sluser til for å sikre trafikken gjennom flere opp- og nedstigninger på veien. Mellom utspringet i Tyskland og utløpet i Svartehavet, har elven mange flotte sluser, men det mest imponerende er at hele 15 av dem ligger mellom Regensburg og Wien, et strekke på rundt 43 mil. Dette tilsvarer mindre enn tre mil mellom hver sluse, og gode muligheter til å se disse tekniske vidundrene på nært hold, eventuelt å gå i land for å nyte koselige små dorf-er mens skipet gjør sitt.

Donau-deltaet, Romania. Pelikaner ved soloppgang

På safari i Donaudeltaet

Det er kanskje ikke Serengeti, men for en safari! Europas største våtmarksområde er et paradis for biologisk mangfold. Med mer enn 1200 typer planter, 300 fuglearter og 45 typer fisk, er det mye å sette seg inn i. Enten du er en ivrig naturfotograf eller bare liker nærheten til villmarkslivet, kan du få tilfredsstilt de fleste behov på omvisning i deltaet. Konserveringen av naturen på rumensk side er veldig godt fremskredet, så her legges det uhyre godt til rette for at du får sett mye.

Reisekalender

April 2024

Mai 2024

TILBUD: Kr 2.000 i rabatt på avgangen 9. mai
MS Amadeus Elegant Rhen

5* elvecruise på Rhinen og Main – fra Amsterdam til Nürnberg

Avreise 09.05.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 19.980,- NY PRIS fra kr 17.980,-

Ledige plasser

Priser fra 14.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Amsterdam til Nürnberg. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Nytt og lekkert skip (2023) // Drikke til middag inkludert

TILBUD! Kr 5.000 i rabatt
MS Amadeus Brilliant på Donau

5* gjennom Europa på tre elver – Rhinen, Main og Donau

Avreise 09.05.2024 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn / TILBUD! Pris før fra kr 36.980,- NY PRIS fra kr 31.980,-

Utsolgt

Priser fra 31.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip gjennom Europa, hele veien fra Amsterdam til Budapest. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

14 netters cruise // Nytt og lekkert skip (2023) // Vin til middag er inkludert

NYHET
Panoramautsikt over den vakre Wachau-dalen med den historiske byen Dürnstein. Dürnstein og den berømte Donau-elven i vakkert gyllent kveldslys ved solnedgang, Nedre Østerrike-regionen, Østerrike

5* elvecruise på Donau – fra Nürnberg til Budapest

Avreise 16.05.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 21.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Nürnberg til Budapest. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser.

 • Portrett av kvinne.

  Wenche Hvattum
  Reiseleder

Nytt og lekkert skip (2023) // Main-Donau-kanalen // Drikke til middag inkludert

Par står på balkongen på elvecruiseskip.

5* Elvecruise - på Donau med Donaudeltaet

Avreise 26.05.2024 / 14 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 39.190,-

Dette elvecruiset er så spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære elvecruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal seile rolig og majestetisk mellom Wien og Fetesti.

 • Img 9378 kopi

  Inger Helene Enger
  Reiseleder

Èn avgang i 2024 // Mat og drikke inkludert på turen // Unik seilingsrute

Reis på egen hånd
Parlamentbygningen i Budapest

Elvecruise fra Budapest til Wien

Avreise 30.05.2024 / 4 dager

Ledige plasser

Priser fra 19.250,-

Donau er dronningen blant Europas elver og har bragt liv, handel, oppdagelser og kultur med seg fra Schwarzwald til Svartehavet. Bli med oss på et åtte dagers elvecruise hvor du kommer tett på det meste når skipet seiler i rolig tempo gjennom variert landskap.

Eksklusivt rederi for de som ønsker noe ekstra // Kun suiter og flere restauranter ombord // Champagne, vin og drinker inkludert

Juni 2024

MS Amadeus Brilliant på Donau ved Budapest

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 04.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Cathrine Asbjoernrod 460x370 1

  Cathrine Asbjørnrød
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Drikke til middag inkludert // Opplev Wachaudalen! // WiFi inkludert

Med Wien, Bratislava og Budapest
Den østerrikske parlamentsbygningen med statuen Athena i front i Wien ved soloppgangen

5* Elvecruise på Donau - Tre praktfulle hovedsteder

Avreise 08.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.990,-

Seil på Donau på en drøm av et elvecruiseskip! Skipet MS VIVA Two er helt nytt, og med en eleganse som matcher flere av de flotte byene vi skal innom. Vi besøker hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest, og vi seiler gjennom den naturskjønne Wachaudalen med benediktinerklosterer i Melk. Bli kjent med ærverdige Esztergom i Ungarn og nyt yrende byliv og ølsmaking i Bratislava.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Nytt 5* skip // Mat og drikke inkludert // Norsk reiseleder

Flott suite på Amadeus Brilliant

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 28.06.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis byr vi på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Img 9881 kopi

  Sylvia Roland
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Drikke til middag inkludert // Opplev både Rhinen og Donau

Juli 2024

August 2024

September 2024

Oktober 2024

November 2024

Mars 2025

Lurer du på noe? Vil du at vi skal finne elvecruiset som passer for akkurat deg? 👉Ring oss gjerne på telefon 24 14 94 00. Her vil du finne det blide og erfarne elvecruiseteamet på Escape Travel. Velkommen til oss!