Kaptein på elvecruiseskip ser i kikkert

Møt de som jobber på elvecruiseskipet

Publisert: 13. mai 2022

Cruisekontrollørene

På cruise møter du en verden i miniatyr. Én ting er alle gjestene, men hva med alle de som jobber om bord?

Vi har snakket med noen av dem som jobber på elvecruise-skipet Vivienne på Donau. De sørger for at gjestene får en uforglemmelig reise – og har full kontroll.

Kvinne bak bar holder opp drink.

Barsjef Martina vil gjerne lage den perfekte drinken akkurat til deg. Bare spør henne når du kommer om bord!

Marina (30) fra Kroatia, barsjef

– Jeg elsker å lage cocktails, og min signaturdrink er Negroni. Jeg tilsetter Pelinkovac som er en kroatisk, bitter urtelikør fra 1860-tallet. Mange drikker den bar med en isbit og en skive sitron, men jeg ville fornye den tradisjonelle Negroni-oppskriften litt. Jeg er fra Kroatia, og jeg synes det er gøy å representere landet mitt med en Negroni som har en blanding av det bitre og det sure i seg. Jeg kaller drinken Anti Kovats, og jeg laget den første gang da jeg jobbet i baren på Praha Hilton. Den ble raskt en toppselger.

Jeg synes det er gøy å lage noe nytt og eksperimentere med smaker, og jeg jobber hele tiden med å perfeksjonere drinkene mine. Folk ønsker jo alltid å prøve noe nytt! De kommer ofte til baren og spør om jeg kan lage noe godt til dem. Da stiller jeg dem gjerne noen spørsmål om hva slags smaker og drinker de liker fra før, og så lager jeg en drink deretter. Det er gøy å vise kreativitet og finne den perfekte drinken til hver enkelt gjest. Når kunden smaker på drinken, kommer det gjerne en historie som «Åh, dette minner meg om den gangen jeg var på en fantastisk ferie i Spania». Da skjønner jeg at jeg har truffet blink.

«Å jobbe ombord på et skip som dette er en livsmulighet man bare må ta.»

Jeg har vært i denne bransjen i sju år, og jeg har jobbet ved ulike fem stjerners hoteller før jeg begynte på Vivienne. Det er utrolig gøy og lærerikt å jobbe med dyktige folk. Å jobbe ombord på et skip som dette er en livsmulighet man bare ta. Det er en perfekt mulighet til for meg til å reise, bli kjent med nye mennesker og jobbe med det jeg elsker. Å jobbe med mennesker er et gode, og crewet er fantastisk. Vi er tett på hverandre og vi skaper minner sammen hver dag. Det er gode minner som jeg samler i hjertet mitt.

En dag, når jeg skal stifte familie, slutter jeg nok å jobbe på båt. Da vil jeg gjerne utdanne andre mennesker, og videreføre min erfaring og min lidenskap for drinker og menneskemøter.

Portrett av kvinne foran resepsjonsdesk.

Elena fra Ukraina trives bedre med å jobbe på et elvecruiseskip enn på de store cruiseskipene.

Elena (40) fra Ukraina, hotellsjef

– Jeg begynte å jobbe som resepsjonist på et av de store cruiseskipene, men jeg må si at jeg liker meg bedre på litt mindre skip som dette. De store skipene er digre maskinerier, og gjestene er også forskjellige fra de som drar på elvecruise. Da jeg jobbet på et stort cruiseskip, hadde jeg for eksempel kunder som klaget over at de ikke fikk servert maten på lugaren, og som ble værende ombord da vi ankom byer som for eksempel Barcelona. Barcelona! Hallo? Man kan jo ikke sitte igjen på skipet når man er i en av verdens vakreste byer! På elvecruise er det noe helt annet. Det er mer intimt, og gjestene er imøtekommende, fornøyde og interessert – og de forlater skipet når vi ankommer nye steder.

Jeg studerte språk ved universitetet, og jeg har alltid vært nysgjerrig på å reise og praktisere de språkene jeg kan. Jeg har fått reise over hele verden – fra Asia og Alaska til små spanske øyer og den franske riviera. Jeg ble forelsket i livsstilen. Ja, og så ble jeg forelsket i mannen min. Vi møtte hverandre på jobb. Han var elektriker og jeg var resepsjonist.

I dag bor vi sammen i en leilighet i Varna i Bulgaria. Vi har ingen barn, men vi har to katter. Jeg er borte i flere måneder av gangen, og familien min vil selvsagt ha besøk og se meg mer. Det jeg savner mest er å lage mat hjemme på kjøkkenet mitt, og så savner jeg selvsagt de to kattene mine. Nå glemte jeg nesten mannen min – jeg savner jo han også!

«Drømmene mine for fremtiden er ganske beskjedne. Jeg drømmer om at vi kan bygge et hus og kanskje skifte ut bilen, akkurat som de fleste andre.»

Drømmene mine for fremtiden er ganske beskjedne. Jeg drømmer om at vi kan bygge et hus og kanskje skifte ut bilen, akkurat som de fleste andre. Men mest av alt drømmer jeg om at krigen i Ukraina skal ta slutt. Jeg er fra Ukraina. Flere i familien min har flyktet, men foreldrene mine er der fremdeles. De er det første jeg tenker på når jeg våkner og det siste jeg tenker på når jeg legger meg.

Etter at krigen brøt ut, har jeg gått med en konstant klump i magen, og derfor er det så viktig for meg å jobbe. Når jeg jobber, er tankene mine et annet sted. Her må jeg konsentrere meg om mannskapet og gjengen min, og om å hjelpe gjestene. Jeg har ansvar for 26 personer fra mange ulike land. Noen har jobbet ombord i flere år mens andre begynte i forrige uke. Det er gøy å se hvor samkjørte og sammensveiset vi blir. Sånn blir det når man er sammen døgnet rundt i flere måneder!

Kokk på kjøkken med forrett.

Kjøkkensjef Klaus danderer retten slik han vil ha den, slik at alle kokkene kan se hvordan retten skal presenteres.

Klaus (55) fra Østerrike, kjøkkensjef

– Jeg er opprinnelig fra Østerrike, men jeg har kone, to barn, tre hunder og et svømmebasseng i Sør-Afrika - også bor jeg altså ombord på et skip på Donau! Jeg har jobbet om bord på flere ulike båter tidligere, men de siste fire årene har jeg vært kjøkkensjef på Vivienne. Når man bor på et skip i månedsvis, er det deilig å kunne gå i land noen ganger. Jeg elsker å gå på matmarkeder når vi kommer til en ny by, og matmarkedet i Barcelona er min definitive favoritt – helt perfekt. Det bugner av oster, skinker, grønnsaker, kjøtt, fisk og bakervarer. Jeg kan gå der i timevis!

Når man skal lage mat til mange mennesker samtidig, må man være god på planlegging. Vi gjør klart så mye som mulig i forkant, og vi begynner med middagen når lunsjen er ferdig.

Jeg anretter en tallerken der jeg presenterer hvordan alle rettene skal se ut når vi skal servere dem til gjestene, så kan alle kokkene se hvordan kjøttet, fisken, grønnsakene og sausen skal danderes og legges. Dessertene er gjerne litt kunstferdige, og det er mange gjester som blir imponert når de ser, og ikke minst smaker, på dem. Konditoren vår er utrolig flink, og noen ganger må han ut å hilse på gjestene og ta imot komplimenter. En gjest spiste nylig fem porsjoner med eplekake og karamellsaus. Haha! Det er jo ingen ting som gleder meg mer enn å se at gjestene liker det vi serverer.

«En gjest spiste nylig fem porsjoner med eplekake og karamellsaus. Haha! Det er jo ingen ting som gleder meg mer enn å se at gjestene liker det vi serverer.»

Kona mi jobbet også på båt, men hun sluttet da vi etablerte familie. Nå jobber hun innen eiendom. Det funker ikke at to jobber på båt når man har barn og er borte i lange perioder. Jeg er fire måneder om bord, og så drar jeg hjem til familien. Når jeg kommer hjem er det fullt kjør med barn og oppgaver som har hopet seg opp, så da er det rett inn i hverdagen igjen.

Mann i hovemesteruniform står i restauant

Slobodan har familien sin hjemme i Beograd, og selv om han er mye borte fra dem er han glad for å ha en trygg jobb.

Slobodan (54) fra Serbia, hovmester

– Da jeg var ung studerte jeg politikk og religion hjemme i Beograd, men da Balkan-krigen brøt ut, måtte jeg finne meg en annen, og tryggere, jobb for å kunne forsørge familien. Jeg har jobbet på mange ulike skip opp gjennom årene. I mange år jobbet jeg som servitør og hovmester ombord på de store cruiseskipene, men i 2021 begynte jeg på Vivienne. Det er på en måte som et stort cruiseskip i miniatyr, men en stor forskjell er at jeg ser så godt hvordan naturen endrer seg utenfor vinduene. På et elvecruise-skip er vi nærmere land, og for hver dag så kan jeg se hvordan omgivelsene og fargene forandrer seg.

Elvecruise-sesongen er vår, sommer og høst, så når vinteren kommer, reiser jeg hjem til familien. Jeg har kone og to sønner hjemme i Beograd. Når man jobber ombord på en båt, er man borte fra familien lenge ad gangen. Man går glipp av å se barna vokse opp, og kan ikke alltid være til stede når det trengs. Sønnene mine går til moren sin når de har spørsmål eller problemer, mens jeg er mer som en kompis som kommer på besøk. Det er prisen man må betale. Til gjengjeld har jeg en trygg og godt betalt jobb, og jeg kan forsørge familien min på en god måte.

«Så fort jeg har noen ledige timer, finner jeg fram en bok. Jeg er veldig glad i å lese og har mange bøker på lugaren min.»

Når jeg går i land i en ny by, liker jeg å gå ut å få litt frisk luft. Jeg er jo over gjennomsnittet opptatt av god mat og god service, så noen ganger spiser jeg lunsj på en restaurant med noen kolleger. Jeg besøker gjerne også et museum eller en bokhandel. Så fort jeg har noen ledige timer, finner jeg fram en bok. Jeg er veldig glad i å lese og har mange bøker på lugaren min. Jeg fyller opp kofferten med bøker når jeg reiser på jobb, og bytter dem ut når jeg kommer hjem igjen. De store og tunge bøkene som krever mye konsentrasjon, lar jeg ligge. Det passer best med de litt lettere bøkene etter en lang og hektisk dag på jobb i restauranten.

Kaptein i styrhuset på elvecruiseskip

Kaptein Aleksandar er veldig glad for å kunne seile på Donau igjen etter to år med pandemi.

Aleksandar (57) fra Serbia, kaptein

– Jeg har seilt i nesten 40 år både til sjøs og på elver, og jeg har styrt alt fra store fraktskip og passasjerskip til mindre elvecruise-skip som Vivienne. Under koronaen ble det plutselig helt stille og jeg kunne ikke jobbe. Jeg følte jeg meg som en fisk på land. Jeg er vant til dette livet, og jeg er så glad for å være om bord igjen.

På Vivienne er vi et mannskap på 46 personer fra mange ulike land. Jeg snakker fem språk, og kan prate med de fleste kollegene mine, men engelsk ... Jeg forstår det godt, men jeg snakker det helst ikke.

«Under koronaen ble det plutselig helt stille og jeg kunne ikke jobbe. Jeg følte jeg meg som en fisk på land. Jeg er vant til dette livet, og jeg er så glad for å være om bord igjen.»

Alle kollegene mine har viktige roller i forskjellige deler av skipet, og min jobb foregår i styrhuset. Der har jeg alt jeg trenger, og jeg har full oversikt og utsikt. Det er stor forskjell på å styre en båt på havet og på en elv som Donau. På denne turen reiser vi gjennom syv land og stopper både i store byer og små landsbyer. Noen ganger kjører vi på natten for å komme frem til en ny destinasjon på morgenen, og enkelte steder er det sluser som vi må gjennom. Rett utenfor Wien kjører vi inn i Freudenau-slusen som senker båten over 20 meter ned til neste vannivå. Det er fortsatt like fascinerende.

Vivienne er et førsteklasseskip med alle fasiliteter. Skipet ble totalrenovert i 2020, og er topp moderne. Ved hjelp av moderne hydraulikk, kan jeg også senke deler av båten for å komme under lave broer.

Familien og kona mi bor utenfor Beograd. Barna har flyttet ut, og jeg har et barnebarn på fire år. Noen ganger må jeg se på bilder og filmsnutter av henne, og vise dem til kollegene mine. Hun er så nydelig og morsom.

Portrett av kvinne i uniform bak resepsjonsdesk.

Olgica er helt fersk i jobben som resepsjonist på MS Vivienne.

Oligica (28) fra Montenegro, resepsjonist

– Jeg har en master i turisme og jeg begynte på Vivienne for en uke siden. Jeg elsker å reise så det er helt perfekt for meg å jobbe på en båt der man ankommer et nytt sted nesten hver dag. Når jeg har fri, går jeg ut i byen og gjør som turistene gjør; jeg går på sightseeing!

Under studiene var jeg på utveksling i Finland i fem måneder. Jeg var der fra januar til mai, og jeg fikk med meg både en bitende kald vinter og en fin vår. Jeg studerte turisme i byen Kotor i Montenegro og den har en natur som kan minne litt om den norske. Jeg vil gjerne se flere nordiske land, men øverst på ønskelista står Japan. Japan er så ulikt alle andre land jeg har vært.

«Når man ikke skal ut å reise selv, er det jo gøy at verden kommer til arbeidsplassen min og at vi kan oppleve noe sammen.»

Jeg synes det er gøy å jobbe på et skip fordi jeg får møte mennesker fra så mange land og kulturer, og høre så mange språk. Når man ikke skal ut å reise selv, er det jo gøy at verden kommer til arbeidsplassen min og at vi kan oppleve noe sammen.

Portrett av mann

Nicolae er cruisemanager, og den jobben er aldri kjedelig!

Nicolae (44) fra Romania, cruisemanager

– Jeg har nok vært på over 150 cruise, og ingen cruise er like! Noen ganger må man kaste seg rundt og finne raske løsninger på ting som oppstår. Det skjer alltid noe nytt, og er aldri kjedelig. Denne turen er spesiell fordi vi får oppleve syv land og fem hovedsteder på 11 dager. Det er en kulturreise som tar deg gjennom forskjellige land og språk, og hvor man får møte ulike mennesker og kulturer. Jeg har bakgrunn som lærer og jeg spesialiserte meg innen språk, så jeg synes denne turen er spennende. Landene i øst og Sentral-Europa har mye å by på og er rike på historie og opplevelser. Flere av landene var bak jernteppet i mange år.

«En mer ukjent by som jeg også vil nevne er Novi Sad. Mange blir positivt overrasket over denne byen nord i Serbia, av vakker arkitektur og et stjerneformet fort.»

Dette er en lang reise med 1500 kilometer seiling, og det er vakker utsikt uansett hvor du ser. Ett av høydepunktene på turen er når vi seiler gjennom Jernporten, som er det smaleste punktet på Donau. Og hvis jeg trekke fram en favorittby så må det bli Budapest med sin vakre arkitektur og spennende historie. En mer ukjent by som jeg også vil nevne er Novi Sad. Mange blir positivt overrasket over denne byen nord i Serbia, av vakker arkitektur og et stjerneformet fort.

Livet som cruisemanager er delt i to. Livet på jobb og livet hjemme. I den kalde sesongen mellom november og mars, er jeg hjemme med kone og to barn i Romania. Da lager jeg nye cruise-programmer, setter nye ideer ut i livet og tar meg av kontorarbeid. Og ikke minst må jeg gyve løs på en to do-liste som kona har klar når jeg kommer hjem. Når man er borte fra hverandre i perioder, må man inngå noen kompromisser. Vi savner hverandre selvfølgelig, men samtidig så tjener vi godt ombord på skipet, noe som gjør at vi kan opprettholde en god levestandard. Det er en motivasjon, og noe som gjør det enklere å dra.

Bli med oss på elvecruise!

Juni 2023

Staselig bygning sett fra Donau

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 05.06.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 20.980,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middag inkludert // Opplev Wachaudalen!

Saint Benezet-broen og Palais des Papes i Avignon, Sør-Frankrike

Elvecruise i Rhôndalen og Provence

Avreise 07.06.2023 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.980,-

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi nyter nydelig mat og vin som området er så kjent for. Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett "Stjernenatt over Rhône" av Van Gogh? Vi skal utforske Lyon, gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!) og spise på en av Paul Bocuses restauranter.

 • Elbjorg Haugsdal edited1

  Elbjørg Haugsdal
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Reis i River Douro-regionen i Portugal blant vingårder og olivenlunder. Vinbruk i de portugisiske landsbyene ved soloppgang

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 13.06.2023 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola

Få ledige

Priser fra 29.080,-

Elven Douro slynger seg mellom bratte fjellsider og bølgende vinlandskap gjennom de frodige vinområdene i Portugal. Vårt cruise starter i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er også en av Europas mest sjarmerende byer!

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

 • Reiseleder Øystein Solheim

  Øystein Solheim
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

17. juni: A-KORT rabatt kr 500,-
Gøta kanal

Den klassiske reisen på Göta kanal

Avreise 17.06.2023 / 5 dager / fra Oslo Sentralstasjon og Bussterminal

Utsolgt

Priser fra 19.980,-

En reise med de historiske Göta kanal-båtene er som å tre inn i en annen verden der opplevelser, avslapning, god mat og det sosiale livet om bord plasseres i høysetet. Den viktigste delen av cruiset er den spesielle atmosfæren om bord. Seilingsruten går fra kyst til kyst, fra Göteborg til Stockholm, som et blått bånd gjennom hjertet av Sverige.

 • Elbjorg Haugsdal edited1

  Elbjørg Haugsdal
  Reiseleder

Helpensjon ombord // Utflukter inkludert // En tur i samarbeid med Aftenposten

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 19.06.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn / Tilbud! 5000 kr i rabatt per person

Få ledige

Priser fra 17.440,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Toverud 180x180

  Geir Toverud
  Reiseleder

 • Reiseleder Anne Dignes

  Anne Dignes
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middagene inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 29.06.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.530,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Elbjorg Haugsdal edited1

  Elbjørg Haugsdal
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middag inkludert // Basseng på skipet

Juli 2023

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 03.07.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 24.940,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middagene inkludert

Pittoresk sving av elven Rhinen nær byene Filsen og Boppard, Tyskland, Rheinland-Pfalz

5* elvecruise på Donau og Rhinen

Avreise 17.07.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 23.480,-

Dette ukescruiset kombinerer to av Europas lengste elver; Donau og Rhinen. Cruiset starter i Passau og ender i Köln. Underveis kan vi by på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Elbjorg Haugsdal edited1

  Elbjørg Haugsdal
  Reiseleder

Lekkert førsteklasseskip // Vin til middag inkludert // Opplev både Donau og Rhinen

Nyhet - kun en avgang i 2023
Moseldalen, Tyskland

Elvecruise på Rhinen, Neckar, Main, Mosel og Saar

Avreise 19.07.2023 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 22.980,-

Dette åtte netters cruiset kombinerer fem elver på ett og samme cruise! Cruiset starter i Strasbourg og ender i Luxembourg. Underveis kan vi by på en reise gjennom vakkert landskap med historiske byer.

 • Toverud 180x180

  Geir Toverud
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag om bord

Dürnstein, Wachau-dalen. Østerrike.

5* elvecruise på Rhinen, Main og Donau - Fra Amsterdam til Regensburg

Avreise 31.07.2023 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Amsterdam til Regensburg. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

8 netters cruise // Nytt og lekkert skip (2022) // Vin til middag er inkludert

2023: A-KORT rabatt kr 750,-
Elvecruiseskip på Donau

5* gjennom Europa på tre elver – Rhinen, Main og Donau

Avreise 31.07.2023 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn, Stavanger Sola

Få ledige

Priser fra 34.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip gjennom Europa, hele veien fra Amsterdam til Budapest. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

En tur i samarbeid med Aftenposten (2023) // 14 netters cruise // Nytt og lekkert skip (2022) // Vin til middag er inkludert

August 2023

Unik seilingsrute - kun én avgang i 2023
Bildelig middelalderske Cochem by - turistattraksjon i popullar i Tyskland

5* elvecruise på Donau, Rhinen og Mosel

Avreise 04.08.2023 / 9 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 22.980,-

Dette åtte netters cruiset kombinerer Donau, Rhinen og Mosel. Og du får seile på Main-Donau-kanalen! Cruiset starter i Passau og ender i historiske Trier i Moseldalen. Underveis kan vi by på en reise gjennom vakkert landskap med historiske byer.

Førsteklasses skip // Seil på Main-Donau-kanalen // Vin til middag inkludert

Reis i River Douro-regionen i Portugal blant vingårder og olivenlunder. Vinbruk i de portugisiske landsbyene ved soloppgang

Elvecruise på Douro fra Porto

Avreise 06.08.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn, Stavanger Sola

Utsolgt

Priser fra 22.980,-

Elven Douro slynger seg mellom bratte fjellsider og bølgende vinlandskap gjennom de frodige vinområdene i Portugal. Vårt cruise starter i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er også en av Europas mest sjarmerende byer!

 • Gerd Rossbach1

  Gerd Ellingsæter Rossbach
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Staselig bygning sett fra Donau

5* elvecruise på klassiske Donau mellom Passau og Budapest

Avreise 07.08.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.480,-

Et klassisk cruise gjennom hjertet av Europa med et lekkert førsteklasseskip på Donau, mellom Passau og Ungarns hovedstad Budapest. Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er unik.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middag inkludert // Opplev Wachaudalen!

Wachau 03

5* elvecruise på Donau - Fra Regensburg til Budapest

Avreise 08.08.2023 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 17.980,-

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Regensburg til Budapest. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik. En kombinasjon av sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

6 netters cruise // Nytt og lekkert skip (2022) // Vin til middag er inkludert

Livet er godt om bord på Lüftners flotte elvecruiseskip.

5* elvecruise på Rhône og Saône

Avreise 17.08.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 27.480,-

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles.

 • Toverud 180x180

  Geir Toverud
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middag inkludert // Basseng på skipet

Unik seilingsrute – kun én avgang i 2023 og 2024
Oversiktsbilde av vinranker, kirketårn, landsby og elv.

5* cruise på elvene Mosel og Saar

Avreise 19.08.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 19.480,-

Bli med på et eventyrlig cruise på elvene Mosel og Saar. Moseldalen er vakker nok i seg selv, men på denne unike avgangen seiler du også på elven Saar helt til Luxembourg. Her byr vi virkelig på en reise gjennom vakkert landskap, med historiske byer og spennende opplevelser.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Unik seilingsrute // Vin til middag inkludert

Vakker by ved elvebredden

5* elvecruise: Fire land langs Rhinen mellom Amsterdam og Basel

Avreise 20.08.2023 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn, Stavanger Sola

Ledige plasser

Priser fra 20.980,-

Et nydelig elvecruise hvor du seiler gjennom fire land mellom Amsterdam og Basel. Underveis byr vi på langstrakte vinmarker, imponerende middelalderborger, sjarmerende småbyer og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser. Bli skjemt bort på et 5* elvecruiseskip med førsteklasses mat og service.

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Lekkert førsteklasses skip // Vin til middagene inkludert

Seine i Paris med Eiffeltårnet i soloppgangstid

Elvecruise fra Paris til Normandie

Avreise 25.08.2023 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 18.980,-

Gå om bord i elvecruiseskipet i storslagne og elegante Paris og seil ut til Normandie-kysten – og vi kan love mange historiske godbiter på veien. D-dags strendene i Normandie, middelalderbyen Rouen og den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistmalerne, er noen av høydepunktene på dette cruiset.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat ombord

Kun Escape-gjester om bord
Bingen am Rhein og Rhinen, Rheinland-Pfalz, Tyskland

Elvecruise på Rhinen – slott, middelalderbyer og legender

Avreise 28.08.2023 / 8 dager / fra Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola

Ledige plasser

Priser fra 20.780,-

Et elvecruise i frodige Rhindalen er som å seile gjennom et eventyrland. Vi nyter vakker natur fra orkesterplass om bord, og smakfulle måltider på hvite duker, mens vi seiler på en av Europas vakreste vannveier!

 • Astrid og terje donau

  Astrid Versto og Terje Svabø
  Foredragsholder

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

 • Dame på fjellet

  Mette Delfin Magnussen
  Reiseleder

Foredragsholdere Astrid Versto og Terje Svabø // Byrundtur inkludert i Bonn // Byrundtur og lunsj inkludert i Strasbourg