Kultur og vin i Bordeaux

Bordeaux elvebro med katedralen St Michel

Hva med en ferie blant vingårder og vakkert landskap? Da kan vi anbefale elvecruiset på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Navn som Médoc, Pauillac og Saint Émilion får oss til å tenke vin og mat og landsbyidyll. Uansett, dette er elvecruiset for livsnytere!

Byen Bordeaux ble faktisk kalt «Sleeping Beauty» (Tornerose) på folkemunne, fordi den lå gråsvart og forurenset ved elvebredden. Men for et par tiår siden begynte en storstilt vasking og oppussing av byen, og nå ligger Bordeaux der som en vakker og moden dame, elegant pyntet og med nyvunnet sjarm. Bordeaux seiler virkelig opp som en ny byfavoritt i Europa!

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Høydepunkter

Seilingsrute

Avreiser

06.05.2022
7 dager

Ledige plasser

Fra kr 19.480,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: May Liss Kristiansen

Skip: MS Cyrano de Bergerac

27.09.2022
7 dager

Ledige plasser

Fra kr 18.980,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Espen Hoff

Skip: MS Cyrano de Bergerac

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet

Cyrano De Bergerac i Libourne, Bordeux

Rangert 4 stjerner

MS Cyrano de Bergerac

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 174

Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, heis og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng eller en smal dobbeltseng. Lugarene på alle tre dekk er like, med unntak av vinduene som er små på nedre dekk, vanlige på midtdekk og store som kan åpnes (såkalt fransk balkong) på øvre dekk.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. På dette cruiset tilbys to utfluktspakker; den ene med heldagsutflukt til Archanchon dag 6 eller byrundtur i Bordeaux dag 6. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke

Med Archanchon: kr 5150,- eller med Bordeaux: Kr 4250,- per person

Dag 2 Vinruten i Medoc (kan ikke kjøpes ombord)

Pauillac

€ 78

Dag 2 Byrundtur i Royan

Inkludert

Royan

€ 0

Dag 3 Heldagsutflukt til Rochefort og La Rochelle

Royan

€ 153

Dag 4 St. Emilion med vinsmaking

Libourne

€ 78

Dag 4 Bordeaux by night

Bordeaux

€ 53

Dag 5 Roquetaillade slott & Cadillac by

Cadillac

€ 64

Dag 6 Heldagsutflukt til Archanchon

Bordeaux

€ 160

Dag 6 Byrundtur i Bordeaux

Bordeaux

€ 56

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Bordeaux t/r (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
  • Flyskatter og havneavgifter
  • Transport mellom flyplass og skip
  • Seks netters cruise i utvendig lugar
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
  • Norsk reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

  • Utfluktspakke (syv utflukter)
  • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer