Elvecruise i Frankrike

En kvinne som holder franske makroner i hendene sine.

Våre franske elvecruise går hovedsakelig:

🍇 Gjennom Provence og Rhônedalen i sør
🗼 På Seinen mellom Paris og Normandie i nord
🍷 Gjennom verdens mest kjente vindistrikt Bordeaux i vest

Hva du enn måtte velge, så kan vi by på innholdsrike opplevelser langs disse vakre elvene hvor høydepunktene ligger som perler på en snor: Vinmarker, slott, landsbyer og storbyer, kulturopplevelser som besøk til klostre og museer.

Og vel så viktig – lokale viner og kulinariske spesialiteter setter sitt preg på reisen, uansett valg av elv!

Våre mest populære elvecruise i Frankrike

Se alle våre elvecruise i Frankrike her

Rhône og Saône

Landskapene Provence, Languedoc og Rhône-Alpes er for lengst blitt absorbert i større regioner, men det betyr ikke at navnene ikke fortsatt skaper stemning. Mellom og gjennom områdene renner Rhône som en vakker og samlende vannvei på sin vei fra de sveitsiske Alpene og ned til Middelhavet. Elvecruise på Rhône tar deg gjennom vakre byer som Lyon, Valence og Avignon, før du ender opp i våtmarksområdet Camargue – kjent for håndverkssalt, hvite hester og flamingoer.

Et cruise på Saône kommer sjelden alene! Elven renner sammen med Rhône i gastronomihovedstaden Lyon, og elvecruise som går i dette området er garantert fullspekket av store matopplevelser. Elvecruise nordover fra Lyon er også noe for deg som er opptatt av alt som kan helles i vinglass, der elven slanger seg gjennom Burgund. Besøk i alle de kjente områdene på ett cruise kan ikke garanteres, men at du skal kunne få inntrykk av hele området er nesten helt sikkert.

Seine

Ah, vidunderlige Paris! Tenk at du kan dra på elvecruise fra den franske hovedstaden, og ikke bare få med deg denne verdensmetropolen, men også den vakre landsbygda ut mot havet i Normandie. Ikke rart at det var her vikingene valgte å slå seg ned på 800-tallet da de invaderte Frankrike. Normandie er også åstedet for de alliertes landgang til Frankrike under Andre verdenskrig, og inneholder mange vakre og rørende minnesmerker til de som ofret livet i kamphandlingene på 40-tallet.

Loire

Frankrikes lengste elv er også kanskje den mest elegante og innbydende. Loire er området for deg som liker smekre hvitviner, vakre slott og en gastronomi som er blant Frankrikes mest lett tilgjengelige. Kort vei til Paris gjorde områdene øverst i Loire til veldig populære steder å anlegge feriesteder for den franske adelen i tidligere tider. Maten i området er preget av et rikt landbruk, med mange rene produkter, fantastiske råvarer og lite unødvendig vanskelig kokkekunst.

Sørvest-Frankrike

Det finnes vel knapt noe område i Frankrike som er mer kjent verden over for sine fantastiske druebaserte produkter! Bordeaux er den ubestridte kongen av byer i Sørvest-Frankrike, men det er langt ifra det eneste stedet som er verdt å besøke her. Hva med et fantastisk måltid sjømat i Royan, sopptur med tilhørende kokkekurs i Cadillac eller en økt som hjelpebonde i vinmarkene ved St. Julien? Du er velkommen til en region som har masse å by på!

Reisekalender

Oktober 2022

April 2023

Mai 2023

Juni 2023

August 2023

September 2023

Oktober 2023