Eneste elvecruiseskip på Loire

Slott og vin i Loiredalen

Fransk slott med hage.

Loiredalen regnes som en av Frankrikes vakreste regioner. Det er ikke mange landskap i Europa som kan by på så mange godbiter for kulturinteresserte, og det er kort avstand mellom severdighetene. Og ikke minst kort mellom slottene! Runde tårn med spir, elegante saler og velfriserte hager – her er det eventyrlig stemning. Vi skal besøke flere slott, også Château d’Ussé, som skal ha vært inspirasjonen til selveste Askepott-slottet.

Du kan også glede deg til vinsmaking i Muscadet-distriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjou-regionen, samt havnebyen Saint Nazaire. Vi starter og avslutter cruiset i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugen av Bretagne.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Avreiser

 • 05.05.2025
  6 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 25.480,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: MS Loire Princess

Høydepunkter

Seilingsrute

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Rangert 4plus stjerner

MS Loire Princess

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Antall dekk 2
Passasjerer 96

Innovativt førsteklasseskip, som drives frem av to hjulskovler midt på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-Fi.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har privat balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 3995,- per person). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser under) og med forbehold om ledig kapasitet.

Dag 2 Escal'Atlantic sjøfartsmuseum & skipsverft

Nantes

€ 81

Dag 2 Kveldstur på elven Erdre

Nantes

€ 88

Dag 3 Byvandring i Nantes

Nantes

€ 86

Dag 3 Muscadet med vinsmaking og middelalderbyen Clisson

Ancenis

€ 80

Dag 4 Byrundtur i Angers

Bouchemaine

€ 73

Dag 5 Slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé

Inkludert

Bouchemaine

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Nantes t/r (pris på avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport flyplass-skip-flyplass
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord på skipet
 • Drikke om bord på skipet: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Utflukt til slottene Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé
 • Norsk reiseleder fra Escape

Dette er ikke inkludert

 • Utfluktspakke
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips varierer fra land til land. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar den siste kvelden, og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. Tips som kommer inn fordeles mellom alle ansatte om bord og settes stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer