Cruise for livsnytere

Elvecruise i Rhônedalen og Provence

Berømt utsikt over Lyon med Saone-elven om natten

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi spiser nydelig mat og drikken dertil som området er så kjent for. Lyder ikke det fristende?

Elvecruiset starter og slutter i Lyon, som er selve gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!). Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett Stjernenatt over Rhône av Van Gogh? La oss satse på at vi også får en stjerneklar kveld på dekket av vårt 4* skip MS Rhône Princesse. Vi kan trenge litt avslapping under stjernene, for det er et innholdsrikt cruise!

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Høydepunkter

Seilingsrute

Avreiser

19.06.2022
7 dager

Ledige plasser

Fra kr 20.980,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Cathrine Asbjørnrød

Skip: MS Van Gogh

26.09.2022
7 dager

Få ledige

Fra kr 18.980,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Dag Eivind Husebye

Skip: MS Rhône Princess

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet

MS Rhone Princess på seilas utenfor fastlandet

Rangert 4 stjerner

MS Rhône Princess

Rederi CroisiEurope
Byggeår
2001 (renovert 2011)
Lengde
110 m
Antall dekk
2
Passasjerer
138

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, mens lugarene på øvre dekk har større vinduer som kan åpnes.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Skipet MS Van Gogh på seilas på elven Rhone

Rangert 4plus stjerner

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999 (totalrenovert 2017)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 4 200,-). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille noen av utfluktene enkeltvis om bord, med forbehold om ledig kapasitet. Skal man ha med alle utfluktene blir totalprisen høyere (se priser over). NB! Gourmetmiddagen hos Paul Bocuse kan ikke bestilles om bord.

Utfluktspakke

Kr 4200,- per person

Dag 2 Camargue & besøk på ranch

Arles

€ 72

Dag 3 Byvandring i Avignon med besøk i pavepalasset

Avignon

€ 33

Dag 3 Kveldsvandring i middelalderbyen Viviers

Viviers

€ 24

Dag 4 Kløftene i Ardèche

Viviers

€ 54

Dag 5 Valrhonas sjokolademuseum med smaking av sjokoladen

Viviers

€ 33

Dag 5 Gourmetmiddag hos Paul Bocuse

Lyon

€ 200

Dag 6 Byrundtur i Lyon med matmarkedet Les Halles

Lyon

€ 58

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Fly Oslo–Lyon t/r (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
  • Flyskatter og havneavgifter
  • Transport mellom flyplass, hotell og skip
  • Seks netters cruise i utvendig lugar
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
  • Norsk reiseleder med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

  • Utfluktspakke (sju utflukter) kr 4200,- per person
  • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 42 euro per reisende til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer