En av verdens mest spesielle byer

Publisert: 18. mars 2024

Venezia hyller våren – og Marco Polo

Vår i Venezia. Det finnes ikke noe bedre.

Den kjølige tåken som i vintermånedene henger over byen, er som tryllet bort, og inn siver varmen. De siste dagene har en varm vårsol trengt seg opp kanalene og inn i alle byens kriker og kroker. Og på Markusplassen spankulerer duene like lykkelige som før.

luftfoto av Venezia med Markusplassen

Det hesteskoformede Dogepalasset ligger majestetisk ved Markusplassen.

Et palassmed utsmykking og buer

Forseggjorte detaljer på Dogepalasset.

Jubileumsår for Marco Polo

Løfter jeg blikket, belønnes jeg med synet av Dogepalasset i enden av plassen. Palazzo Ducale, som italienerne sier, ble innviet for seks hundre år siden. Her bodde byens mektige doge (hersker) i omgivelser som overgår fantasien til de fleste av oss. I vår moderne tid er palasset åpent for publikum, det er bare å løse billett og stille seg i kø.

Med sin rike fortid er Venezia en turistmagnet av de sjeldne, og denne våren byr «Middelhavets dronning» på nok en attraksjon. Sju hundre år er gått siden Marco Polo, byens desidert største sønn, sovnet inn. Og det skal markeres med en utstilling i selveste Dogepalasset. Gamle papirer, dokumenter og gjenstander skal opp i dagen, blant annet Marco Polos testamente, og arrangøren lover oss også noen godbiter vi ikke har visst om før.

Faksmiler fra magasin.

Faksimiler fra det italinenske magasinet Focus om Marco Polo og jubileumsutstillingen.

Faksmiler fra magasin.

Fortiden vekkes til live

«Målet med utstillingen er å gi et bilde av den store eventyreren og tiden han levde i», forteller byens borgermester Luigi Brugnaro. Venezia vil i tillegg by på foredrag, symposier, konserter og teaterforestillinger til Marco Polos pris. Fortiden skal vekkes til live, og som Brugnaro tilføyer: «Vi ønsker å gjøre som Marco Polo og bygge en bro mellom kulturer.»

Jubileet ble innledet allerede under karnevalet i februar. Festdeltakerne iførte seg masker og klær som skulle forestille Marco Polo og andre vi leser om i boken hans, som mongolherskeren Kublai Khan. Det var han som styrte i Kina på venetianerens tid. Noen av deltakerne bykset rundt som kameler fullastet med gods og gull.

Eventyreren fra Venezia

Marco Polo ble født i 1254, visstnok på Dalmatia-kysten, og døde i Venezia i 1324. Sytten år gammel reiste han til Kina sammen med sin far og onkel. Båtreisen til Det hellige land og rideturen videre tok tre og et halvt år. I boken han etterlot seg forteller Marco Polo at de tre familiemedlemmene ble værende i Kina i sytten år. Hjemreisen foregikk mest med båt, og endelig – i 1295 – la de til kai i sitt kjære Venezia.

På den tiden knivet bystatene Venezia og Genova om kontrollen over Adriaterhavet og Middelhavet. Kort etter at Marco Polo vendte hjem, havnet de i et blodig sjøslag, og den hjemvendte Kina-fareren ble satt til å lede en av de venetianske galeiene. Venezia tapte, og Marco Polo ble tatt til fange. Fangenskapet varte i ett år, og for å slå hjel tiden begynte han å fortelle om sine opplevelser i Kina til medfangen Rustichello av Pisa.

Rustichello var forfatter og skrev ned det han hørte. Slik ble en av tidenes mest berømte bøker, En beskrivelse av verden, til. Bøker ble den gang kopiert for hånd, og vi må anta at «salget» gikk tregt i starten. Ett eksemplar ble visstnok lenket til en av broene i byen, hvor ærverdige borgere kunne stanse og lese i den.

Gate i Venezia

Et håndskrevet eksemplar av Marco Polos beretninger skal visstnok ha blitt lenket til en av Venezia broer, hvor byens innbyggere kunne lese den utrolige beretningen.

En av tidenes bestselgere

Først etter Johann Gutenbergs oppdagelse av boktrykkerkunsten på 1450-tallet ble det mulig å spre Marco Polos bok i større opplag. I dag rangerer den blant tidenes bestselgere, og venetianerne er med rette stolte av sin store sønn. Likevel føler jeg at de kunne ha gjort mer for sin berømte reisende. Flyplassen i Venezia er riktignok oppkalt etter ham, men byen har aldri hatt noen fast utstilling om Marco Polos liv og levnet.

«Det er beklagelig», sier min omviser og slår ut med hendene. «Estremanente deplorevole! Ytterst beklagelig!»

Men nå skjer det noe. Utstillingen i Dogepalasset, «Marco Polos verdener. Reisen til en venetiansk handelsmann på 1200-tallet», åpner 6. april og varer til 29. september.

I Marco Polos fotspor

Venezia var på Marco Polos tid en uvanlig rik by. I lange perioder kontrollerte den handelen i Adriaterhavet, Middelhavet og Egeerhavet. Venetianerne hadde derfor vondt for å feste lit til Marcos påstand om at noen av byene i Kina var enda rikere. Det var kanskje grunnen at folk begynte å kalle ham «Il Milione», millionmannen, og at bygården han eide ble omtalt som «Corte Seconda del Milion».

Vandrer vi i dagens Venezia, kan vi – til dels – følge Marco Polos spor. Bygården han vokste opp i, er riktignok borte og erstattet med en nyere, men vi vet hvor den lå. I dag ligger Teatro Malibran på nesten samme sted. Går du inn porten ved siden av, ser vi at det står «Corte Seconda del Milion» over den. I det luftige gårdsrommet rår en fredfull stemning, bare en og annen due flakser mellom takskjeggene. I et kort glimt hører vi et vindu som åpnes eller lukkes og lyden av en radiostemme. Så blir det stille igjen.

«Marco!» får jeg lyst til å si. «Kan du ikke komme ut så vi får hilse på deg?»

Gondol med passasjerer i Venezia.

Rialtobroen – over denne broen har nok Marco Polo selv gått mange ganger, om enn en tidligere utgave av broen.

For utrolig til å være sant?

Noen minutters gange fra «Corte Seconda del Milion» finner vi Rialtobroen, som buer seg elegant over Canal Grande. Broen ble første gang bygd på 1100-tallet. Sin nåværende utforming fikk den først i 1591. Vi må anta at Marco og guttegjengen tilbrakte mye tid her, hvor mennesker kom og gikk, og hvor både skrøner og sannheter ble fortalt i rikelig monn.

«Jeg har ikke engang fortalt dere halvparten av det jeg så og hørte.» Marco Polo på dødsleiet

Ifølge Marco Polo selv tjenestegjorde han som rådgiver for Kublai Khan under sitt lange opphold i Kina. Vel hjemme i Venezia livnærte han seg som handelsmann. Han døde 8. januar 1324, sytti år gammel. På dødsleiet skal han ha fått besøk av venner og en prest. «Vær så snill, kall tilbake løgnene dine! Ellers kommer du ikke til Himmelen!» Men Marco Polo skal ha svart: «Jeg har ikke engang fortalt dere halvparten av det jeg så og hørte.»

Borte, men ikke glemt

Han etterlot seg ektefellen Donata og døtrene Fantina, Bellela og Moreta. I sitt testamente uttrykte han ønske om å bli stedt til hvile på San Lorenzos kirkegård, nær Biblioteca di Castello. Men graven er for lengst borte.

Borte, ja vel, men mannen blir ikke glemt. Marco Polos beretning vil fortsette å pirre vår fantasi, og det samme vil evige Venezia. Med sine falmede fasader er det noe uforanderlig ved den. Men hver vår fornyer den seg selv med sine talløse kulturtilbud. Fra palasser og musikksaler siver klassiske toner, en opera her, en operette der og mye mer.

Og fra de slanke gondolene på byens kanaler strømmer arier til kjærlighetens pris. En gondolieri som ikke kan synge, er ingen gondolieri.

Se våre turer til Italia:

August 2024

September 2024

Utebord med vingårdsbakgrunn i susnet-tid i Toscana, Italia

Vintur til Toscana med Ingvild Tennfjord

Avreise 01.09.2024 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 22.780,-

Endelig! Mange har nok ventet på en mulighet for å bli med vinkjenner og forfatter Ingvild Tennfjord til Toscana, og nå er den her. Sammen med Ingvild har vi satt sammen en reise fullspekket med spennende viner og vidunderlige smaker. Vinprodusenter i toppklasse åpner sine dører for oss, og det blir vinsmakinger som ikke er alle forunt.

Bo i hjertet av Toscana // Produsenter i toppklasse // Lunsj hos den kjente slakteren i Panzano

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 08.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • IMG 1560

  Gunnar Sevåg
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 09.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Smal gate i blomsterbyen Spello.

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

Avreise 12.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn / A-kort rabatt kr 400,-

Få ledige

Priser fra 13.980,-

Trevi er et lite stykke paradis i Italia, og den livsbejaende italienske væremåten passer som hånd i hanske her. Nydelige råvarer, italiensk kjøkkenkunst, og gode viner er bare begynnelsen på eventyret i Trevi.

 • Img 9440 kopi

  Laila Fossum
  Reiseleder

Alt inkludert // Vin inkludert til måltidene // Trevi er en favoritt blant gjestene våre

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 15.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene sorli portrett

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

De tre Pinnacles (Drei Zinnen) er tre toppmøter i de østlige Dolomittene

Fjelltur i Dolomittene

Avreise 16.09.2024 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 31.950,-

Gjør deg klar for en en storslagen fottur i Italia, med Val Badia og fjellene som omkranser velkjente Cortina. Med sine steile fjellvegger, taggete topper og frodige daler kan en aktiv ferie i Dolomittene lett bli årets vakreste uke!

 • Mila

  Mila Zaharinova
  Reiseleder

Mye inkludert! // OL-byen Cortina // Naturens kunstverk; Tre Cime di Lavaredo & Cinque Torri

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 19.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 13.490,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • Reiseleder

  Jens-Erik Barstad
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

Utsikt fra fjellet Solaro av Capri-øya på en sommerdag, Italia.

Solfylte Amalfikysten med Capri og Napoli

Avreise 20.09.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 25.980,-

Fargerik Italia-reise med rustikke byer, myteomspunne Capri, oldtidsbyen Pompeii og herlig kaotiske Napoli på programmet. Amalfikysten er noe av det vakreste Italia har å by på!

 • portrett kvinne

  Amanda Perri
  Reiseleder

En av verdens vakreste kyststrekninger // Direktefly fra/til Oslo

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 22.09.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Img 9440 kopi

  Laila Fossum
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Cruise med reiseleder
Utsikt over vakre Amalfi.

Cruise rundt solfylte Italia og Montenegro med Azamara

Avreise 28.09.2024 / 13 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 46.300,-

Den franske riviera, solmettede byer langs Italias vestkyst, historierike Sicilia, Europas sørligste fjord og den pittoreske middelalderbyen Kotor i Montenegro – en fantastisk reiserute! Høst i Middelhavet betyr behagelige temperaturer som minner om norsk sommer, kanskje den fineste årstiden å oppleve de populære byene vi skal innom. Du kan også glede deg til livet om bord i boutiqueskipet Azamara Quest, som er kjent for sin ypperlige service, mat og personlige touch. Bli med på «flash packing» rundt Italias kyst!

 • Portrett mann

  Ivar Fernandez Jensen
  Reiseleder, turskredder

Oktober 2024

Magisk og mystisk
Tre damer prøver partymasker.

Venezia – trange smug og gylne masker

Avreise 05.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.580,-

Magisk, mystisk og helt unik – er det en by som virkelig kan leve opp til forventningene, så er det Venezia! Vår lokalguide tar oss også med på spennende vandringer utenfor turisttråkket, og vi skal utforske flere av øyene i lagunen og komme tett på det venetianske dagliglivet. Det blir også tid til å vandre på egen hånd, over broer og kanaler med glidende gondoler, i trange smug med gylne masker i butikkvinduene – Venezia slutter aldri å fascinere.

 • Sonja reiseleder escape

  Sonja Kotur Lovrekovic
  Reiseleder

Tidløs skjønnhet // Lekkert 4* boutiquehotell

En mann plukker en sitron fra treet fullt med gule frukter

Puglia – sjarm og skjønnhet i Sør-Italia

Avreise 05.10.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.390,-

Selv om du har vært i Italia før, har du ikke opplevd maken til Puglia. Forunderlige opplevelser som Alberobello, byen med de særegne trulli-husene, grottebyen Matera og Lecce, barokkens by. Og ikke minst stappfull av italiensk sjarm, mat og drikke.

Legendariske byer // En stor fusjon av kulturer

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 06.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene sorli portrett

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Langhe vingårder panorama, Barolo landsby, Unesco Site, Piemonte, Nord-Italia Europa.

Piemonte – vin, sjokolade og trøfler

Avreise 07.10.2024 / 6 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 20.490,-

Her må du åpne alle sanser, for dette blir en nytelsesreise! I Piemonte har du ikke bare havnet midt i en vinelskers drøm – det lokale kjøkkenet regnes også som et av Italias beste. Og omgivelsene: bugnende, grønne åser og pittoreske landsbyer med navn du sikkert kjenner fra før – i hvert fall fra hyllene på Vinmonopolet.

 • Portrett av kvinne

  Liliana Poli
  Reiseleder

Markedsdag i Asti // Flere vingårdsbesøk med vinsmaking // Direkte flyrute

Gård med olivenlunder og vingårder.

Toscana – en reise for alle sanser

Avreise 07.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 18.790,-

Bølgende åser og postkort-perfekte landsbyer. Vi bor i Montecatini Terme og herfra reiser vi på utflukter. Praktfulle Firenze, middelalderbyen San Gimignano og festningsbyen Lucca er ikke langt unna. Se pastellkledte landsbyer i Cinque Terre og nyt arkitektur, kunst, natur og selvsagt italiensk mat og drikke.

 • Ulf Brynildsen NY

  Ulf Brynildsen
  Reiseleder

Spennende historiske byer // Lunsj hos den kjente slakteren i Panzano // Direktefly fra/til Oslo

NYHET!
Hvit by med hav og blomster foran.

Vandring i Puglia – kyststier og olivenlunder

Avreise 09.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 26.690,-

Opplev sjarmerende småbyer, italiensk landsbygd og slående middelhavskyst sammen med oss! Vi besøker den såkalte "støvelhælen" av Italia, i den sørligste delen av eventyrlige Puglia. Regionen er fylt med minner fra de ulike sivilisasjonene som har bodd her gjennom tidene, og det er som å vandre gjennom et enormt museum i det fri! Italiensk mat hører med, dette vil glede alle med smak for det gode liv!

 • portrett kvinne

  Amanda Perri
  Reiseleder

Italiensk matlagingskurs // Mye inkludert!

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 10.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 14.790,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • D760c302 4225 4a83 9270 586555c28383 1 002

  Nina Jakobsen
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

Druehøst. Bondehender med ferskhøstede svarte druer.

Vintur til Piemonte med Ingvild Tennfjord

Avreise 11.10.2024 / 4 dager / fra Oslo Lufthavn

Utsolgt

Priser fra 23.290,-

Vil du virkelig smake noe av det beste Italia har å by på? Da bør du bli med på vintur til Piemonte med vinanmelder og forfatter Ingvild Tennfjord. Vidunderlige smaker og lærerike opplevelser – alt formidlet på Ingvilds humoristiske og folkelige måte. Og for noen omgivelser! Piemonte er Italia på sitt beste, men bølgende vinlandskap og pittoreske byer.

vakre blomsterhager i Lago Maggiore

Lago Maggiore - vandringer i Alpenes forgård

Avreise 12.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.490,-

Vandretur i et vakkert og variert landskap ved Maggioresjøen i Nord-Italia. Vi har base i Verbania, den største byen ved Maggioresjøens italienske bredder. Gjennom uken skal vi gå fotturer både i nærområdet og opp mot Alpene, og får også tid til å nyte livet ved bredden av Lago Maggiore.

Bo fast på ett hotell // Vandring ved foten av Monte Rosa // Vinsmaking og drikke til maten // De borromeiske øyer

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 13.10.2024 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Img 9588 kopi

  Jofrid Høybakk
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Amalfikusten vandring 4

Vandring på Amalfikysten

Avreise 23.10.2024 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 28.250,-

Det er ikke for ingenting at dette området kalles Italias vakreste kyststrekning. Vi vandrer fra det ene postkortmotivet til det andre, langs turstier og brosteinsgater, og nyter av alt det gode Italia kan by på!

 • Img 9588 kopi

  Jofrid Høybakk
  Reiseleder

Italias vakreste kystlinje // Matlagingskurs // Sentralt hotell

November 2024

April 2025

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 06.04.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 16.980,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene sorli portrett

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 10.04.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 15.990,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • Img 9309 kopi

  Kirsti Asskildt
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

Magisk og mystisk
Tre damer prøver partymasker.

Venezia – trange smug og gylne masker

Avreise 12.04.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 16.690,-

Magisk, mystisk og helt unik – er det en by som virkelig kan leve opp til forventningene, så er det Venezia! Vår lokalguide tar oss også med på spennende vandringer utenfor turisttråkket, og vi skal utforske flere av øyene i lagunen og komme tett på det venetianske dagliglivet. Det blir også tid til å vandre på egen hånd, over broer og kanaler med glidende gondoler, i trange smug med gylne masker i butikkvinduene – Venezia slutter aldri å fascinere.

 • Sonja reiseleder escape

  Sonja Kotur Lovrekovic
  Reiseleder

Tidløs skjønnhet // Lekkert 4* boutiquehotell

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 13.04.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 16.980,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Kvinne med solbriller

  Sanna Antell
  Reiseleder, yogainstruktør

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 15.04.2025 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 19.980,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Gård med olivenlunder og vingårder.

Toscana – en reise for alle sanser

Avreise 24.04.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 18.990,-

Bølgende åser og postkort-perfekte landsbyer. Vi bor i Montecatini Terme og herfra reiser vi på utflukter. Praktfulle Firenze, middelalderbyen San Gimignano og festningsbyen Lucca er ikke langt unna. Se pastellkledte landsbyer i Cinque Terre og nyt arkitektur, kunst, natur og selvsagt italiensk mat og drikke.

 • portrett kvinne

  Amanda Perri
  Reiseleder

Spennende historiske byer // Lunsj hos den kjente slakteren i Panzano // Direktefly fra/til Oslo

Smal gate i blomsterbyen Spello.

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

Avreise 24.04.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 13.890,-

Trevi er et lite stykke paradis i Italia, og den livsbejaende italienske væremåten passer som hånd i hanske her. Nydelige råvarer, italiensk kjøkkenkunst, og gode viner er bare begynnelsen på eventyret i Trevi.

 • Wenche halldin 2

  Wenche Halldin
  Reiseleder

Alt inkludert // Vin inkludert til måltidene // Trevi er en favoritt blant gjestene våre

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 27.04.2025 / 5 dager / fra Stavanger

Ledige plasser

Priser fra 19.580,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

En gruppe mennesker ute på tur

Lett vandring i Trevi

Avreise 28.04.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 14.990,-

Unn deg noen dager i Trevi med vandring i vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene

 • Portrett av kvinnelig reiseleder

  May Liss Kristiansen
  Reiseleder

Vin inkludert til måltidene // Helpensjon

Mai 2025

vakre blomsterhager i Lago Maggiore

Lago Maggiore - vandringer i Alpenes forgård

Avreise 03.05.2025 / 8 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 23.690,-

Vandretur i et vakkert og variert landskap ved Maggioresjøen i Nord-Italia. Vi har base i Verbania, den største byen ved Maggioresjøens italienske bredder. Gjennom uken skal vi gå fotturer både i nærområdet og opp mot Alpene, og får også tid til å nyte livet ved bredden av Lago Maggiore.

Bo fast på ett hotell // Vandring ved foten av Monte Rosa // Vinsmaking og drikke til maten // De borromeiske øyer

Smal gate i blomsterbyen Spello.

Trevi i Umbria – Italias grønne hjerte

Avreise 03.05.2025 / 5 dager / fra Stavanger

Ledige plasser

Priser fra 13.990,-

Trevi er et lite stykke paradis i Italia, og den livsbejaende italienske væremåten passer som hånd i hanske her. Nydelige råvarer, italiensk kjøkkenkunst, og gode viner er bare begynnelsen på eventyret i Trevi.

Alt inkludert // Vin inkludert til måltidene // Trevi er en favoritt blant gjestene våre

Koselig liten strand ved havnen

Fottur i Cinque Terre

Avreise 04.05.2025 / 5 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 16.590,-

Fra sør til nord heter byene Riomaggiore, Manarola, Cornigila, Vernazza og Monterosso. Det går fine turstier mellom de fem byene, enten langs havet eller lenger opp i terrenget, og her skal vi tilbringe noen fantastiske dager. Det blir olivenlunder, vinranker, sitrontrær, landsbyliv og hyggelige restauranter.

 • Lene sorli portrett

  Lene V Sørlie
  Reiseleder

En av våre mest populære vandreturer // Nesten alt inkludert

Venezia, Italia. Utsikt fra gondolbanen under turen gjennom kanalene.

Elvecruise i Italia

Avreise 20.05.2025 / 7 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 21.480,-

Venezia, Verona og Padova er bare noen av perlene på denne snoren av et herlig cruise. Vi seiler på Canalbianco, som følger elven Po innover fra overgangen mellom Adriaterhavet og Veneziabukten, er livsnerven i Nord-Italia. Det er her cruiset går, og du vil kunne glede deg over det beste landet kan by på.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert // Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Juni 2025

Juli 2025

September 2025