En annerledes reise til Den evige stad

Keisernes Roma med Knut Ødegård

oversiktsbilde over Roma

Selv om du har vært i Roma før, er det noe helt eget å reise til Roma med en arkeolog og historiker som reisefølge. Ingen by bærer i seg så mye historie som Roma. Denne historien lar seg lese ut av bygninger, gater, plasser, kirker og templer. Og i Roma leser du historie mens du går. Vi reiser i november og selv om vinteren nærmer seg, er temperaturen fin til å spasere rundt og se byen, og det er utenom den travleste turistsesongen.

Vi inviterer til tur i de romerske keisernes by sammen med arkeolog og historiker Knut Ødegård - med en ekspert som kan levendegjøre historien for oss på våre vandringer gjennom byen. Vi tar også turen ut av Den evige stad, til Romas antikke havneby Ostia. Det blir også god tid til å utforske Roma på egen hånd - og ikke minst nyte det italienske kjøkkenet!

Avreiser

 • 14.11.2024
  7 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 21.960,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Portrett av en mann

Knut Ødegård

Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi. Han har bodd ni år i Roma og føler seg hjemme i byens mange kriker og kroker, storslagne plasser og intime gater. Han var stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994.

Knut er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Program

6 frokoster, 1 lunsj og 2 middager inkludert

Rangert 4minus stjerner

Hotel Pace Helvezia

Hotellet ligger sentralt, nær Piazza Venezia. Fra takterrassen har du panoramautsikt over Vittorio Emanuele-monumentet og gamle Mercati di Traianoa. Hotellet er møblert i klassisk stil. Rommene har aircondition og baderom med hårtørrer . Ellers på rommet er det TV med satelitt-kanaler, minibar, telefon og buksepresse. På hotellet finnes det en salong og bar samt en frokostrestaurant. Wi-Fi er gratis overalt på hotellet.

Vatikanet, Roma, Peterskirken

Byen du aldri blir ferdig med

Vi gir ordet til Knut Ødegård:

- Roma er en forunderlig by. Selv for meg som har studert byen gjennom et yrkesliv og har bodd der i godt og vel ni år, er det bestandig mer å oppdage, nye fasetter å se byens historie gjennom og mer å forstå om hvordan folk har levd i og med historien gjennom mer enn 2500 år.

For det er ikke bare å kjenne byggverkene, men også å forstå hvordan folk har tenkt om dem og brukt dem. Selv om denne turen først og fremst tar for seg antikken og keisernes Roma, er likevel hovedpoenget å forstå hvorfor byen med alle de små og trange gatene, de store plassene, fontenene, kirkene har blitt nettopp slik. Og da må vi gå tilbake til da byen ble skapt, til Europas første millionby, sydende av liv og med folk fra hele det gigantiske romerske imperiet.

Historie blir levende og viktig når man går i Romas gater, her er det små og store fortellinger på hvert gatehjørne. Dette er ikke bare store monumenter over store menn, men først og fremst hvordan historien lever i og med byen gjennom flere årtusener.

Dette er poenget med turen, kjenne historiens sus og åndedrag, men samtidig også nyte byen slik den er i dag. Og selv om det blir lange vandringer, er det aldri langt til nærmeste bar for en capuccino, et glass prosecco, eller en matbit. Også her er Roma noe for seg selv, råvarene og rettene man spiser er jo også historie!

Mange vil nok si at «jo, men jeg har vært i Roma før». Det har jeg også vært, veldig mange ganger, men hver gang jeg tar turen til den evige stad venter det noe nytt, og nå i høst håper jeg å oppleve det med dere!

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo - Roma t/r med Norwegian
 • Transport flyplass til hotell tur/retur
 • 6 netter på hotell inkludert frokost
 • 1 lunsj inkludert vinsmaking
 • 2 middager inkl. 1/4 vin og 1/2 vann
 • Vandringer og utflukter med buss iht. program
 • Inngangsbilletter
 • Høretelefoner
 • Norsk lokalguide
 • Reiseleder og guide Knut Ødegård

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Turistskatt, 7,5 euro per person per dag, totalt 45 euro - betales direkte til hotellet

Våre vandringer i Roma starter kl. 09.00 om morgenen og avsluttes rundt kl. 13. Utflukten til Ostia starter kl. 09.00 og vi beregner å være tilbake i Roma cirka kl. 16.00. Det blir en del gåing, så du må være i normal god form. Husk bekvemme sko/joggesko.

Utover de inkluderte måltidene kan Knut arrangere noen felles måltider, for de som ønsker å være med. Dette vil være på egen regning.

Lignende turer