Kokk pynter maten før servering.

Gourmetreise til Bergen

Publisert: 28. april 2021

Verdensmestre og Michelin

I Bergen og omegn kan du spise så godt at måltidene blir en opplevelse for livet. Blir du med og smaker?

Det er kanskje ikke så rart at Vestlandet har fostret verdensmestre i matlaging. Her ligger et innholdsrikt spiskammer like utenfor kjøkkendøra – med både fjord og fjell i umiddelbar nærhet. Kanskje vi heller kan kalle det et skattkammer av sprellende fersk sjømat og gamle mattradisjoner.

Vi har laget en helt spesiell tur hit – til Norges matparadis. Dette er eksklusive saker, vi skal innom både en Michelin-restaurant, vi skal smake på verdens beste ost og få tips av verdensmestre i matlaging. Og husk – kom sulten!👇

Noe av det vi skal smake på:

Spis hos en av verdens beste kokker

Bekkjarvik Gjestgiveri ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune, sør for Bergen. Her har det vært gjestgiveri siden 1600-tallet, så om du hører historisk sus er det ikke innbilning!

I 1982 tok kokkene Asta og Øystein Johannessen over gjestgiveriet og bygde det opp til det fantastiske stedet det er i dag. Nå er det tvillingsønnene Ørjan og Arnt som har overtatt kjøkkenet, og det er litt av noen sønner! De vokste opp her på gjestgiveriet og begynte å hjelpe til på kjøkkenet i 12-årsalderen. I dag er Arnt kjøkkensjef, og Ørjan står også over grytene innimellom.


To kokker smaker på maten.

Kokkene på Bekkjarvik Gjestgiveri er brødrene Arnt og Ørjan Johannessen. ShotBySkeie/Bekkjarvik Gjestgiveri

Om navnet Ørjan Johannessen lyder kjent, er det kanskje fordi han ble kåret til verdens beste kokk med seieren i kokkekonkurransen Bocuse d'Or i 2015! Arnt er også en meget vel renommert kokk, han ble kåret til Årets kjøkkensjef av Norges Kokkmesteres Landsforening i 2014.

🍲 Her ute fins det fisk, skjell og skalldyr i havet utenfor stuedøra, det er vilt i skogene og urter i hagen, så den 5-retters gourmetmenyen vi har i vente er virkelig i verdensklasse – med de aller beste råvarer fra vest.

Spis på Bergens eneste Michelin-restaurant

I Bergen skal vi bo på det lekre designhotellet Bergen Børs– det mest fasjonable hotellet i byen. Det holder til i den gamle børsbygningen fra 1862 midt i sentrum, så her er det både historie og moderne design.

⭐ Og ikke nok med det – i hotellet ligger også Bare Restaurant, den første og eneste restauranten i Bergen med Michelin-stjerne!

Her er det kreative smaker på meget høyt nivå, og du får smake på det nordiske kjøkken med ingredienser fra det som fins i fjordlandskapet. Rype fra Voss, hjort fra Fusa, grillet sjøkreps fra Bøvågen og kråkebolle fra Øygarden er noe av det som har stått på menyen.

❓ Hva de 11 rettene består av når vi skal besøke restauranten, gleder vi oss til å se og smake på. En eventyrlig matekspedisjon!

Restaurant med bar og bord.

Nydelige omgivelser ved Bare restaurant. Bare restaurant

Måltid ved Mihelin-restauranten Bare.

Gourmetmat ved Michelin-restauranten Bare. VisitBergen

Verdens beste ost

På Fana Ostegård bor ekteparet Ruth og Jørn Hafslund, og her driver de med melking og ysting av sine 10-12 melkekyr. I 2006 fant de ut at de ville prøve å lage sin egen ost i stedet for å kjøpe fra andre, og 12 år senere gikk Fanaosten helt til topps i Oste-VM og er dermed kåret til verdens beste ost!

Bli med oss på besøk til Ostegården.

Ost og syltetøy fra Ostegården

Vi er klare for en smak på Jørns camambert! Ostegården

Ostegården vinner VM-tittel.

Fanaosten danket ut nær 3500 oster fra hele verden i Oste-VM 2018, og er nå kåret til verdens beste ost! Ostegården

Dette er bare noen av høydepunktene på smaksreisen vår til Vestlandet. Klikk på linken under og les hele opplevelsesmenyen.

Velkommen til årets smaksopplevelse!