Langs kysten i Donegal

Publisert: 18. oktober 2019

Vilt og vakkert i Irland

«The Wild Atlantic Way» – det høres ut som et bra sted å legge opp fotturer for Escapes gjester. Jeg dro for å sjekke.

Bare et par små flytimer fra Norge ligger grønne, ville Irland – proppfull av fantastiske turmuligheter. Som avdelingsleder for tema- og aktive turer i Escape er jeg stadig på jakt etter flotte reisemål. Gjett om jeg fant det her ...

Sau og strand i Donegal, Irland

Klipper, hav og sau - herlig irsk!

På nordvestkysten av Irland ligger Donegal og The Wild Atlantic Way. Her har jeg kastet meg venstrekjøringen i vold for å gå opp løypen for fotturen vi skal tilby Escapes gjester.

Nøyaktig 3,5 timer tok det å kjøre opp fra Dublin. Men tro ikke det føltes som en transportetappe – Donegal er nemlig en region med mangfold, i det ene øyeblikket tenker du «furet, værbitt», lyng og små fjellvann, i det andre øyeblikket «öppna landskap» der du skuer utover en vakker sandstrand og et krystallklart Atlanterhav, og i det tredje er du gjennom noen pittoreske små landsbyer med murhus og fargeglade hortensiaer så store som busker.

Og den rød fuschia’n, da – som vokser vilt her som busker, eller skulle jeg si «trær»? Og alt innrammet av dette utrolig grønne og frodige. Irland er virkelig balsam for sjelen!

Solbriller og varme mennesker

Jeg kunne føyd «vått» til vilt og vakkert, men de siste dagene har mange hengt klesvasken ut til tørk i solen! Her – som det så ofte skifter fra sol til små drypp og skurer… Er irene verdens største optimister, tenkte jeg. Eller er de så sikre på at været blir bra i dag?

Jeg valgte det siste og fant fram solbrillene. Og Donegal har virkelig vist seg fra sin beste side også værmessig, så her er det bare å nyte behagelig temperatur og ditto turvær og fylle lungene med luft som føles god og ren!

Nevnte jeg menneskene her? Donegal er oppriktig og positivt nysgjerrig på deg som gjest og ønsker at du skal sitte igjen med et godt inntrykk av dem og av området. Her hersker det ekte og genuine, noe som også gjelder språkmessig – litt vrient kan du si, å finne fram når veiskiltene kun har irske navn. Men veldig sjarmerende også!

Fjellturer og formidabel fish 'n chips

Etter å ha vært her og "gått opp løypa", var jeg ikke i tvil. Hit ville jeg ta med grupper på tur! Det har resultert i noen fantastisk flotte turer med fornøyde gjester.

Vi setter opp turen i år også, og vi lover deg en variert uke i irsk natur med alt fra pilegrimsvandring til spektakulære klippevandringer og selvsagt Donegals høyeste topp Errigal som ligger i den vakre Nasjonalparken. Med nærheten til Atlanterhavet er Donegal stedet for fisk og sjømat, og jeg har spist den beste fish 'n chips ever, godt akkompagnert av ølet de produserer i regionen.

Faîlte Ireland - velkommen til Irland!

Donegal gruppe

Her er jeg med en fornøyd gjeng på toppen av Errigal, utsikten er fantastisk!