Gate i Madrid om kvelden.

Mat, kultur og eventyr i Spanias pulserende hovedstad

Publisert: 19. april 2024

Workation i Madrid

Nordmenn søker ofte kystlinje når de skal på tur til solfylte Spania, men ikke glem Madrid!

Som majoriteten har vi også besøkt Spanias solkyst mang en gang, uten å tenke så mye på innlandet. Da Supreme Incoming inviterte til workation i hovedstaden, var vi kjappe til å takke ja. Og det er vi glade for!

Selv uten kystens kjølige bris, tilbyr Spanias pulserende hovedstad en unik blanding av kultur, gastronomi og aktiviteter som vil fortrylle enhver besøkende. Madrid er et fantastisk reisemål for firmagrupper enten man reiser for jubileum, workation, kick-off eller konferanse.

Gran via Metro-skilt i Madrid
Tapas,med skinke og oliven.

Ankomst Madrid

Turen startet på Gardermoen, hvor vi møtte resten av reisefølget som besto av flere aktører i bransjen. En hyggelig liten gjeng, og det ble både tapas og god stemning på flyet ned.

Ved ankomst ble vi møtt av Supreme Incoming som tok oss med til hotellet. Ukens overnatting var et flott hotell rett ved Operaen sentralt i Madrid. Kvelden startet på hotellets rooftop med en spansk "selvfølgelighet", en Vermouth, før vi dro videre å spiste på en lokal restaurant. Et sjarmerende vertshus som fremhever alle detaljer fra gamledager, og med deilig mat, har denne restauranten fått som fortjent en plass i Michelin-guiden.

Bernabéu, cocktail class & tidenes tapaskurs

Da denne studieturen jo var en "workation", startet dagene med jobb og frokost før program. Herlig når man får unnagjort litt ting også på tur!

Tirsdagens program begynte med en tur til Real Madrid sin hjemmestadion, Santiago Bernabéu. Og wow – for et imponerende sted! Etter en tur hit er du fotballinteressert, selv om du ikke nødvendigvis var det i forkant av besøket. Vi fikk en backstage-tour og var innom både garderoben, vip-lounger og president-boksen. Visste du at det er mulig å leie disse for bedriftsarrangementer? Unike lokaler med en helt egen unik opplevelse.

Turen gikk så videre til hotellbesøk på Thompson Madrid og lunsj på deres restaurant The Omar. Med en frodig takterrasse, infinity pool og flott utsikt kan jeg varmt anbefale alle en tur hit.

Vi dro så videre innom hotel Montera og deres rooftop-bar Cielo de Chicote for en forfriskende drink i varmen. Et fantastisk sted for en hyggelig aperitiff for firmagrupper. Det sies også at akkurat denne takterrassen her Madrids beste utsikt.

Dagen var enda ung og vi skulle videre på en cocktail masterclass på det som er en tidskapsel i Madrids historie. En bar grunnlagt på 1930-tallet, som gjennom tidene har hatt det ene celebre besøket etter det andre.

Vi ble delt inn i to grupper og lærte sammen å lage tre ulike cocktails. En morsom aktivitet for teambuilding, og stedet kan leies ut privat med både kurs, show og levende musikk om man skulle ønske det.

Kveldens middag ble ekstra gøy! Vi skulle nemlig på en tapas workshop, hvor man ble delt inn parvis for å lage mat sammen. Menyen var satt, og mye av ingrediensene var allerede kuttet – så her var det bare å kose seg. Jeg har opplevd mange morsomme teambuildings-aktiviteter med kollegaer opp igjennom, men dette var noe av det morsomste jeg har vært med på.

Fantastiske kokker, fantastisk musikk på høyttaleren (ala Earth, Wind & Fire) og ganske bra mat også! Stedet har plass til opptil 22 personer og er noe kollegaene sent vil glemme. Da vi var ferdige med å lage mat, trakk vi ned til en gammel spise-hall og nøt middagen med drikke i fellesskap.

«Jeg har opplevd mange morsomme teambuildings-aktiviteter med kollegaer opp igjennom, men tapas workshop var noe av det morsomste jeg har vært med på.»

Segway, flamenco og interaktiv show-restaurant

Etter gårsdagens utflukt til en hemmelig speak-easy bar, startet onsdagen med rolig frokost og jobb på hotellet før det bar ut på enda flere eventyr.

Vi fikk en guidet tur gjennom byen før vi ankom El Retiro, et av Madrids grønne fristeder i sentrum. Her skulle gjengen da altså ut på Segway-tour gjennom parken. Jeg har alltid tenkt at Segway ikke var noe for meg, men der tok jeg visst helt feil. For en flott måte å oppleve mye på kort tid! Og perfekt for grupper, når alle kan suse av gårde i samme tempo. Parken i seg selv er en opplevelse, med påfugler, fantastiske blomsterbed, områder og kaféer.

Etter tur spiste vi lunsj på en restaurant ved Reina-Sofia-museet. Stedet er en vakker, grønn oase, hvor man kan nyte både middag og drinker, så vel som å arrangere eventer, sammenkomster og møter. Vi satt på en overbygd utendørs terrasse omkranset av trær og planter. De har også et lysthus hvor det er plass til hele 50 personer for cocktails!

Neste på agendaen var flamencokurs etterfulgt av show. Etter litt smøring var vi klare for dans! Hadde antatt at dette kunne bli noe kleint, men det var det virkelig ikke – dette var gøy! Og for en ice-breaker av en aktivitet, om man skulle trenge det på en firmatur. Flamenco-foten fulgte med videre til tidenes restaurant-opplevelse!

Restauranten som ligger i syvende etasje på en nattklubb fokuserer på "det femte element", og gir deg en spektakulær og oppslukende audiovisuell opplevelse sammen med maten. Det perfekte sted for å feire et jubileum eller for å gi ansatte, kunder eller samarbeidspartnere en ekstraordinær kveld helt utenom det vanlige.

«Jeg har alltid tenkt at Segway ikke var noe for meg, men der tok jeg visst helt feil. For en flott måte å oppleve mye på kort tid!»

Lokale tapas-skatter og hjemreise

Torsdag var siste dagen, og den brukte vi på å gå dypere inn i spansk matkultur og det lokale. Vi tuslet rundt i små gater og smug, for å oppleve de mest autentiske tapas-stedene Madrid har å by på. Her er det kun de lokale som frekventerer, fikk vi opplyst, og rett skal være at jeg ikke så noen utpregete turister på noen av stedene. Vi fikk servert både fritert torsk, snegler, innmat og padrons.

Mange smaker rikere bar turen videre til flyplassen igjen. For en tur, og for en by! Hele gjengen ble enige om at hit skal vi tilbake, og at Madrid er en by vi ønsker å anbefale til våre bedriftskunder.

Takk for turen til Supreme Incoming og alle de flotte folka som var med! På gjensyn, Madrid!

Direkterute med Norwegian

Med Norwegians ny direkteruter til Madrid passer dette perfekt for firmagrupper som ønsker tidlig avreise og sen hjemreise, torsdag til søndag. Vi kan selvsagt hjelpe dere med andre dager også. Ta kontakt med oss for å planlegge deres neste firmareise til Madrid - enten det er workation, jubileum, kick-off eller konferanse.