Elvecruise i Italia

By med elv som renner gjennom midten

Enten du er historisk interessert, romantisk anlagt, glad i god mat og vin (eller alt på én gang) så kan vi anbefale elvecruise i Italia. Det er en aldeles nydelig reise.

Historikeren kan kose seg med rundturer i nydelige middelalderbyer som Cremona, Parma, Mantova, Verona, Vicenza og Venezia, romantikeren kan nyte stemningen i de nevnte byer (mer romantiske omgivelser skal du lete lenge etter) – og matelskeren bør glede seg ekstra til Parma, byen hvor både parmaskinke og parmesan kommer fra. Dessuten kommer kokken om bord til å skjemme oss bort ...

Po-sletten er omkranset at noen av de flotteste kulturbyene i Nord-Italia, med mange muligheter til å se opera, teater og konserter. Med kort vei til flere av de beste vinområdene i Veneto er dette perfekte reiser for livsnytere.

Tartaro – Canalbianco – Po di Levante

Elven Po begynner sin ferd mot Adriaterhavet nesten helt vest i Italia, på grensen mot Frankrike. Den renner gjennom et fantastisk landskap som italienske myndigheter gjør sitt beste for å verne. Derfor er elvecruisetrafikken flyttet over til de menneskeskapte kanalene i området. Våre elvecruise i Italia går på kanalen Tartaro – Canalbianco – Po di Levante, som oftest bare omtalt som Canalbianco. På disse cruisene tilbys det utflukter til mange av de vakreste kulturbyene i Nordøst-Italia: Mantova, Cremona, Parma, Verona og Vicenza. For ikke å glemme kronjuvelen i denne delen av Italia: Venezia!

Noe av det du kan oppleve:

Fiolinmaker i Cremona. Fra 1500-tallet og utover var Cremona kjent som et senter for produksjon av musikkinstrumenter.

Cremona – fiolinmakernes by

I byen Cremona bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari på 16- og 1700-tallet, som laget de berømte stradivarius-fiolinene. Byen har holdt på den lange fiolin-tradisjonen, og her er det muligheter for å besøke en fiolinmaker og se hvordan de utøver dette gamle håndverket.

Cremona er dessuten en vakker by, spesielt stolt er den nok over middelalderplassen midt i byen – Piazza del Comune skal være den fineste i hele Nord-Italia! Her finner du også det som skal være Italias høyeste tårn, det 112 meter høye Torrazzo. Katedralen er også viden kjent, så den bør du også få med deg.

Reisekalender