Elvecruise i Italia

By med elv som renner gjennom midten

Enten du er historisk interessert, romantisk anlagt, glad i god mat og vin (eller alt på én gang) så kan vi anbefale elvecruise i Italia.

Historikeren kan kose seg med rundturer i nydelige middelalderbyer som Cremona, Mantova, Verona, Padova og Venezia, romantikeren kan nyte stemningen i de nevnte byer (mer romantiske omgivelser skal du lete lenge etter) – og matelskeren bør glede seg ekstra til Parma, byen hvor både parmaskinke og parmesan kommer fra. Dessuten kommer kokken om bord til å skjemme oss bort ...

Po-sletten er omkranset at noen av de flotteste kulturbyene i Nord-Italia, med mange muligheter til å se opera, teater og konserter. Med kort vei til flere av de beste vinområdene i Veneto er dette perfekte reiser for livsnytere.

Tartaro – Canalbianco – Po di Levante

Elven Po begynner sin ferd mot Adriaterhavet nesten helt vest i Italia, på grensen mot Frankrike. Den renner gjennom et fantastisk landskap som italienske myndigheter gjør sitt beste for å verne. Derfor er elvecruisetrafikken flyttet over til de menneskeskapte kanalene i området. Våre elvecruise i Italia går på kanalen Tartaro – Canalbianco – Po di Levante, som oftest bare omtalt som Canalbianco. På disse cruisene tilbys det utflukter til mange av de vakreste kulturbyene i Nordøst-Italia: Mantova, Cremona, Parma, Verona og Vicenza. For ikke å glemme kronjuvelen i denne delen av Italia: Venezia!

Noe av det du kan oppleve:

Fiolinmaker i Cremona. Fra 1500-tallet og utover var Cremona kjent som et senter for produksjon av musikkinstrumenter.

Cremona – fiolinmakernes by

I byen Cremona bodde den kjente fiolinmakeren Antonio Stradivari på 16- og 1700-tallet, som laget de berømte stradivarius-fiolinene. Byen har holdt på den lange fiolin-tradisjonen, og her er det muligheter for å besøke en fiolinmaker og se hvordan de utøver dette gamle håndverket.

Cremona er dessuten en vakker by, spesielt stolt er den nok over middelalderplassen midt i byen – Piazza del Comune skal være den fineste i hele Nord-Italia! Her finner du også det som skal være Italias høyeste tårn, det 112 meter høye Torrazzo. Katedralen er også viden kjent, så den bør du også få med deg.

Våre elvecruise i Italia med norsk reiseleder

April 2024

Mai 2024

September 2024