Elvecruise i Italia

By med elv som renner gjennom midten

Enten du er historisk interessert, romantisk anlagt, glad i god mat og vin (eller alt på én gang) så kan vi anbefale elvecruise i Italia.

Historikeren kan kose seg med rundturer i nydelige middelalderbyer som Mantova, Verona, Padova og Venezia, romantikeren kan nyte stemningen i de nevnte byer (mer romantiske omgivelser skal du lete lenge etter). Dessuten kommer kokken om bord til å skjemme oss bort ...

Po-sletten er omkranset at noen av de flotteste kulturbyene i Nord-Italia, med mange muligheter til å se opera, teater og konserter. Med kort vei til flere av de beste vinområdene i Veneto er dette perfekte reiser for livsnytere.

Tartaro – Canalbianco – Po di Levante

Elven Po begynner sin ferd mot Adriaterhavet nesten helt vest i Italia, på grensen mot Frankrike. Den renner gjennom et fantastisk landskap som italienske myndigheter gjør sitt beste for å verne. Derfor er elvecruisetrafikken flyttet over til de menneskeskapte kanalene i området. Våre elvecruise i Italia går på kanalen Tartaro – Canalbianco – Po di Levante, som oftest bare omtalt som Canalbianco. På disse cruisene tilbys det utflukter til mange av de vakreste kulturbyene i Nordøst-Italia: Mantova, Verona og Padova. For ikke å glemme kronjuvelen i denne delen av Italia: Venezia!

Noe av det du kan oppleve:

Mantova, Italia.

Mantova – Vergils fødeby

Mantova har historie nok til å fylle årtusener, og det gjør den også. Byen er rundt 4000 år gammel, og for ca 2000 år siden vokste dikteren Vergil (som blant annet har skrevet eposet Aeneiden) opp her. Det er nok ingen bysbarn etter ham som har oppnådd samme grad av berømmelse.

Selv om Mantova ikke er kjent for så mange, er det faktisk en av av de mest romantiske og kunstneriske byene i Nord-Italia. Bli med på en byrundtur og se mesterverk innen arkitektur og kunst, utforsk trange gater og smug og kjenn på historiens sus.

Våre elvecruise i Italia med norsk reiseleder

September 2024

April 2025

Mai 2025

September 2025