Luksusresort, kritthvite strender og sjarmerende Stone Town

Breezes Beach Club & Spa (5*) Zanzibar

Breezes Beach Club & Spa, Zanzibar

Zanzibar – bare navnet smaker av palmesus og hvite strender. På denne øya utenfor kysten av Tanzania får du også en fargerik kultur og en spennende historie hvor både arabiske sultaner og sjørøvere er involvert. Vi kan tilby et opphold på en nydelig resort på Zanzibar med strender som tatt ut av en paradisdrøm.

Breezes Beach Club & Spa er et 5* familiedrevet hotell med unik personlighet. Fokus er på de gode opplevelsene, personlig service og håndverk. Alt av interiør, tekstiler og møbler er håndlaget og håndplukket. Breezes er rett og slett et unikt hotell som vil gi deg den aller beste rammen rundt ferien din. Med svømmebasseng, herlig strand, pool-bar, restaurant, vannsportssenter og Frangipani Spa kan dette bli en drømmeferie av de sjeldne.

Fra sjørøvere til oppdagelsesreisende

Zanzibar er en del av Tanzania og ligger i Det indiske hav, 40 kilometer fra kysten av Afrika. Her møter du en fremmedartet og fargerik kultur, swahilikulturen, som er en blanding av Afrika og den arabiske verden.

Den østafrikanske kysten har en gammel historie som handelsområde. Helt fra før Kristi fødsel har seilskuter og arabiske dhower vært innom Zanzibar for å handle med gull, elfenben, krydder og slaver. Øya har gjennom tidene vært tilholdssted for arabiske sultaner, sjørøvere, handelsfolk, oppdagelsesreisende og slavehandlere. Zanzibar er kjent som krydderøya på grunn av eksporten av eksotiske krydder.

Reis til Zanzibar hele året

Klimaet er tropisk med gjennomsnittlig 30 grader året rundt, den varmeste tiden er når vi har vår vinter. På østkysten av øya finner du de fineste strendene.

Her kan tidevannet utgjøre en forskjell på hele syv meter. Høye kokospalmer kaster lange skygger over kritthvite strender med pudderfin sand og blått hav. Fiskerne kaster sine garn på grunt vann og kvinnene dyrker tang i havet. Tempoet er avslappet og det føles som om tiden har stått stille. Du kan besøke krydderfarmene, snorkle, dykke og svømme med delfiner, og vandre langs milelange strender. Eller gjøre slett ingenting. Zanzibar gir ro i sjelen og en fornemmelse av paradis.

Smale smug og kryddermarked i Stone Town

Øyas største by, Stone Town, er en by full av verneverdige bygninger med vakkert utskårne dører. Byen har noen av Afrikas trangeste gater og smaleste smug der menn i kaftaner og kvinner med flagrende gevanter haster gjennom.

Stone Town er et smeltedigel av kulturer, og du vil oppleve en blanding av arabisk, afrikansk, indisk og europeisk påvirkning i maten, arkitekturen og lokalbefolkningens livsstil.

Byen er kjent for sine krydder, og på det lokale kryddermarkedet kan du kjøpe en rekke eksotiske krydder som kanel, muskatnøtt og vanilje. For ikke snakke om å gå rundt og snuse inn fremmede dufter og ta inn den eksotiske stemningen.