Table Mountain, Cape Town, Sør-Afrika
Table Mountain, Cape Town, Sør-Afrika

Det beste av Sør-Afrika! Cape Town, vintur og safari i Krugerparken.

Her tør vi påstå at vi har satt sammen et fyrverkeri av en tur! Vi har tatt en bestselger som mange liker og krydret den, samtidig som standarden på overnattinger og opplevelser er høy. Nå kan du kombinere moderbyen Cape Town med vintur i Franschhoek og safari i Krugerparken hvor du bor på spenstige og litt annerledes bosteder, du reiser med vintrikk i Franschhoek, du bor på en høyde ute i bushen og safarien er både i bil og til fots. Vi lager også enklere turer med lik kombinasjon, men denne gangen ønsker vi å vise hva du kan gjøre hvis du er litt eventyrlysten.

Denne turen ville vi selv ha reist på  – vi håper den faller i smak hos deg!

Høydepunkter:
– Bo i stilfulle campingvogner på taket av hotellet Grand Daddy midt i Cape Town
– Bo på sjarmerende hotell midt i Franschhoek
– Dra på vintur med vintrikken som går gjennom Franschhoek
– Bo på en høyde ute i bushen i Krugerparken og ha naturen omtrent helt for deg selv
– Bli med på walking safari hvor du får kjenne på pulsen hvordan det er å være midt blant dyrene i den afrikanske bushen

Program:

Dag 1 – Ankomst Cape Town: Dere blir møtt på flyplassen og tatt med til hotellet. Det er mye å oppleve i Cape Town området. Sentrum av Cape Town: V&A Waterfront, Green Square Market og å nyte solnedgangen over Cape Town fra Table Mountain. Middag på en av de mange sjømat-restaurantene ved Waterfront er absolutt å anbefale.

Innkvartering i området Tamboerskloof i hotell av god standard. Gå-avstand til butikker og restauranter, og hotellet har skyttelbuss til og fra V&A Waterfront. Grand Daddy er et spennende hotell som ligger i populære Long Street med spesiell atmosfære. Hotellet har restaurant og bar. Her blir det overnatting på taket av Cape Town i moderne og stilfulle campingvogner. Alle de syv campingvognene har hvert sitt unike design.

Air-stream campingvong på toppen av Grand Daddy Hotel i Cape Town

Overnatting, The Grand Daddy Hotel, 3 netter i Airstream Trailer eller Luxury room

Dag 2: Guidet bytur og Table Mountain. Dagen starter med en guidet tur i byen før dere skal opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen. Denne turen er sammen med andre.

  • Boulders beach, Sør-Afrika

Dag 3 – Cape Town. Dagen er til egen disposisjon. Cape Town kan tilby en rekke spennende aktiviteter. Her er en oversikt over noen aktiviteter vi kan arrangere:

Alle utfluktene har en engelskspråklig guide og kan organiseres fra hotellet, eller hvis ønskelig kan vi forhåndsbestille utflukter som f.eks.

  • Zeitz Museum of Contemporary Arts er et fantastisk galleri for afrikansk samtidskunst som ligger midt på Waterfront, nyåpnet i 2017. Anbefales!
  • Strender: Camps Bay eller Clifton Beach er begge nydelige sandstrender og verdt et besøk.
  •  Two Oceans akvarium regnes blant de 10 beste i verden.
  •  Bo Kaap, tidligere Cape Malay, er et multikulturelt område i sentrum av byen med brusteinsgater og berømte fargerike hus.
  •  Hopp på/hopp av bybuss: Lettvint og rask måte se byen på egenhånd. Stopper ved Table Mountain, Waterfront og flere andre attraksjoner.
  • Kirstenbosch Gardens – en av de få botaniske hagene som er på UNESCO sin liste over verneområder.
  • Uthando driver et utviklingsprogram for innbyggerne i Cape Towns fattigste områder, townshipene. Deres hovedmål er å bidra til at innbyggerne i disse bydelene kan bli økonomisk uavhengige og gi aktivitetstilbud til de som ikke har noen. En lærerik og unik opplevelse!

Hvorfor ikke se denne fantastisk flotte byen fra luften? Ta en helikoptertur. Kan virkelig anbefales! Turene har forskjellig varighet. Be oss om priser

Båttur ut til den kjente fangeøya; Robben Island. Hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. For å booke billetter kan dere gå inn på web-siden og bestille selv. Dette fordi det kreves passnummer og kvittering på betalte billetter før avreise. Husk å reservere i god tid.

Dag 4: Tur rundt Kapp-halvøya. Dere blir hentet fra hotellet og vi begir oss på en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser dere Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og p.g.a den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt. Dere har lunsj her før dere blir kjørt til Franschhoek. (Lunsj og inngangsavgifter for egen regning). Denne turen er privat/kun for dere.

Kapp det Gode Håp, hvor to verdenshav møtes!

Franschhoek: Franschhoek, opprinnelig kjent som ”Olifants Hoek” etter at elefantene slo seg ned her. Mellom 1688 og 1690 ble landet gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene startet med vinproduksjon og i dag produseres det viner her som sendes over hele verden. Franschhoek er kjent for sine utmerkede restauranter, vakre fjell og store gjestfrihet. I tillegg er det mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og antikvitetsforretninger.

Protea Hotel Franschhoek

Overnatting: Protea Hotel Franschoek, 2 netter i standard rom

Dag 5 – Franschhoek Wine Tram : The Franschhoek Wine Tram hop-on hop-off tour er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek-dalen på. Nydelige vingårder, spektakulært landskap, gjestfrihet, måltider i verdensklasse, gode viner og 300 års historie.

Dere drar på tur i en åpen trikk og en åpen trikkebuss. Trammen vil kjøre dere rundt hvor dere kan hoppe av på forskjellige vingårder og andre stopp for aktiviteter som tilbys på stedet. Jernbanen ble bygd i 1904 som et alternativ for gårdsbrukere og deres okser som fraktet produksjonen til markedet. Damplokomotiv opererte langs ruten til diesel- lokomotivene tok over på 70-tallet. På 90-tallet minket etterspørselen for denne sort transport. Og i 2012 startet vintrammen endelig opp igjen.

Vintrikken i Franschhoek

Innsjekk på billettkontoret 10 minutter før avgang. Komfortable sko, hatt, solbriller og solkrem anbefales. Om dere vil reservere bord på en av restaurantene på turen hjelper vi gjerne til med det i forkant.   

Dag 6 – Kruger Nasjonalpark: Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Så går turen videre til reisens safariopplevelse i Kruger Nasjonalpark. Rhino Walking Safaris byr på fantastisk flott og spennende safari, i en av de få private konsesjons-områdene inne i selve Kruger Najonalpark. Rhino Walking Safaris har to forskjellige lodger, Rhino Post Safari Lodge og Plains Camp. Det er flott å kombinere oppholdet mellom de to, da får man variasjon mellom safari til fots og i åpen landrover.

Plains Camp har 8 sengeplasser, og som en del av oppholdet kan gjestene tilbringe en natt i selve Plains Camp og en natt ute i bushen – under åpen himmel i sovepose på opphøyd plattform (væravhengig). Hovedaktiviteten her er guidete fotsafarier. To høyt kvalifiserte guider vil dele deres kunnskap om villmarken, om dyrene, trærne, slettene, insektene, fuglene, og medisinsk bruk av planter, i tillegg til grunnleggende sporings – og overlevelsesferdigheter.

Bush-TV i høyden ute i bushen

Overnatting: Plains Camp, 2 netter 

Rhino Post Safari Lodge har plass til 16 personer. Hver ”hytte” har badekar, toalett, utendørs dusj og utsikt over elvebredden. Her foregår safarien i åpne landrovere.

Overnatting: Rhino Post Safari Lodge, 2 netter

Dag 8 – Safari: En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen: det er da sjansen for å se dyr er størst. Opp ca kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringene ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes dere til ”High Tea”, en snack lunch, før dere igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen.

Walking safari blant dyrene

Dag 10 – Avreise: Aller eventyr må ha en ende. Dere blir hentet og kjørt til flyplassen. Vi takker for denne gang.

Pris per person i perioden 1. mai-31. august: kr. 42 100,-
Pris per person i perioden 1. september – 31. desember: kr. 44 500,-

Prisen inkluderer:
– Fly Oslo – Cape Town // Johannesburg – Oslo med Emirates i økonomiklase
– Fly Cape Twon – Skukuza – Johannesburg med South African Airways
– Alle flyskatter
– Alle transfers
– 3 netter på Grand Daddy i airstream trailer eller luxury rom
– 2 netter på PH Franschhoek i standardrom
– 2 netter i telt på Rhino Plains Camp
– 2 netter på Rhino Post Safari i Bush Suite
– Frokost alle dager, 4 lunsjer og 4 middager
– Guidet bytur
– Table Mountain
– Guidet tur til Kapp det Gode Håp
– Tur med vintrikken i Stellenbosch
– Safari som spiesifisert i programmet
– Oppfølging fra vår lokale agent

Inkluderer ikke:
– Måltider ikke nevnt
– Drikke
– Tips
– Reise- og avbestillingsforsikring