Et eksotisk eventyr med Uniworld

Elvecruise i Amazonas

Det beste i Peru - 15 dager med undring og forundring.

Vårt eventyr starter i Lima, hvor vi utforsker den fargerike koloniale arkitekturen, det bohemske distriktet Barranco og San Francisco-klosteret. Ferden går videre inn i Amazonas ombord på Aria Amazon, et femstjerners skip. Små prammer lar oss utforske elvene Ucayali og Marañón på nært hold før vi setter kursen mot Amazon-elven. Her vil vi bl.a. oppleve den mangfoldige floraen og faunaen i Pacaya-Samiria National Reserve.

Vi kommer også i hjertet av Inka Empire, kjent som den hellige dalen. Selvfølgelig kunne ingen tur til Peru virkelig være komplett uten en tur til den verdensberømte Machu Picchu. En «må-se» opplevelse og dette spektakulære stedet har fascinert både historikere og arkeologer. Eventyret avsluttes i Andesfjellene i Cusco, en perfekt blanding av eldgamle andinske kulturer og spansk kolonial prakt.

Merk: Cruiset kan variere avhengig av vannstanden.

Høydepunkter

Utforsk peruanske Amazonas og Machu Picchu
15 dager fra Lima til Lima

Dag 1: Lima Ankomst på Jorde Cháves International Airport i Lima. Dersom du har inkludert ankomstservice, vil en representant fra Uniworld være tilgjengelig for å ønske deg velkommen og eskortere deg til vakre Country Club Lima Hotel. Hotellets sjarme og komfort vil gi deg det perfekte utgangspunkt for å utforske byen.

Dag 2: Lima Kjent som «Kongenes by», ble Lima grunnlagt i 1535. Som en smeltedigel av kulturer, smaker og historie, byr denne travle metropolen på noe for alle, og i dag har du mulighet til å oppdage alt sammen. Vi tar dere med på en opplevelsesrik dag hvor dere blir bedre kjent med byen og dens kulturelle og historiske skatter.

Dag 3: Lima, fly til Iquitos (Nauta), ombordstigning Dere vil bli plukket opp ved hotellet deres og kjørt til flyplassen for flyturen til Iquitos. Ved ankomst på Iquitos International Airport vil en representant fra Uniworld være til stede for å ønske dere velkommen og ta dere med til skipet Aria Amazon. Hvis tiden tillater det blir det en båttur på elven Marañón.

Om kvelden vil dere bli ønsket velkommen til en velkomstmiddag av kokken Pedro Miguel Schiaffino, som er berømt for sin innovative vinkling på mat fra Amazonas. Middagen vil være full av unike smaker fra det peruanske Amazonas.

Dag 4: Elven Yanayacu-Pucate, Marañónelven Dagen starter i naturreservatet Pacaya – Samiria, som er det nest største beskyttede naturområdet i Peru. Muligheter for kajakk, kano og svømming i det sorte vannet i elven Yanayacu-Pucate. På ettermiddagen kan du lære om områdets tradisjonelle skikker i en avsidesliggende landsby som ligger langs Marañónelven. Etter hvert som solen går ned, kan du beundre stjernebilder og planeter på den klare nattehimmelen.

Dag 5: Samiriaelven, Nauta Caño (Naturpark i Amazonas) I dag vil vi utforske det pulserende dyrelivet og den frodige vegetasjonen i Amazonas. Vår naturguide vil fortelle dere om den spesielle floraen og faunaen som er unik for denne regionen, før dere drar på en guidet vandring i jungelen. Dagen avsluttes med utsikt over stjernene på himmelen ved «The Enchanted Lake».

Dag 6: Nauta Som et av de eldste befolkede områdene i det peruanske Amazonas, ligger Nauta mellom Marañónelven og Ucayalielven. Dere kan utforske byens marked, som er fullt av fersk fisk, frukt og grønnsaker. Derfra er det kort avstand til stedet der Amazonaselven starter.

Dag 7: Ucayalielven, Pacayaelven Opplev livet som lokalbefolkningen lever mens du cruiser på Ucayalielven. Se etter de berømte, rosa delfinene og andre ville dyr som lever langs elven. Etter hvert som solen går ned, reiser vi til Pacayaelven på utkikk etter dyreartene som sniker seg frem etter mørkets frembrudd.

Dag 8: Pacayaelven, Ucayalielven, Tapicheelven I dag begynner dagen tidlig, med en båttur på Pacayaelven, som går inn i regnskogen med alt sitt villmarksliv. Etter en påfølgende lunsj, vil dere delta i en demonstrasjon av paichefiske. Paiche er den nest største fisken i verden. Vi avslutter dagen med å se etter rose elvedelfiner på Ucayalielven.

Dag 9: Claveroinnsjøen, San Jose de Sarapanga- skogen Benytt morgenen til jungelvandring, kanotur, kajakktur eller svømming på det sorte vannet i Yarapaelven eller på Claveroinnsjøen. På ettermiddag, kan du se de gigantiske vannliljene i San Jose de Sarapanga- skogen.

Dag 10: Nauta (Iquitos), avstigning, fly til Cusco, Urubambadalen (the Sacred Valley) Vi starter dagen på en morgentur gjennom byen Nauta før vi forlater skipet, Aria Amazon. Guiden deres vil ta dere med på noen utflukter på vei til flyplassen i Iquitos for flighten til Cusco. Når dere har landet i Cusco, vil dere bli kjørt til Hotel Tambo del Inka i Urubambadalen. Dere blir ønsket velkommen med en delikat, gårdsinspirert middag.

Dag 11: Urubamba, Ollantaytambo, Aguas Calientes (Machu Picchu) I dag vil dere få oppleve selv hjertet av Inkaimperiet, kjent som Urubambadalen. Guiden deres vil ta dere til Moray og Ollantaytambo, to historiske opplevelser med historisk betydning. Dere vil få oppleve den unike livsstilen i Urubambadalen når dere møter lokalbefolkningen. Vi runder av dagen med en togtur til Aguas Calientes, de små landsbyene som ligger ved bunnen av Machu Picchu. PS: Det er kun tillatt å medbringe en enhet bagasje, på maks 5 kilo på toget til Aguas Calientes. All annen bagasje blir ført til hotellet deres i Cusco.

Dag 12: Aguas Calientes (Machu Picchu), Cusco Som et fantastisk, unikt landemerke, er Machu Picchu et arkeologisk sted som må oppleves. Dette merkverdige inkaimperiet ble aldri funnet av spanjolene, men ble gjenoppdaget i det 19. århundre. I dag fortsetter arkeologer å utforske denne forhistoriske byen. Samtidig som Machu Picchu fortsatt er omgitt av mange mysterier, forteller stedet om en historie som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Etter besøket ved Machu Picchu går reisen videre med tog til Ollantaytambo og deretter vil dere bli tatt med videre til Belmond Hotel Monasterio i Cusco.

Dag 13: Cusco Med sin beliggenhet i Andesfjellene, var Cusco selve hjertet i Inkariket. I dag kan du oppleve alle de vakre sidene ved denne byen når du beundrer brosteinsgatene, fargerike tekstiler og kunstgallerier. Med sin perfekte blanding av forhistoriske andeskulturer med preg av den spanske kolonialismen er Cusco definitivt et sted som er verdt å besøke. Overnatting foregår på Belmond Hotel Monasterio.

Dag 14: Cusco, fly til Lima Vi reiser tilbake til Lima i dag. Etter en enkel byvandring i San Blas, går turen til Wyndham Costa del Sol Hotel ved Lima International Airport.

Dag 15: Lima Dette storslåtte eventyret i Peru avsluttes denne morgenen. Guiden deres vil følge dere fra Wyndham Costa del Sol Airport Hotel til innsjekkingen på Lima International Airport.

PS:Av ulike årsaker kan oppsette i dette dag-for-dag-programmet kan bi endret. Ditt endelige program vil bli utlevert på første dag av cruiset.