Jordan Wadi Rum
Jordan Wadi Rum

Turforslag: Jordans høydepunkter

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Åtte dagers spennende rundreise til Dødehavet, Petra, Wadi Rum og Rødehavet i Jordan

Prisen inkl. fly fra Oslo, engelsktalende sjåfør, engelsktalende lokale guider, hotell med frokost, utflukter og inngangsbilletter:
Pris fra kr 22 995,- pr person i delt dobbeltrom ved overnatting på 4* hotell.

Tillegg for oppgradering til 5* hotell, fra 3500,- pr person

Dag 1 Amman
Ved ankomst Queen Alia internasjonale flyplass blir dere møtt og kjørt til hotellet i Amman.

Dag 2 Amman, Jerash, Ajlun, Um Qais, Amman (225 km)
Etter frokost kjører dere til den vakre romerske ruinbyen, Jerash, en av de best bevarte provinsbyene i det gamle Romerriket. De kompakte ruinene i gylden sandsten står som en kulisse for hverdagslivet i en romersk by på 100-tallet. Vakrere enn i Roma, sier mange, Østens Pompeii, sier andre. Dere kjører videre til Um Qais,  der grensa til Jordan møter Israel og Syria. Den ligger på en topp med utsikt over Genesaretsjøen, Golanhøydene og Yarmukadalen.

Dag 3 Amman og Dødehavet (80km)
Tid før å besøke Amman Roman teateret, Citadel og Umayyad Palace. Turen inkluderer et besøk til arkeologi og folklore-museet. Fritid for å rusle litt rundt i gamlebyen for å titte og kanskje shoppe litt? På ettermiddagen går turen til Dødehavet, 395 meter under havet, laveste punkt på jorden. Saltinnholdet i Dødehavet er over 30 %. Ettermiddagen til egen disposisjon. Et bad i Dødehavet – en spesiell opplevelse i seg selv.

Dag 4 Dødehavet, Madaba, Mt. Nebo, Wadi Mujib, Kerak og Petra (405 km)
Dere har en stor dag foran dere og den starter med å besøke Madaba og Mount Nebo, 820 moh. Herfra var det Moses så utover «Det Lovede Land». Her er det en formidabel utsikt til Dødehavet, Jordandalen, Vestbredden og Israel. Madaba er kjent for sin mosaikk og dere vil se mesterverket av Madaba, et kart i mosaikk, av det hellige land som viser blant annet Jerusalem. Dere kjører gjennom Wadi Mujib, en dyp dal med en av de vakreste utsiktene i hele Jordan. Ferden går videre til byen Kerak hvor dere besøker ruiner fra Korsfarerenes tid. Dagen avsluttes i Petra.

Dag 5 Petra
Etter frokost kjører dere til vakre og unike Petras hovedinngang. Den eneste måten å ta seg inn i Petra på, er til fots eller til hest. Vi går ned den historiske, spektakulære kløften , over en kilometer lang og bare to meter på det smaleste, der sollyset aldri treffer bakken.  Denne kløften har med sine stupbratte vegger bevoktet og ofte reddet byens innbyggere fra fiendtlige tokter. «Petra» betyr «klippe» på gresk, og er en hel by hugget inn i massive sandstensklipper, noe som gjør Petra helt unik. For 40 millioner år siden trakk vannet seg tilbake og blottet et landskap av hvite, gyldne, rosa, lilla, blå, rød og gråbrune sandstensklipper. For 2 500 år siden slo de nomadiske nabateerne seg ned og ble rike på handel med krydder fra India, silke fra Kina og røkelse og myrra fra de arabiske statene. De etterlot seg hundrevis av monumenter hugget ut i klippene. Monumentenes fine detaljer avslører inspirasjon fra egypterne, grekerne og romerne, som nabateerne møtte i handel og krig.

Dag 6 Petra, Beida, Wadi Rum og Aqaba (175 km)
Dere kjører til Beida, også kjent som «Lille Petra». Så venter Wadi Rum på dere, for noen er dette den flotteste av alle ørkener. Her var det Laurence of Arabia kjempet mot det osmanske riket under første verdenskrig. Her er det bare å nyte naturopplevelsene ørkenen byr på, dere har en jeep tur inkludert i ørkenen. En stor opplevelse! Dere kjører videre til Aqaba hvor dere overnatter.

Dag 7 Aqaba og Rødehavet
Hele dagen er fri til avslapning i Aqaba. Aktivitetsmulighetene er mange. En av dem er å bade i Rødehavet som er kjent for sine fargerike fisker og koraller på sjøbunnen. Man kan se dem med dykkermaske og snorkel, eller man kan ta en båt med glassbunn og beundre det vakre, marine livet både tørrskodd og på dypere vann. Uansett så er det deilig med litt avslapning og fri før reisen går hjemover igjen.

Dag 8 Aqaba
Transport til flyplassen.

Prisen inkluderer 4* hotell og fly t/r Oslo med Turkish Airlines. Prisen er er basert på minimum 2 reisende.

Hvis ønskelig kan det legges til flere dager i Aqaba. Pris på forespørsel

  • Jordan Wadi Rum
  • Jordan måltid
  • Jordan souvenir
  • Jordan Wadi Rum
  • Jordan Petra Palace
  • Jordan, Jerash

Send forespørsel