Safari Basecamp Masai Mara

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Helga Stumo Sande
Helga Stumo

/ Tilbud: 3 netter Basecamp Masai Mara + 2 netter Basecamp Eagle View

Pris pr voksen i delt dobbeltrom er fra kr 31 200,-
Pris for barn i delt dobbeltrom er fra kr 23 100,-

PS: Hvis dere velger to netter på Basecamp Masai Mara istedenfor tre netter blir prisene følgende:
Pris pr voksen i delt dobbeltrom er fra kr 27 700,-
Pris for barn i delt dobbeltrom er fra kr 21 200,-

Inkludert:
Flybilletter Oslo – Nairobi t/r inkl flyskatter
Flybilletter Nairobi – Mara t/r inkl flyskatter
Transfer mellom flyplasser i Nairobi t/r
3 netter Basecamp Masai Mara, 2 netter Basecamp Eagle View
Helpensjon og safariktiviteter
Park fees
Middag på Carnivore i Nairobi siste kvelden

Ikke inkludert:
Drikkevarer
Tips
Visum til Kenya, pt. USD 50 pr person

Tilbudet gjelder for reise i perioden 1. juni – 31. oktober 2019

/ OM BASECAMP MASAI MARA
Basecamp Masai Mara ble grunnlagt av nordmennene Svein Wilhelmsen og Ole Bernt Frøshaug og skiller seg ut fra andre camper i Kenya ved sitt tette samarbeid med masaiene, sitt engasjement i lokalmiljøet og sitt fokus på økoturisme. Campene drives av masaiene selv. Det gjør opplevelsen rikere og du blir lett kjent med de lokale og en fargerik og stolt kultur.

Basecamp Masai Mara ble tildelt Responsible Travel Award i 2005 i konkurranse med hoteller og reiselivsbedrifter fra hele verden for sitt banebrytende engasjement innen ansvarlig turisme. I konkurranse med 700 nominerte hoteller og reiselivsbedrifter fra hele verden vant de en av de mest prestisjetunge prisene innen ansvarlig turisme. Basecamp Masai Mara er det første norske hotell som vinner en slik internasjonal pris. I Kenya er Basecamp Masai Mara “Gold Eco-rated” for tredje året på rad som beste økologiske hotell i landet. Det er ingen tilfeldighet at USAs tidligere president Barack Obama valgte å bo nettopp her da han var på safari i Kenya for noen år siden!

/ OM BASECAMP EAGLE VIEW
Basecamp Eagle View er det nyeste og mest eksklusive tillegget til Basecamp Explorers camper. På en høyde over savannen, ligger ni hytter/bungalower med alle bekvemmeligheter og fantastisk utsikt over Koiyaki River. Her kan du være med på fotturer og game drives med de lokale masaiene, og nyte utsikten over det afrikanske landskapet når mørket faller på.

Eagle View, Kenya

 

Dag 1:
Høydepunkter:
— Første safari i Masai Mara

Dere ankommer Nairobi om morgenen og flyr videre til Masai Mara kl. 10.00. En time senere er dere framme i Olkiombo Airstrip. En av våre masaiguider – de sanne ekspertene – står klar til å ta deg med på din aller første game drive (safari med bil) i en av våre skreddersydde 4×4 Safari Land Cruisers.

På denne turen blir dere introdusert for det eksepsjonelle dyrelivet i Masai Mara, som inkluderer løver, elefanter, geparder og leoparder. Dere kommer til Basecamp Masai Mara til lunsj. Etter lunsj er det bare å vandre rundt i leiren og ta livet med ro, deilig å slappe av litt etter en lang reise. 16.00 er det ut på ettermiddagssafari. Dere møter masaiguiden som er lokalkjent og som tar dere med ut på savannen igjen, her utforsker dere nye steder og flere spennende dyr. Om kvelden er det samling rundt bålet før en treretters middag. Så blir det nok en tidlig kveld i teltet mens du lytter til lydene fra savannen. Overnatting på Basecamp Masai Mara.

Dag 2:
Høydepunkter:
— Utforske leiren
— Lokalsamfunnet

Tidlig opp for å dra på morgensafari i selve Masai Mara National Reserve. Snacks, te og kaffe vil være klare før dere drar ut. Din kunnskapsrike masaiguide vil ta deg med på en uforglemmelig safari! Nyt kjøring over de store Mara-slettene og hold øynene åpne, for alt er mulig i villmarken. Se etter løve, elefant, neshorn, bøffel, leopard og gepard. Se opp for flokker med sebra, impala, gaselle, eland, topi og sjiraff beite ved siden av.

Så er det tilbake til leiren og en god frokost. Etterpå er det tid for å utforske leiren. Nå får du se noen av de operative elementene som har gjort dette til en ledende pioner innen ansvarlig turisme. Turen inkluderer et besøk til Basecamp Maasai Brand-verkstedet, en av prosjektene som sysselsetter 118 kvinner. Avslutt turen med en valgfri treplantingsøkt – akkurat som Obama-familien gjorde da de var her. Ved middagstid serveres en tilberedt lunsj under trærne med utsikt over Maasai Mara National Reserve. Så er det ut på game drive i Masai Mara på ettermiddagen. Overnatting på Basecamp Masai Mara.

Dag 3: 
Høydepunkter:
— Det lokaleide Naboisho-reservatet

Stå opp med sola for en morgensafari! Etter frokost på Basecamp Masai Mara sjekker dere ut og kjører til neste leir som også eies av Basecamp. Neste camp er Eagle View Camp, som i 2013 ble på National Geographic Travellers Magazines sin liste over de 25 beste øko-lodgene i verden – den eneste i Kenya.

Klokka 16.00 møter dere masaiguiden for en ettermiddagssafari. Eagle View ligger i Naboisho Wildlife Conservancy, et 20.000 hektar stort reservat som er leid direkte fra mer enn 500 masaifamilier. Innenfor Naboisho er antall tillatte antall kjøretøy strengt begrenset. Dette gir en fordel ved å tiltrekke seg et bredt utvalg av arter, samt skape en mer eksklusiv opplevelse for gjestene.

Inne i Naboisho møter du den nordlige migrasjonen av gnu, som migrerer fra Serengeti til Masai Mara National Reserve. Gnuen som er på den nordlige migrasjonen går ned fra Lloita-slettene i nord på jakt etter fersk gress og vann, akkurat som deres sørlige slektninger. Mens du kjører, nyt det varierte landskapet i Naboisho, som for tiden tilbyr den høyeste tettheten av løver på planeten.Overnatting på Basecamp Masai Mara.

Løve Safari Afrika

Dag 4:
Høydepunkter:
— Nattsafari
— Sundowners

Start dagen med en morgensafari, etterfulgt av en piknikfrokost på savannen. Etter safarien besøker dere studentene på Koiyaki Guiding School, en utdanningsinstitusjon støttet av Basecamp Explorer. Etterpå blir det lunsj i leiren, etterfulgt av en ettermiddagssafari. Rund av ettermiddagssafarien med en Basecamp Sundowner (en drink på savannen i solnedgangen). Dere kjører tilbake til Eagle View i mørket, og guiden utstyrer bilen med infrarøde lys, slik at dere kan se de nattlige dyrene i Naboisho. En nattsafari er en spennende opplevelse, som bare kan nytes i private reservater som Naboisho. Overnatting på Eagle View.

 

Kanskje møter du på en av disse?

 

Dag 5:
Høydepunkter:
— Gåtur med safari

Våkn opp med sola for å bli med på en morgentur over savannen. Å gå sammen med masaiene er en uforglemmelig opplevelse! På turen lærer dere mer om livet på savannen, det blir en nær opplevelse med lukter og lyder. Masaien lærer dere om dyrespor, gress og vindretninger i forhold til dyrene, før vi snur nesa mot Eagle View og frokost. Eagle View ligger vakkert til på en høyde med helt unik utsikt over savannen, her kan dere sitte på terrassen og se på dyrelivet i evigheter. Dere har en deilig pause på campen på dagen før dere drar ut på ettermiddagssafari. Middag og bål under stjernehimmelen venter.
Overnatting på Eagle View.

Sjiraff

Dag 6:
Høydepunkter:
— Enden er bare en ny begynnelse

Dette er den siste dagen på safari i Mara Naboisho Conservancy. Etter en morgensafari for å si farvel til de vakre dyrene drar dere tilbake til leiren og nyter en god frokost. Så er det utsjekk før dere kjører over savannen og har en siste safari som en del av turen fra camp til flyplassen for å fly ut fra Masai Mara kl. 16.00. Dere blir møtt i Nairobi og kjørt til Carnivore hvor dere har middag før dere blir kjørt til flyplassen for å fly hjem.

Send forespørsel