Fantastisk dyreliv og prisvinnende økologisk camp

Safari i Masai Mara i Kenya

Safaritelt med utsikt.

Det er helt vilt – bokstavelig talt. En skreddersydd safari i nasjonalparken Masai Mara i Kenya byr på opplevelser for livet! Med uendelige savanner, grønne åser, glødende solnedganger og ikke minst myldrende dyreliv, er dette et av verdens beste steder å dra på safari.

I 1998 startet nordmennene Svein Wilhelmsen og Ole Bernt Frøshaug Basecamp Explorer, som nå har slått seg sammen med Saruni og blitt til Saruni Basecamp. De tilbyr og 12 safarilodger i Masai Mara i Kenya – og også i Samburu-regionen lenger nord i landet.

Saruni Basecamp skiller seg ut fra andre camper i Kenya ved sitt tette samarbeid med masaiene, sitt engasjement i lokalmiljøet og sitt fokus på økoturisme. Campene drives av masaiene selv. Det gjør opplevelsen rikere og du blir lett kjent med de lokale og en fargerik og stolt kultur.

Velg din safaricamp

Saruni Basecamp har flere eksklusive camper i Masai Mara, og felles for dem alle at de legger vekt på bærekraftig drift i harmoni med naturen.

Les mer om hver camp under 👇

Basecamp Masai Mara

Dette er selve «modercampen», som tilbyr hele 17 dobbeltelt ved bredden av elven Talek. Og når vi sier telt, er det ikke små campingtelt vi mener. Dette er mer som fine hytter å regne. Med mer enn 286 fuglearter i området, er du garantert å våkne opp til litt av en symfoni!

Teltene er utstyrt med stor dobbeltseng eller to enkeltsenger, bad med biotoalett og to dusjer drevet av solenergi – en innvendig dusj og en safaridusj under åpen himmel. Dere har også en egen terrasse utenfor med utsikt over det eksotiske landskapet. Det fins også et familietelt med to dobbeltsenger.

Restauranten ligger ved elvebredden, og her er kan dere nyte førsteklasses mat i lune kvelder, med lydene fra savannen som «bakgrunnsmusikk». Magisk!

Beste økologiske hotell i landet

Basecamp Masai Mara ble tildelt Responsible Travel Award i 2005 i konkurranse med hoteller og reiselivsbedrifter fra hele verden for sitt banebrytende engasjement innen ansvarlig turisme. I konkurranse med 700 nominerte hoteller og reiselivsbedrifter fra hele verden vant de en av de mest prestisjetunge prisene innen ansvarlig turisme, og i tre år på rad er Basecamp Masai Mara «Gold Eco Rated» som beste økologiske hotell i landet. Tidligere president Barack Obama valgte å bo her da han var på safari for noe år siden, så du er i godt selskap!

View from tent 1

Tenk å våkne opp til dette! Eagle View har fantatsisk utsikt.

Saruni Eagle View

Eagle View lever opp til navnet sitt – her er det utsikt! Den moderne øko-campen ligger på toppen av et høydedrag, så du kan sitte og speide over savannen. Og du trenger ikke vente lenge, det yrer av nemlig av dyreliv. Campen har utsikt til et vannhull hvor dyrene kommer for å slukke tørsten og siden dette området faktisk har den høyeste tettheten av løver i Afrika, så du skal ikke se bort ifra at det kan komme luskende en løveflokk også.

National Geographic har rangert Eagle View som en av verdens 25 beste øko-camper, og med sitt moderne design glir campen godt inn i omgivelsene. Campen består av ni doble telt som står på plattinger. Teltene har biotoalett, innvendig og utvendig dusj drevet av solenergi og egen utsiktsterrasse. Tre av teltene har et separat anneks med to ekstrasenger, perfekt for familier.

Safaritelt med terrasse og bål utenfor i skumringen.

Velkommen til Leopard Hill, den nyeste campen. Basecamp Explorer

Saruni Leopard Hill

Dette er den nyeste og mest moderne campen, og den er plassert nærmere dyrenes vannhull enn noen andre camper i Masai Mara. Her kommer du tett på!

Campen er bygget på forhøyede plattinger, og inneholder seks lekre telt og en behagelig lounge ved restauranten. Her er det bar og bibliotek – nydelig å ta en ettermiddagsdrink etter dagens game drive og fordøye inntrykkene. Det tilbys også ulike typer massasje for den som virkelig vil senke skuldrene maks.

Kanskje det beste av alt: For den som vil sove under stjernene, er det bare å trykke på en knapp, så åpner stjernehimmelen seg over deg! Rettere sagt, taket i teltet dras til side over senga, og det eneste som skiller deg fra den afrikanske stjernehimmelen er et usynlig myggnett. Stjernespekkede netter i vente her, altså.

TIME Magazine har kåret Leopard Hill til en av «World’s Greatest Places to stay” i 2019. Det er bare å glede seg.

Leopard Hill er en ny og moderne camp - og med hyggelig stemning. Ken Geiger/Basecamp Explorer 1 av 12

Det tar sannsynligvis ikke lang tid før får øye på noe i kikkerten ... 2 av 12

Masai Mara har mange løver, op game drive kan du få dem på riktig så nært hold. Basecamp Explorer 3 av 12

Det er masaiene som driver campene, her får du god service. 4 av 12

Også badet på Eagle View har god utsikt. 5 av 12

Kunnskapsrike guider følger dere rundt på safari. 6 av 12

En ettermiddagsstund på terrassen kan både være avslappende og spennende, alt etter hva du får øye på. 7 av 12

Tidlig opp på safari om morgenen? Ta en siesta! 8 av 12

Kattedyr er det mange av i området. Basecamp Explorer 9 av 12

Leopard Hill er nytt og lekkert, men tingene har likevel et snev av "vintage" over seg. Basecamp Explorer 10 av 12

En flokk med gnuer skal krysse elva. Fascinerende! Basecamp Explorer 11 av 12

Dyrene i Afrika i solnedgang. 12 av 12

Programforslag

5 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Priser fra:
Voksen i delt dobbeltrom: 55 950,-
- gjelder i periodene 1.-31.10 og 1.-19.12.2024

Dette er inkludert

Flybilletter Oslo – Nairobi t/r inkl flyskatter
Flybilletter Nairobi – Mara t/r inkl flyskatter
Transfer mellom flyplasser i Nairobi t/r
Transfer fra flystripe - camp t/r
Tre netter Basecamp Masai Mara, to netter Basecamp Eagle View
Mineralvann
Te/Kaffe
Husets vin og øl - kun på Eagle View
Helpensjon og safariaktiviteter
Parkavgifter


Dette er ikke inkludert

Drikkevarer utenom frokost på Basecamp Masai Mara
Tips
Eta til Kenya, USD 34 pr person

Skulle dere ønske å reise en annen tid på året, spør oss om pris.