I dag skal vi på safari både morgen og ettermiddag!
I dag skal vi på safari både morgen og ettermiddag!

Safari i Zimbabwe med Victoria Falls

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Eli-Ann anbefaler.  I november 2018 hadde Eli-Ann gleden av å reise rundt i Zimbabwe med høydepunkter som Matopos nasjonalpark,  Hwange og Victoria Falls.

Zimbabwe ligger i hjertet av Afrika og passer for deg som vil oppleve safarier utenom det vanlige. Flest dyr får du sett fra mai til oktober etter regntiden. Her vil du nærmeste være alene uten å kjøre i kø med andre safaribiler.

De aller fleste i Zimbabwe møter deg med et smil, de er vennlig og imøtekommende. Servicenivået er høyt.

På denne turen er du med en liten gruppe med engelsktalende reiseleder.

Zimbabwes høydepunkter:

Matopos Hills: Naturskjønne åser gjennomsyret av stammehistorie, gamle mysterier og dramatiske fjellformasjoner. Disse området er på UNESCOs verdensarvliste og ligger i Matobo nasjonalpark, et område med granitt»kopjes» og skogkledde daler.

I dette området ligger Cecil John Rhodes begravet, pioner og grunnlegger av Rhodesia

Hwange Nasjonalpark: 105 pattedyrarter, inkludert 19 store gressetere og åtte store kjøttetere.

«De fem store» finnes alle i Hwange, inkludert neshorn.  Bestanden av villhunder og elefanter antas å være blant de største i verden. Store konsentrasjoner av sebra og sjiraffer finnes også her.

Victoria Falls: Verdens tredje største fossfall etter Iguazu og Niagara.

Fossefallene deles av Zimbabwe og Zambia og vanndampen kan sees på flere kilometers avstand da det er mest vannføring i Zambezielven.

  • Løve Safari Afrika
  • Gepard Kenya Afrika

Dag for dag program

Dag 1: Bulawayo, Zimbabwe

Ved ankomst til Bulawayo flyplass i Zimbabwe blir du møtt og kjørt til ditt overnattingssted. Denne ettermiddagen har du fri til å gjøre det du selv ønsker, ligge ved svømmebassenget eller bli med på noen lokale aktiviteter.

Overnatting på Camp Amalinda, førsteklasses lodge i naturskjønne omgivelser.

Dag 2: Matobo National Park, Zimbabwe

Matobo Hills er et vakkert område, hvor det yrer av gamle historier og landskapet er dramatisk. Nasjonalparken har UNESCO World Heritage status og er hjem til både hvite og svarte neshorn og sable antelope. Fuglelivet er rikt og der finner du den høyeste konsentrasjonen av svarte ørner. En gang var dette hjemmet til San stammen, noe som gjør at du finner mer gamle skrifter på steiner enn noe annet sted i verden. Vi besøker Nasjonalparken, graven til Rhodes og drar på safari hvor vi ser blant annet etter neshorn.

Overnatting på Camp Amalinda

Dag 3 & 4: Hwange National Park

Først en god frokost, så forlater vi Matobo Hills for å kjøre til Hwange National Park. Denne ettermiddagen skal vi på walking safari på deres private område ledet av en profesjonell guide. På walking safari lærer du mer om lokal fauna og flora ved at du går i terrenget, du tar på busker og lukter på blomster og guiden forteller underveis. Du får kanskje mulighet til et tettere møte med elefantene i bushen.  Parken er en av Afrikas beste områder for ville dyr og er hjem til en elefantflokk, bøfler, sebraer og mange sjiraffer.

Overnatting på Elepant’s Eye, Hwange. Økovennlig camp hvor dere overnatter i telt med direkte utsikt  mot vannhullet som befinner seg foran campen.

Dag 5: Hwange

Denne morgenen, etter frokost, drar vi ut på safari som inkluderer et besøk til the Painted Dogs Conservation Centre for å lære mer om hva de gjør for å beskytte og ta vare på disse utrydningstruede dyrene. Lunsj spiser vi på lodgen. Etterpå kan du være med på Community Upliftment experience. Her har du muligheten til å lære mer om lokale tradisjoner og erfare de utfordringene som disse lokale samfunnene har hver dag. Som en del av opplevelsen besøker du lokale skoler og også noen av de økonomiske prosjektene prosjektene som har blitt opprettet av de lokale for å få flere jobber og bedre leveforholdene.

Overnatting på Elepant’s Eye, Hwange

Dag 6: Victoria Falls

Vi forlater Hwange Nasjonalpark og drar mot Victoria Falls, hvor vi utforsker mektige Victoria Falls på en guided tur. Etterpå blir du kjørt til lodgen for å ha en avslappende ettermiddag eller du kan utforske den lille byen som også heter Victoria Falls.

Overnatting på Victoria Falls River lodge

Dag 7: Turen ender i Victoria Falls

Etter frokosten er turen ferdig. Du blir hentet på lodgen og kjørt til Victoria Falls flyplass.

Pris pr person i delt dobbeltrom er fra 30 100,- 

Prisen inkluderer transfers, seks overnattinger, seks frokoster, fem lunsjer, seks middager, aktiviteter som skissert i programmet.

Fly fra Norge kommer i tillegg

 Reisen kan forlenges med noen ekstra dager ved Victoria Falls, togreise med Rovos Rail, storbyferie i Cape Town, sol og badeferie på Mauritus eller Zanzibar-  valget er ditt!