Taj Mahal på morningen.
Taj Mahal på morningen.

Taj, Raj og tigre – rundreise i India

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Eli-Ann Nerhagen

Rundreisen i India starter og slutter i Delhi

En klok mann har sagt: – Man besøker ikke India. Man kjenner ikke India. Man besøker en del av India. Man vet noe om India. Dette store landet byr på et mangfold av folkeslag, av kulturer, av landskaper, av skikker og tradisjoner, av livssyn og språk.
Rajasthan oser av mystikk og historikk. På denne rundreisen kan du oppleve noen av Rajasthans mest kjente monumenter, attraksjoner og natur. Opplev Taj Mahal, Fatehpur Sikri, Ranthambore nasjonalpark og andre plasser du bare har drømt om!

HØYDEPUNKTER
Delhi: Old og New Delhi. Besøk Jama Masjid, Qutab Minareten og gamlebyen i Dehli.
Agra: Kjærlighetsdikt skrevet i stein – i form av  det fantastiske Taj Mahal i tillegg besøkes byens gamle Fort.
Fatehpur Sikri: Mogulenes hovedstad under Akbar den Store fra 1571-1585. På Unescos liste over verdensarven.
Ranthambore National Park: Hold øynene åpne, kanskje får du se sambarhjort, ørner, krokodiller og den ytterst sjeldne Bengalske tigeren.
Jaipur: Kjent som den rosa byen. Her får du se det fantastiske Amber Fortet, besøke City Palace og se det romantiske palasset Palace of the Winds.

  • India hellige menn
  • Delhi India

11 netter – utreise lørdager

GÅ IKKE GLIPP AV
Delhi: Ta en tur til Nizamuddin West området ved India Gate. Se på Sufi Nizamuddin Dargah mausoleum og hør Quawwalimusikk.
Jodhpur: Savour mirchi vada, krydret gatemat, som du skyller ned med lassi (søt kjernemelk) mens du utforsker Sadar market ved Ghanta Ghar klokketårn.
Agra: Hopp på en ‘tonga’ – hestedrevet kjøretøy og kos deg gjennom byens travle marked.

Program:

Dag 1: Delhi
Ankomst til Indira Gandhi International Airport hvor dere blir møtt og kjørt til hotellet. På kvelden møter dere med en lokal guide. Delhi er en travel storby hvor fortid og nåtid møtes, og hvor Gamle og Nye byer definerer hovedstadens kulturelle og arkitektoniske arv.

Delhi India

Dag 2: Delhi
Etter frokost er det ut på en sightseeingtur i Old Delhi for å se det største monumentet i Old Delhi, det imponerende Røde Fortet, bygget i rød sandstein. Veggene i det massive Røde Fort er 33 meter. Nære fortet er det 17. århundre Jama Masjid (‘Friday Mosque’), den største moskeen i India. Gå gjennom de berømte basarene i Chandni Chowk for å oppleve kjas og mas i en overfylt orientalsk basar. Besøk også Raj Ghat, Mahatma Gandhi-minnesmerket, en enkel svart marmorplattform som markerer stedet for hans kremering. I New Delhi besøker dere India Gate, minnet om Første verdenskrig og veien som fører derfra til presidenthuset, flankert av parlamentets hus, sekretariatsbygningen, Birla-tempelet og Lotus-tempelet.

Delhi, India

Diwan-i-Am på the Red Fort i Delhi, India

Dag 3: Delhi – Agra (210km – 3,5 timer)
Turen går sørover til Agra på bredden av elven Yamuna. Innsjekking ved ankomst. Agra steg til berømmelse i det 17. århundre som hovedstaden i Mughal-riket og ble gjort vakker med hager, fossefall, badehus og kanaler. I disse dager huser byen en blomstrende håndverkindustri, inkludert marmor og tepper. På ettermiddagen er det en sightseeingtur i Agra, som inkluderer imponerende Taj Mahal. Bygget i midten av 1700-tallet Shah Jahan som hadde kjærlighetssorg etter at hans dronning, Mumtaz Mahal døde i barsel. Dette mausoleet er et evig kjærlighetsdikt skrevet i stein. Under besøket kan dere beundre arbeidet til de 20.000 håndverkere som ble hentet fra Persia, Tyrkia, Frankrike og Italia for å bygge dette forbløffende monumentet.

Taj Mahal på morningen.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Bharatpur – Sawai Madhopur (4,5 timer totalt med vei og tog)
Etter frokost på hotellet er det avreise til Bharatpur ombord på Jan Shatabdi Express-toget til Sawai Madhopur (tognummer 12060) som går kl 15:45 og ankommer klokka 18:00 i Sawai Madhopur, inngangsporten til den berømte Ranthambore Nasjonalpark. Ved ankomst blir dere kjørt til hotellet for innsjekking.

Ranthambore National Park er et godt eksempel på et bevaringsprosjekt som har hatt suksess med å bevare tigerbestanden. Parken er kjent for sine tigre.

Dag 5: Ranthambore National Park
Utforsk Ranthambore National Park på safari. Ranthambore ligger i det som opprinnelig var den private jaktmarken til maharajaene i Jaipur. Parken har en variert geografi av skogkledde åser, store gressområder og innsjøer, alt under skyggen av ruinene til Ranthambore Fort, mer enn 200 meter over den omkringliggende sletten. Parkens Bengal-tigre er kjent for å være fryktløse og går rundt i parken om dagen. Andre beboerer inkluderer leoparder, stripete hyener, hjort, sjakaler, bjørn, villsvin og mer. Pause for å ha lunsj og tilbake til parken på ettermiddagen for enda flere dyr.

Tiger i Ranthmbore National Park, India

Dag 6: Sawai Madhpur – Jaipur (185 km – 4,5 timer)
Avreise til Jaipur etter frokost på hotellet og dere ankommer «Pink City» ved lunsjtid. Innsjekking ved ankomst og resten av ettermiddagen til rådighet.

Hawa Mahal palace (Palace of the Winds) i Jaipur, Rajasthan. India

Dag 7: Jaipur
Frokost på hotellet etterfulgt av en morgentur i Amber Fort. Fortet ligger på en høyde med utsikt over en innsjø med vegger som imponerer fra utsiden, og de skjuler et interiør som er fylt med vakkert dekorerte palasser og templer og anlagte hager. Bli blendet av Sheesh Mahal, et rom med alle de fire veggene og taket helt innebygd med glitrende speilbiter. Beundre Ganesh Pol-porten og Colonnade av Diwan-i-Aam. Dra tilbake til den gamle byen for å besøke bypalasset og de vakre palassene i, som Chandra Mahal og Mubarak Mahal og den intrikat dekorerte Peacock Gate. Også av interesse er Armory Museum, som huser en imponerende samling av antikke våpen som blunderbusser, flintlocks, sverd, rifler og dolk, som tilhørte kongelige. Deretter kan dere stoppe ved Hawa Mahal eller Palace of the Winds (fotostopp) og den berømte Johari-basaren, kjent for sine juveler og saris, Tripolias basar med bronzer, skulpturer og lakk, Bapu-basaren kjent for sine parfymer og tekstiler , og Chandpolbasaren for keramikk og armbånd.

Jaipur, Rajasthan, India.

Dag 8: Jaipur – Delhi (265km – 6 timer)
Etter en rolig frokost, kjør tilbake til Delhi og flyplassen for å fly hjem.

Pris per person i delt dobbeltrom (superior) er fra kr. 12 000,-
Singeltillegg er kr. 2 000,-

Prisen inkluderer:
– Fly Oslo-Delhi tur/retur med Turkish Airlines
– Flyskatter
– Engelsktalende reiseleder
– 7 overnattinger
– Frokost hver dag og fullpensjon en natt
– Transport
Inngangsbilletter til severdigheter nevnt under høydepunkter

IKKE INKLUDERT
– Drikke og andre måltider
– Tips
– Innenriks fly
– Reiseforsikring

Send forespørsel