Turforslag: Rundreise Peru og Bolivia

I Peru og Bolivia får du oppleve indianersamfunn som knapt har endret seg siden inkatiden. Lær om Perus historiske fortid i den tidligere Inka-hovedstaden i Cusco og kjenn gåsehuden på Machu Picchu. Deretter går turen til Bolivia for å se fantastiske severdigheter som Uyuni-saltslettene og kolonibyer omgitt av høye fjelltopper.

Under er et program som Eli-Ann anbefaler, hun har vært de fleste stedene på denne turen og vet godt at dette er en knalltur.

Dag 1: Lima

Ved ankomst i Lima blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet.

En lokal guide gir deg program og går gjennom turen med deg.

Lima, Peru

Plaza de Armas i LimaOvernatting på hotell i Lima (3 eller 4 stjerner)

Ingen måltider inkludert.

  • Lama Arequipa Peru
  • Peru kvinne
  • Jaen, La Paz, Bolivia
  • Colcadalen_Colca canyon Peru

Dag 2: Lima

Frokost før dere drar ut på en halvdags bytur (historiske og moderne Lima)

Besøk det moderne og historiske delene av Lima, the «City of Kings». Dere begynner i distriktet Miraflores og San Isidro og fortsetter forbi en Huaca eller et hellig Inca sted. Så blir det et stopp i Parque del Amor (kjærlighetsparken) i Miraflores for å se den fantastiske utsikten over Stillehavet.  Turen inkluderer det historiske senteret som ligger på torget, hvor du også finner presidentpalasset, erkebiskoppalasset, rådhuset i Lime, katedralen og et av de største klostrene fra kolonitiden.

Hotellovernatting i Lima

Frokost

Dag 3: Lima- Cusco-Sacred Valley

Frokost før dere blir kjørt til flyplassen for å fly til Cusco city.

Avreise fra flyplassen kl. 09.00 – ankomst kl 10.34

Ved ankomst til Cusco blir dere møtt og kjørt til Sacred Valley of the Incas. The Sacred Valley gir god akklimatisering på grunn av sin lavere høyde sammenlignet med Cusco city. Ta fri resten av dagen og bare venn deg til til høyden og slapp av.

Overnatting på hotellet.

Frokost

Dag 4: Sacred Valley, Aguas Calientes

Heldagstur til the Sacred Valley

Dere drar til Chinchero for å besøke the PARWA Center, hvor dere kan enten bare se på eller også shoppe vakre tekstiler. Etterpå besøker dere Chinchero kirken som ble bygget av spanjolene i 1607 og som fortsatt står den dag i dag. Dere fortsetter til ruinene av Chinchero, hvor dere finner et viktig inkasenter hvor terrasser og akvedukter (kunstige kanaler for vann) har blitt bygget. Så stopper dere ved utsiktspunktet Racchi Viewpoint, som har en panoramautsikt over the Sacred Valley of the Incas. Etterpå så kjører dere mot byen Ollantaytambo hvor du finner inkafestningen med det samme navnet. Dette stedet er av historisk viktighet, fordi det er hvor Manco Inca vant over de spanske styrkene i 1538. Så går turen nedover til byen Ollantaytambo som skiller seg ut fordi de opprettholder den urbane Inca planlegginen som en del av sitt orignale urbane layout, med noen bygninger og trange ganger i stein. Dere kan gå litt rundt i byen og besøke blant annet blomstermarkedet.

Så er det toget til Machu Picchu. Det går kl. 16:35 og ankommer i Aguas Calientes kl. 18:09(*)

(*) Tidene kan endre seg.

Tog Ollanta-Aguas Calientes: Inca Rail Voyager.

Overnatting på hotell i Aguas Calientes 3 eller 4 stjerner

Frokost og lunsj. 

Dag 5: Machu Picchu, Cusco

Dere kommer til å besøke en av de viktigste engergisentrene i verden: Machu Picchu. Dere kjører til et arkelogisk område sammen med en profesjonell guide, noe som kommer til å bli uforglemmelig Dette er en mystisk og fortryllende sted. Når den guidede turen er over har dere litt tid på egen hånd for å utforske litt mer, slappe av og bare nyte. Etterhvert drar dere til Aguas Calientes for lunsj. Etterpå er det toget til Poroy Station, hvor dere blir kjørt til deres hotell.
Avgang fra Aguas Calientes kl. 16:12 og ankomst på Poroy station kl. 19:39*

(*)Tidene kan endre seg.

Machu Picchu

Machu Picchu

Tog Aguas Calientes-Poroy: Inca Rail The 360°.

Overnatting på hotell i Cusco 3 eller 4 stjerner

Frokost inkludert

Dag 6: Cusco

Dag til rådighet til Cusco

Nyt den sjarmerende byen som er bygd på restene av noen fantastiske flotte inkabygninger. Ikke gå glipp av: Temple of the Sun (Koricancha), San Blas artisan’s nabolag, the Cathedral  the Inca Fortress of Sacsayhuaman.

Ekstratur som koster USD 70 per person.

Bytur, Sacsayhuaman og nærliggende arkeologiske funn

Ettermiddagen er satt av til en tur rundt i denne flotte byen, som bygninger spanjolenene bygde over inkapalassene. Dere begynner på Korikancha, the Temple of the Sun, for å se det utsøkte steinarbeidet utført av inkaene. Neste stopp er hovedtorget for å se katedralen med sine flotte treutskjæringer og imponerende alter og den fine Church of La Compañia de Jesus (Society of Christ). Så oppover mot Sacsayhuaman, en festning lokalisert på en strategisk plass høyt over byen med en utsikt som tar pusten fra deg. Dere vil også besøke the arkelogiske komplekset av, og du får en panoramisk utsikt av Puca Pucara.

Overnatting på hotell i Cusco

Frokost

Dag 7: Cusco- Puno

Transfer til busstasjonen for å dra videre til Puno.

På veien kjører dere gjennom det storslått landskapet i den sørlige delen av dalen i Cusco. Første stopp er Andahuaylillas, som er en vakker 17. århundre kirke som inneholder et imponerende orgel dekorert med engler. Etter dette drar dere til ruinene i Racchi, også kjent som «Temple of Wiracocha”. Etter dette er det en deilig lunsj i en lokal restaurant. Så drar dere til Puca-Pucara, som er en militærleir som også fungerer som et administrasjonssenter. Så er det tilbake til busstasjonen i Puno.

Transfer fra busstasjonen til ditt hotell.

Overnatting i Puno på 3 eller 4 stjerners hotell

Frokost og lunsj

 Dag 8: Puno, Copacabana, Sun Island

Reise i private transport fra Puno med en flott utsikt mot Lake Titicaca langs ruten (3 timer) til (3 ½ timer), en hyggelig by ved innsjøen. Besøk kirken og den berømte «Virgen Morena». Reis med båt over innsjøen Island of the Sun (1 time) til Huacani for å ha en Aptapi (typisk lunsj i området) og fortsett reisen med båt til ruinene av Pilkokaina Inca temple. Tilslutt så går dere til  La Estancia som har en magisk utsikt over Lake Titicaca (cirka 1 time).

Overnatting i Sun Island

Ecolodge La Estancia – Standard Cabin

Et fantastisk sted som ligger sør på Island of the Sun i Lake Titicaca. Det var bygget for å bevare den andiske arkitekturen og kombinert med en moderne comfort, alltid med respekt for harmonien i naturen og alle dyrene rundt. Hyttene er bygget av steiner og med gresstak og ligger fint mellom inkaterassene. De bruker solenergi og resirkulerer så mye som mulig.

Frokost, Lunsj (typisk aptapi) og middag  

Dag 9: Sun Island- La Paz

IKKE GÅ GLIPP AV EN TIDLIG SOLOPPGANG!

Gå ned gjennom Yumani og besøke the Inca stairs og the Water of the Eternal Youth. Ta en båttur bordover for å besøke the Chincana ruins og Sacred Rock (1 time); fortsett med båt til the Island of the Moon (1 time) and the Inca ruins of Iñak Uyu temple og tilslutt Copacabana (1 ½ timer). Privat transport til La Paz (3 ½ timer) med nydelig utsikt over the Andes Royal Range.

Overnatting i La Paz 3 eller 4 stjerners hotell

Frokost og lunsj

Dag 10: La Paz

Frokost og dagen til rådighet.

Valgfri tilleggsutflukt som ikke er inkludert.

 BYTUR OG VALLEY OF THE MOON (HALVDAGSTUR)

US$ 80 Per person (Minimum 2 deltakere)

En fire timers tur gjennom La Paz, valgt ut som en av «the 7 wonder cities in the world». Byen ligger ved fotenden av Andesfjellene, 3,632 moh / 11942. Turen går gjennom gatemarkeder som har et mangfold av håndtverksprodukter, hekling/veving og heksekraft-produkter etterfulgt av et besøk til den vestlige delen av byen hvor du finner San Francisco kirken, gullmuseet, Murillo Square og også et besøk til utsiktspunktet «Mirador de Killi Killi»; og utendørskopien av Tiwanaku temple. Deretter går turen til den moderne og sørlige delen av byen fpr ¨beøkse the Valley of the Moon, hvor et leirefjell har blitt til ved hjelp av erosjon.  Bli med på kabeltur i “Teleférico”, et perfekt valg for å oppdager en nydelig og fantastisk utsikt over La Paz. Dette er et must for absolut alle!

BYTUR: HORMIGÓN ARMADO + TELEFÉRICO (HALVDAGSTUR –GÅTUR)

US$ 80 Per person (Minimum 2 deltakere)

Et unikt besøk til et populært nabolag og markedene i La Paz, guided av en  “lustra bota” eller en “shoe shiner” gir et annet inntrykk av denne unike byen. Turen starter med en besøk til kirkegården, fortsetter til fiskemarkedet, så til blomstermarkedet og deretter til Uruguay markedet for forskjellige arter av fugler, dyr og mat er tilgjengelige for å se. Turen fortsetter til Eloy Salmón Street, en gate med butikker og boder som selger det siste av teknoligi og til “Cholitas Market” hvor lokale kvinner shopper for tradisjonelle skjørt og tepper. Så besøker dere den populære “Belen” restaurant og “Rodriguez Market”. Turen avsluttes i San Pedro Square, hvor det kjente San Pedro fengselet er lokalisert.

Etterfulgt er en tur med Teleférico (cable car), hvor dere har en vakker utsikt over vakre La Paz, en fantastisk flott måte å oppdage byen på.

Overnatting i La Paz.

Frokost

Dag 11: La Paz- Uyuni

Frokost før transfer til flyplassen. Morgenfly fra La Paz til Uyuni.

Dere blir møtt på flyplassen for en transfer til Uyuni village.

Klokka 10.00 kan dere gå inn i denne unike naturfenomenet av salt med over 10.582 km2 på 3.692 moh til the “Isla Incahuasi” (2 timer), et spesielt habitat av vulkanske steiner og gigantiske kaktuser. Så drar dere nordover for å besøke the pre-Columbian fort of Ayque Pucará, som ligger ved fotenden av the Thunupa volcano. Senere fortsetter dere til Colchani (2 timer). Nyt en vakker solnedgang! Natten er i et salthotell.

EKSTRATURER SOM IKKE ER INKLUDERT I PRISEN:

LUXURY COCKTAIL DURING THE SUNSET – US$ 70 per person (Minimum 2 deltakere)

En spektakulær tur til Uyuni saltsletter hvor du nyter en deilig cocktail midt på denne vakre og store saltørkenen under en flott solnedgang. Inkludert er også snack (skinke, ost, oliven, brød og nøtter).

STAR GAZING EXPERIENCE – US$ 95 per person (Minimum 2 deltakere)

En ekstraordinær opplevelse på midten av saltslettene på kvelden. Dette blir en tur til stjernene mens man fortsatt er på jorden, en ubeskrvelig følelse.

Inkludert er en kopp med varm drikke uten alkohol.

Overnatting i Palacio de Sal Hotel

Dette er et fantastisk hotell med vegger, tak, stoler og bord laget av salt. Målet med denne spesielle konstruksjonen er å være i balanse med naturen og landskapet rundt og også for å nyte livet og slappe av.

Frokost, Lunsj (piknik i det fri) og middag på hotellet.

Dag 12: Uyuni- La Paz

Frokost

EKSTRATUR MED EKSTRA KOSTNAD:

Soloppgang i Uyuni saltslettene – US$ 95.00 per person (Minimum 2 deltakere)
Start dagen tidlig på morningen med en transfer til saltslettene. Når dere er der kan dere nyte det vakre landskapet som er inntyllet i stillet, vann, salt og en spektakulær soloppgang. Dette er noe å huske for resten av livet!

Inkludert er en kopp med varm drikke uten alkohol.

Transport til en nærliggende flyplass for å fly til La Paz.

El Alto flyplass er den høyestliggende internasjonale flyplassen i verden med 4,080 moh. Transfer fra flyplassen til hotellet.

EKSTRATUR MED EKSTRA KOSTNAD:

TIWANAKU RUINS (HALVDAGSTUR) – US$ 135 per person (Minimum 2 deltakere)

Tiwanaku er en 1½ times kjøretur fra La Paz (72 km/45 miles), hvor dere kjører gjennom høylandet og det typiske livet til Aymaran folket. Tiwanaku som er datert tilbake til 1580BC – 1200AC, var en av de viktigste pre-Inca sivilasjonene og går for å være en av de mest utviklede på sin tid. Hovedbygningene for turen er Kalasasaya tempel og the Gate of the Sun laget av stein, Ponce og Fraile monolitt, Akapana pyramiden og semi-undergrunnstempelet. To lokale museer for å se på keramikkarbeid, steinarbeider og lære mer om kulturen er også inkludert i turen.

Transfer fra flyplassen til hotellet.

Overnatting i La Paz i et 3 eller 4 stjerners hotell

Frokost 

Dag 13: La Paz

Frokost

Transfer til flyplassen.

Pakkepris per person i delt dobbeltrom ved overnatting på  3* hotell// 4* hotell er fra kr. 37 375 // kr. 40 875,-

Enkeltromstillegg er kr. 5685,- // 6195,-

Minimum to reisende.

Prisen inkluderer:

Flyreise Oslo-Lima t/r med KLM på økonomiklassa

Lima-Cuzco/La Paz – Lima med Lan Airlines

La Paz-Uyuni t/r med Amaszonas S.A

Skatter/avgifter

Rundreise med lokale, engelsktalende guider

Måltider som nevnt

Prisen inkluderer ikke

Reiseforsikring

Måltider ikke nevnt

Tips til guider og sjåfører

Ekstra utflukter nevnt som “ekstra” i programmet, prissatt i USD

Forbehold om endringer i valutakurser/flypriser/ledig kapasitet