Vintur i Argentina

Vil du ha tilbud på en skreddersydd reise?
Hege Grue

Buenos Aires, Salta og Mendoza

Besøk den pulserende byen som aldri sover, Buenos Aires. Fortsett til foten av de fargerike Andesfjellene og til vakre og unike Salta og vindistriktet Cafayate. Besøk små byer og vinområder på reisen fra Salta til Cafayate. Avslutt i fred og ro i Mendoza med dagsturer til de flotteste vinområdene Mendoza kan by på: Lujan de Cuyo og Valle de Uco.

Turen er lagt opp med omvisninger, smakinger og lunsj på et variert utvalg av Argentinas topp vingårder.

Program

Dag 1: Buenos Aires
Avreise fra Norge til Buenos Aires.

Dag 2: Ankomst Buenos Aires
Dere blir møtt på flyplassen og kjørt til hotellet. Hvis dere ankommer tidlig på dagen har dere dagen til rådighet. Buenos Aires består av mange ulike nabolag hvor alle har sitt særpreg. Vi anbefaler å rusle rundt i San Telmo-området som skjuler mange skatter og tradisjonelt håndverk.  Her er myriader av smågater og smug  i hele nabolaget. Bare gå litt på måfå, så kommer du alltid til noe vakkert, interessant eller et godt fotomotiv.  Recoleta er også en bydel verdt å få med seg – og mens du er i nabolaget bør du absolutt ta en tur innom gravlunden hvor Evita ligger gravlagt.

Nabolaget Palermo er også vel verdt et besøk og ligger en liten tur unna med den effektive t-banen (subte). I Palermo Soho og Parmo Hollywood regjerer fashionistas og fintfolk, blandet med litt  bohemsk og kunstnerisk preg. Shoppingen og lokale designere bidrar til et fargerikt bybilde. Det florerer av lekre, men koselige kafeer og restauranter og husene er malt i friske farger.

Maradonas bydel, det tidligere fattige arbeiderstrøket Boca, er veldig annerledes og har en en helt annet stemning enn i Recoleta og Palermo. Snakk om knallfarger på husene og en livlig atmosfære! I en så enorm by som Buenos Aires, har du utallige muligheter.

  • Argentina-vin
  • Buenos Aires Argentina
  • Vin vindruer

Dag 3: Buenos Aires
Bytur på morgenen hvor dere besøker obelisken, Colon teateret, Recoleta gravplassen, May-kvartalet, Casa Rosada og mer. Så bærer det til La Boca, San Telmo og Recoleta. Resten av dagen på egenhånd, kan vi foreslå å se på tango?

Dag 4: Buenos Aires – Salta
Frokost før dere sjekker ut og blir kjørt til flyplassen for å fly til Salta City hvor dere blir møtt og kjørt til flyplassen.
På ettermiddagen har dere en bytur i Salta City, en liten by med en koselig gammelby.

Dag 5: Salta – Cafayate
Dere kjører til sør i Salta på Route 68 gjennom Lermadalen og de historiske byene. Dere stopper i Shells Gorge hvor vind- og vannerosjon har laget spennende formasjoner i fjellene. Etter cirka 2,5 timer på veien med vakkert landskap ankommer dere Cafayete. Dette er et vinområde nordvest i Argentina og er kjent for kvaliteten på druene Torrontes og Malbec som vokser her. Cafayate er et av de høyestliggende vinområdene i verden form passer for vindyrking. Byen er hjertet i vinområdet i nordvest og Torrontes er identiteten til området. Andre druer som dyrkes er Carbernet Sauvignon, Chardonnay, Malbec og Syrah.

Dag 6: Cafayete
Frokost før dere drar ut på vintur, dere besøker to vingårder hvor dere har lunsj på en av dem, Winery Nanni.

Dag 7: Cafayete – Cachi – Salta
Turen fortsetter til Route 40 for å beundre fjellrike landskap med små og koselige byer. På grensen til Calchaquí-elven, kan dere observere historiske byer som San Carlos, Animana, Molinos og besøke også lekre Colome vingård hvor dere spiser lunsj. Etter dere kjører dere til Cachi, hvor dere har en panoramautsikt over Nevado de Cachi og Payogasta. Dere drar til byen Cachi hvor det arkeologiske museet og kirken venter. På Piedra del Molino (Møllestenen) kommer vi dere 3.384 meter over havet, det høyeste stedet på hele turen. Dere kommer til Maray via Cuesta del Obispo, veien svinger hvor det er panoramautsikt over Enchanted Valley med små hus med mais og frukttrær. Dere kjører gjennom Quebrada del Escoipe og til slutt Quebrada de los Laureles. På ettermiddagen kommer dere til Salta.

Dag 8: Salta – Mendoza
Frokost før dere blir kjørt til flyplassen for å fly til Mendoza. Når dere kommer frem blir dere kjørt til hotellet.
Mendoza er Argentinas vinhovedstad og også en av Argentinas eldste byer. Vakre hus og store parker preger bybildet. Ettermiddagen er fri til å vandre rundt, slappe av – og kanskje shoppe litt vin?

Dag 9: Mendoza – Luyan de Cuyo
Etter frokost er det ut på tur for å besøke vingårder i Lujan de Cuyo. Lujan de Cuyo er en vinproduserende delregion i Argentinas største vinområde, Mendoza. Området ligger i en dal like sør for Mendoza City og Lujan de Cuyo-regionen er hjem til noen av de mest kjente navnene i argentinsk vin, inkludert Catena Zapata, Bodega Septima og Cheval des Andes. Ikke overraskende er Malbec regionens viktigste druesort og her produseres det dristige, intenst smakfulle røde viner. Mens Malbec er konge i Lujan de Cuyo, produseres også gode viner her fra Cabernet Sauvignon, Chardonnay og Torrontes. Tanken er å besøke tre forskjellige vinprodusenter (stor, liten produksjon og musserende viner) og spise lunsj i en av dem. Etter å ha besøkt Lujan de Cuyo, drar dere kommer vi tilbake til Mendoza.

Dag 10: Mendoza – Uco
Etter frokost drar vi til vindalen Uco Valley. Uco-dalen er en viktig vinregion i Mendoza. Det ligger en times kjøretur sør fra byen Mendoza. Selv om det anses å være en del av Mendoza-regionen, kan Uco Valley (eller Valle de Uco på spansk) bli anerkjent i sin egen rett på flere områder. Ikke bare er naturen ganske forskjellig; Regionen er også hjemsted for flere av Argentinas beste produsenter. Tiltrukket av det utmerkede klimaet og jordkvaliteten har nykommere med historiske Bordeaux-baserte navn som Lurton, Dassault, Rothschild og Rolland gitt Uco Valley et fast sted på det internasjonale vinkartet. Vinmarkene i Vista Flores har produsert noen spesielt vellykkede viner. Blant Ucos spesifikke fortrinn er dens høye beliggenhet ved foten av Andesfjellene; dalområdene La Consulta og Tunuyan delregioner ligger på henholdsvis 2800 ft (850m) og 3600 ft (1100m), litt høyere enn Maipu og Lujan de Cuyo i nord. Breddegraden på 33 ° S, gir området nytte av høye dagtemperaturer som faller for å kjøle seg om natten. Dette gjør at druene kan produsere balansert sukker og surhet. Noen av Mendoza beste hvite viner laget av Chardonnay og Torrontes kommer fra Uco Valley vingårder. Den spektakulære naturen og toppmoderne vinprodusenter er i ferm med å gjøre Uco Valley til Argentinas ekvivalent med Californias Napa Valley. Turen inkluderer besøk på to vingårder som inkluderer vinsmaking og lunsj med viner.
Dere drar tilbake til Medoza og overnatter der.

Dag 11: Mendoza – Buenos Aires
Frokost og transfer til flyplassen for å fly til Buenos Aires. Her har dere transfer til hotellet og en avskjedsmiddag i Buenos Aires.

Dag 12: Buenos Aires – Norge
Hjemreise til Norge. Dere blir kjørt til flyplassen for å fly hjem til Norge.

Pris per person i delt dobbeltrom er kr. 42 380,-

Prisen inkluderer:
Internasjonale fly med KLM
Innenlandsfly med Air Argentina
Tre netter på hotell i Buenos Aires med frokost
Bytur og en middag i Buenos Aires
To netter på Hotell i Salta med frokost
Dagstur til vingårder hvor lunsj er inkludert
Tre netter på Hotell i Mendoza med frokost
Dagstur til vingårder i Lujan de Cuyo med lunsj
Dagstur til vingårder i Uco Valle med lunsj
Alle transfers

Reiseperiode er i juli og mellom oktober til februar. Det går fint å reise i andre perioder, men da blir prisen noe høyere.