Wien, Bratislava og Budapest Nytt skip fra 2025: MS Viva Enjoy

5* Elvecruise – Tre praktfulle hovedsteder

Budapest, Ungarn - Vår i Budapest med Liberty Bridge over elven Donau med tradisjonell gul trikk ved soloppgang og kirsebærblomst i forgrunnen

Seil på Donau på et flunkende nytt skip! MS Viva Enjoy er helt nytt, og med en eleganse som matcher flere av de flotte byene vi skal innom. Vi besøker hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest, og vi seiler gjennom den naturskjønne Wachaudalen med benediktinerklosteret i Melk. Bli kjent med ærverdige Linz. Her får du tre land og tre hovedsteder i et og samme elvecruise.

Viva Enjoy er et skal ta sin første tur i 2025. Det er førsteklasses med moderne detaljer og nordisk stil. På skipet er det blant annet gratis utlån av sykler, mulig å benytte det lille bassenget på soldekket, eller ta dampbad og badstue i skipets egen spa-avdeling. Mat og drikke, ja til og med tips til skipets besetning er inkludert på denne turen så her er det bare å kose seg.

Velkommen om bord!

Norsk reiseleder

Over natten i Wien og Budapest

All inclusive

Avreiser

 • 27.09.2025
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 25.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: MS VIVA Enjoy

Høydepunkter

Wien, gjennom tre land

Se bilder fra skipet:

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

MS Viva Enjoy (illustrasjonsbilde)

MS VIVA Enjoy

Rederi: VIVA Cruises
Byggeår: 2024
Lengde: 135 m
Antall dekk: 3 – Øvre dekk, midtdekk og nedre dekk + soldekk
Passasjerer: 190

Helt nytt førsteklasses skip med fasiliteter som: tre restauranter; Riverside, Moments og Viva's Bistro, åpen salong med bar og resepsjon. Soldekk med solstoler, utendørs lite bad og putting green. Sykler er tilgjengelig om bord for gratis utlån (16 stk). Velværeområde med dampbad og infrarød badstu, treningsstudio med tredemølle, sykkel, manualer og romaskin. Heis fra nedre dekk til øvre dekk. Trappetrinn opp til soldekk. Undeholdning om bord enkelte kvelder.

Restaurantene:
Riverside har et internasjonalt gourmetkjøkken med innspill av lokale retter. Til lunsj og middag tilbys et utvalg av flere retters menyer.
Moments er en restaurant med meny fra Middelhavets kjøkken med retter som bærer kokkens signatur. Nydelige retter med tilpasset vin.
Viva's Bistro er i akterenden av skipet og har klassiske retter innenfor "maritim sjømat". Enten til lunsj med fish & chips med nybakt rødspettefilet i en sitron-tartar saus eller moules marinieres eller om kvelden med en bouillabaise Marseilles. Åpent både til lunsj og middag.

Lugar: Alle 95 lugarene er utvendige og har bad med dusj, toalett og produkter fra RITUALS® eller lign. Hårføner, telefon, flatskjerm, klimaanlegg, inkludert minibar (som fylles daglig), Nespresso®-maskin og safe. Suitene ligger på øvre dekk.

Utflukter

Utfluktspakke (kjøpes på forhånd)

Pris ikke bekreftet

Utfluktspakke for 2025 vil inneholde et utvalg utflukter som kan bestilles i forkant. Utfluktene er ikke bekreftet fra rederiet ennå, men vi publiser innhold og pris for 2025 så fort vi mottar dette fra rederiet.

Utfluktene er med engelsktalende guide.

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Wien t/r (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • All inclusive om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Alkoholfri drikke samt vin, øl, drinker, kaffe, te, vann til måltidene og også fra bar-menyen i barens åpningstider.
 • En gang per tur: En servering av High-tea (et rikt utvalg av søte og salte fristelser som scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og variert te).
 • Minibar på lugaren, etterfylles daglig
 • Nespresso kaffemaskin på lugaren
 • Gjenbrukbar Viva vannflaske
 • Velkomst musserende vin i lugaren
 • Tips til besetning
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Utflukter (se egen info)
 • Behandlinger i spa avdelingen
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.