En dannelsesreise Athen - Peloponnes - Delfi

Det antikke Hellas med Knut Ødegård

Solnedgang over Plaka, den gamle byen Athen, Hellas, med Parthenon-tempelet ved Akropolis

Vi starter vår rundreise i Athen, selvsagt med et besøk på Akropolis. Deretter følger høydepunktene tett i tett på Peloponnes-halvøya, med oldtidsbyen Korint og sjarmerende Nafplion, den første hovedstaden i Hellas i moderne tid. Turen går videre til Sparta, sentrum for antikkens tøffeste krigere. Vi må innom Olympia, åstedet for de opprinnelige olympiske leker, før vi avslutter rundturen i Apollons orakelhelligdom i Delfi. Dette og mer får du oppleve sammen med vår dyktige reiseleder, arkeolog og historiker Knut Ødegård.

Denne turen er virkelig en godbit for den historieinteresserte!

«Alle er enige om at barndommen er viktig for hvordan vi dannes som mennesker. Antikken er vår felles europeiske barndom, uten kjennskap til den forstår vi ikke hvordan vi som enkeltpersoner og som samfunn tenker og handler. Å lære om antikken er derfor en dannelsesreise for alle historie- og samfunnsbevisste mennesker.» Knut Ødegård

Avreiser

18.04.2023
9 dager

Utsolgt

Fra kr 18.750,-

Fra: Oslo Lufthavn

Med: Knut Ødegård

Høydepunkter

Portrett av en mann

Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Program

8 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo–Athen t/r med SAS
 • 8 hotellovernattinger inkludert frokost
 • En vinsmaking med litt tiltygg
 • 4 lunsjer
 • 5 middager
 • Rundreise som beskrevet med transport
 • Alle inngangsbilletter
 • Lokale engelsktalende guider
 • Reiseleder Knut Ødegård

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Hotellskatt, betales direkte på hotellene – cirka 14 euro samlet per person
 • Drikke til lunsjene og middagene
 • Frivillig tips til lokale guider/bussjåfør

Våre bosteder:

Jason Inn Hotel 3* / 18.-20. og 25.-26.april
Hotellet tilbyr moderne innredede rom og en sesongåpen restaurant på taket med utsikt over Akropolis. Hotellet har bar og restaurant. Hotellet ligger i Thision området. Gangavstand til Monastiraki, underholdningsområdet Psyrri og gamlebyen Plaka. Psyri er et livlig underholdningsområde med mange barer, kafeer og restauranter. Jason Inn ligger mindre enn 400 meter fra det gamle Kerameikos-området. Syntagmaplassen og Akropolis ligger i underkant av 1 km unna. Alle rommene har klimaanlegg, satellitt-TV og minibar. Det finnes hårføner på alle rommene. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig.

Hotel Agamemnon 3* / 20.-23.april
Hotellet er beliggende ved havkanten i gamlebyen i Nafplion, og har gangavstand til det meste og er et perfekt utgangspunkt for å oppdage denne vakre og sjarmerende byen. Agamemnon har 24 timers romservice. Rommene har bad med kombinert dusj/badekar og hårføner, LED-TV med kabel-TV/parabol, balkong, kjøleskap og oppvarming, klimaanlegg i tillegg til fasiliteter som free wi-fi og safe.

Hotel Europa 4* / 23.-24.april
Hotellet er bygget på toppen av Drouvas-høyden i antikkens Olympia, og ved foten av den ligger den hellige Altis, som omfatter de mest fremtredende og betydningsfulle bygningene og monumentene samt det gamle stadion Olympia, hvor de olympiske leker ble holdt. Rommene på Europa Hotel er lyse og elegante med klassisk innredning, moderne fasiliteter, komfortabelt bad i en moderne linje og estetikk. De har fine balkonger med utsikt over hotellets frodige hage, bassenget og Alpheus-dalen. Rommene har hårføner, telefon, satellitt flatskjerm TV, luftkondisjonering og minibar, safe og gratis Wi- Fi.

Acropole Delphi Hotel 3* / 24.-25.april
Et godt, familiedrevet hotell som ønsker gjestene velkommen til «verdens navle», Delfi.Den fredelige beliggenheten, ca. 100 meter fra sentrum, gjør at gjestene kan komme seg vekk fra trengselen, men er nær byens lokale fasiliteter, det arkeologiske området og museet. Hotellet har flott utsikt over Delfi-kløften og Iteas olivenlunder. De fleste rommene har utsikt over kløften. Acropole har 42 rom med alle moderne bekvemmeligheter. Hvert rom har eget bad, luftkondisjonering, sentralvarme, safe, trådløs internettilgang, hårføner og satellitt-TV. Heis og døgnåpen resepsjon.

Lignende turer