En dannelsesreise Athen – Delfi – Peloponnes

Det antikke Hellas med Knut Ødegård

Solnedgang over Plaka, den gamle byen Athen, Hellas, med Parthenon-tempelet ved Akropolis

Denne turen er ikke bare en godbit for den historieinteresserte – den er rene festmåltidet! Vi fornemmer fortidens storhet i Akropolis, vi besøker Delfi – en gang jordens midtpunkt med eget orakel, og vi søker etter den opprinnelige olympiske ånd i Olympia. Tenk – en 2500 år gammel olympisk stadion, hvor dommernes seter og startlinjen fremdeles er der…

Nafplion var den første hovedstaden i Hellas i moderne tid, og herfra besøker vi både det sagnomsuste palasset i Mykene og Sparta, krigerstaten med soldater som var fryktet i hele den antikke verdenen. Til slutt får vi også med oss oldtidsbyen Korint med den smale Korint-kanalen.

Det spesielle med reisen er at vi har med arkeolog og historiker Knut Ødegård som gir liv til ruinene, forklarer historiske sammenhenger og fyller opplevelsene med innsikt. Du kommer hjem med masse kunnskap i bagasjen!

Mange hyggelige felles måltider

Vinsmaking

Avreiser

 • 19.04.2024
  8 dager
  Fra kr 22.890,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Knut Ødegård

Høydepunkter

«Alle er enige om at barndommen er viktig for hvordan vi dannes som mennesker. Antikken er vår felles europeiske barndom, uten kjennskap til den forstår vi ikke hvordan vi som enkeltpersoner og som samfunn tenker og handler. Å lære om antikken er derfor en dannelsesreise for alle historie- og samfunnsbevisste mennesker.» Knut Ødegård, arkeolog og historiker

Portrett av en mann

Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Program

7 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo–Athen t/r med SAS
 • 7 hotellovernattinger inkludert frokost
 • 5 lunsjer
 • 5 middager
 • 1 vinsmaking
 • Rundreise som beskrevet med transport
 • Alle inngangsbilletter
 • Lokale engelsktalende guider
 • Reiseleder Knut Ødegård

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Hotellskatt, betales direkte på hotellene – cirka 20 euro samlet per person
 • Drikke til lunsjene og middagene
 • Frivillig tips til lokale guider/bussjåfør

Våre bosteder:

Jason Inn Hotel 3* / 19.-21.april
Hotellet tilbyr moderne innredede rom og en sesongåpen restaurant på taket med utsikt over Akropolis. Hotellet har bar og restaurant. Hotellet ligger i Thision området. Gangavstand til Monastiraki, underholdningsområdet Psyrri og gamlebyen Plaka. Psyri er et livlig underholdningsområde med mange barer, kafeer og restauranter. Jason Inn ligger mindre enn 400 meter fra det gamle Kerameikos-området. Syntagmaplassen og Akropolis ligger i underkant av 1 km unna. Alle rommene har klimaanlegg, satellitt-TV og minibar. Det finnes hårføner på alle rommene. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig.

Acropole Delphi Hotel 3* / 21.-22.april
Et godt, familiedrevet hotell som ønsker gjestene velkommen til «verdens navle», Delfi. Den fredelige beliggenheten, ca. 100 meter fra sentrum, gjør at gjestene kan komme seg vekk fra trengselen, men er nær byens lokale fasiliteter, det arkeologiske området og museet. Hotellet har flott utsikt over Delfi-kløften og Iteas olivenlunder. De fleste rommene har utsikt over kløften. Acropole har 42 rom med alle moderne bekvemmeligheter. Hvert rom har eget bad, luftkondisjonering, sentralvarme, safe, trådløs internettilgang, hårføner og satellitt-TV. Heis og døgnåpen resepsjon.

Hotel Europa 4* / 22.-23.april (eller et tilsvarende hotell med samme standard)
Hotellet er bygget på toppen av Drouvas-høyden i antikkens Olympia, og ved foten av den ligger den hellige Altis, som omfatter de mest fremtredende og betydningsfulle bygningene og monumentene samt det gamle stadion Olympia, hvor de olympiske leker ble holdt. Rommene på Europa Hotel er lyse og elegante med klassisk innredning, moderne fasiliteter, komfortabelt bad i en moderne linje og estetikk. De har fine balkonger med utsikt over hotellets frodige hage, bassenget og Alpheus-dalen. Rommene har hårføner, telefon, satellitt flatskjerm TV, luftkondisjonering og minibar, safe og gratis Wi- Fi.

Hotel Ippoliti 4* / 23.-26.april
Hotel Ippoliti er et elegant hotell som ligger i et gammelt herskapshus i sentrum av Nafplion, like ved vannkanten. Kort gangavstand til kafeer, restauranter og byens butikker. Boutiquehotellet tilbyr sjarmerende rom i naturfarger med autentiske toskanske møbler. På rommene er det luftkondisjonering, flatskjerm-TV med kabelkanaler, CD/DVD-spiller, minibar, safe og gratis Wi-Fi. Bad med dusj/badekar, toalettartikler og hårføner. Ippoliti Hotel har en elegant salong med peis, og et lite utendørsbasseng med hydromassasje samt et treningsrom.