Bli med til Afrodites øy

Bridgetur til Kypros

Kortstokk

Bytt ut mørke novemberdager og glatte fortau med solskinn, lune kvelder og hyggelig selskap. Kypros er faktisk en av Middelhavets mest solsikre øyer med sine 340 soldager i året.

Bli med Trygve Sætereng og Escape Travel på bridgeferie til Kypros!
Trygve Sætereng er en av Norges mest erfarne turneringsledere. Han har spilt bridge i over 40 år, og er autorisert turneringsleder for Norges Bridgeforbund (NBF). I november pakker han kortstokken og reiser til Kypros, og vi håper du blir med! Vi skal bo på det flotte strandhotellet Athena Beach ved Pafos, på sydvestsiden av øya, så her blir det gode dager.

Bridge er et fantastisk spennende kortspill, og en fin hobby for deg som liker sosiale lag hvor man sammen med likesinnede spiller i makker-par. Hver ettermiddag spiller vi bridge, og det deles ut mange premier.

Om du av og til ønsker å gjøre noe annet enn å spille bridge er det både basseng og strand på hotellområdet. Det er også hyggelig å spasere langs strandpromenaden - til den sjarmerende havnebyen Pafos med koselige restauranter, butikker og kulturskatter fra antikken.

Se vår egen side for bridge her

Frokost og middag er inkludert

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Hotellet vårt

Rangert 4 stjerner

Athena Beach Hotel

Athena Beach Hotel har god standard og super beliggenhet ved sjøen. Det har en velstelt hage, et stort og flott bassengområde, og oppvarmet innendørsbasseng i tillegg til egen spa-avdeling. Hotellet byr også på et godt utvalg av aktiviteter som vanngymnastikk, bordtennis, minigolf, boule, stretching, kokkedemonstrasjon, cocktaildemonstrasjon, danseundervisning, quiz og bingo. Aktivitetene er gratis for hotellets gjester. Her finnes noe for enhver. Rett utenfor hotellet går en lang strandpromenade som innbyr til vandretur eller for de som foretrekker – en joggetur. Om du ønsker å spasere langs strandpromenaden inn til byen, tar dette cirka 30 minutter. Lokalbuss stopper rett i nærheten av hotellet.

Rommene er lyse og romslige med TV og radio, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene. Alle rom har balkong. Du kan velge mellom rom med utsikt mot land eller havutsikt (mot tillegg). Det er gratis wifi og badehåndklær til fri bruk ved bassenget eller stranden. Halvpensjon er på buffetbasis med god variasjon og med ulike temakvelder.

Du kan lese mer om hotellet her.

Program

2 frokoster og 2 middager inkludert

Kypros og Pafos

Kypros

Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya etter Sicilia og Sardinia. Her finnes sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Det høyeste fjellet er Olympos med sine 1 952 meter og en del av Troodos. Mesaoria er flatt sletteland mellom disse to fjellkjedene, og det er her den delte hovedstaden Nikosialigger. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros).

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder sammen alle de store byene på Sør-Kypros. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos

I gresk-romersk tid var Pafos øyas hovedstad og kjent for å være det mytiske fødestedet til kjærlighetsgudinnen Afrodite. Fram til begynnelsen på 1980-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe, eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken. I tillegg til det hyggelige havneområdet er det en stor arkeologisk park her som i 1980 ble innlemmet på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine verdifulle funn fra antikken. Pafos ligger 140 kilometer fra Larnaca flyplass, og transfertiden er cirka halvannen time.

Klima

Kypros kan skryte av 340 soldager i løpet av året. I november er gjennomsnittstemperaturen 18 grader. Det kan komme noen regnskurer så det er lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en varm jakke til kvelden. Temperaturen i sjøen ligger vanligvis på cirka 20 grader på denne tiden av året.

Mat og drikke

Du finner et sunt og smakfullt middelhavskosthold på Kypros. Meze tilsvarer spanjolenes tapas, og består av et stort antall småretter med grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering!

Kypros produserer deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre godbiter er kleftiko - ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas - gryterett med kalvekjøtt, souvlaki- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt på små grillspyd, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter.

Gode solmodne grønnsaker og frukt er selvfølgelig med i kostholdet. Du finner gode lokale viner på Kypros, både røde og hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, og Carlsberg har et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, gjerne tilsatt sukker.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Direktefly Oslo–Larnaca t/r med Norwegian
 • Innsjekket bagasje per person: Ett kolli, maks 20 kg
 • Håndbagasje per person: Ett kolli, maks 10 kg
 • Flyskatt og avgifter pr 24. juni 2022
 • Busstransport fra flyplassen til hotellet og retur
 • 14 netter på Athena Beach Hotel 4*
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Konferanserom med bridgebord
 • Turneringsleder Trygve Sætereng

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikke til måltidene

 • Spilleavgift
  Spilleavgiften er 100 euro per person. Avgiften betales direkte til turneringslederen ved ankomst til Kypros, og går til dekning av materiell, premier osv.

Lignende turer