Fra St Maarten langs de karibiske øyer til Bermuda!

Christian Radich på seiltokt i Karibien

Ship O'hoi! Nå kan du bli med som medseiler på selveste Christian Radich! Å være medseiler om bord på Radich'en er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute. Du går dine vakter om bord, og det å være på vakt når stjernene står høyt på himmelen over deg, er uforglemmelig. Det er når ingenting bryter horisonten at du forstår at jorda er rund... Det føles som å være under en osteklokke av stjerner! På dine frivakter kan du nyte din ferie og følelsen av frihet i det å være under seil. Da kan du vel fortjent slappe av med en god bok, fotografere, lære deg mer om skuta og livet til havs og ikke minst; nyte soloppganger og solnedganger - vakrere blir det nemlig ikke! Vel ankommet og i land på Bermuda nyter du vel fortjent et par dager der før turen går tilbake til Norge.

Det er syv år siden Christian Radich sist seilte i disse farvannene, vi vet ikke når neste gang blir, du må gripe sjansen og bli med nå! Det blir litt av en tur!

Program

5 frokoster, 1 lunsj og 2 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flybilletter Oslo Lufthavn -St Marteen / Bermuda-Oslo Lufthavn, økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter
 • 14 netter om bord på Christian Radich (21. januar-4. februar)
 • 2 netter på hotell m/frokost på Bermuda
 • Alle måltider inkludert på Christian Radich under seiling - på Bermuda kun frokost om bord
 • Guidet "matsafari" i Cartagena (engelsk)
 • Lokal transport på St Maarten og Cartagena ifølge program
 • Lokale skatter pr dato

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Tillegg enkeltrom for 2 netter på hotell på Bermuda: Kr 1050 (OBS! begrenset antall).

PRIS gjelder pr person i banjer (sovesal) i hengekøye eller fast køye om bord. Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord. Delt dobbeltrom på Bermuda.

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I St Maarten blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og på Bermuda blir gruppen møtt på kaia for transport til hotellet.

SJØVAKTENE
Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

HELSE
Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra om bord og være aktive på sine vakter. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær. Svarer du ja på et eller flere av spørsmålene må du kontakte oss for en nærmere vurdering.

Er du over 67 år? Da må du sende oss vedlagte legeerklæring ferdig utfylt av din lege.

Her kan du laste opp helseskjema: Helseskjema

Her kan du sende det inn til Christian Radich

FØR AVREISE
I håndboka til Christian Radich kan du lese om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer. Forslag til pakkeliste kan du lese her.

Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene som er angitt er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med. Alle må fylle ut et skjema om helsemessige forhold samt en helseerklæring til Radich. Likeledes må du, om du er fylt 67 år, fremlegge attest fra lege for forhåndsgodkjenning.

Christian Radich er ikke egnet for handikappede, epileptikere kan normalt ikke delta på tokt, allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER
Vi anbefaler at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Pass må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. ESCAPE er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. ESCAPE trenger også din passkopi tilsendt etter bestilling som skal videreformidles til Radich. Det er andre regler til sjøs for dette, og vi krysser utenfor den norske sonen.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med din fastlege eller et vaksinekontor for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.