Amsterdams idylliske kanaler

Cruise på Nederland og Belgias kanaler

/ fra kanalbyen Amsterdam til Europas hovedstad Brussel

 

Alt dette kan du oppleve:

 • Kanalbyen Amsterdam – Nederlands hovedstad
 • Gamlebyen i Antwerpen
 • Brussel med Grand Place og NATOs hovedkvarter
 • Gent, kanskje Belgias vakreste by
 • Rotterdam – havnebyen med den fascinerende arkitekturen
 • Delft med sitt kjente blådekorerte porselen
 • Haag – der Nederlands regjering og kongehus holder til

Og ikke nok med det:

 • Sluser som binder en rekke elver og kanaler sammen
 • Deltaer og vakre våtmarksområder
 • Komfortable og utvendige lugarer
 • Deilige måltider om bord
 • Erfaren norsk reiseleder

Bli med på et innholdsrikt cruise på elver og kanaler i Nederland og Belgia. Vi besøker mange hyggelige byer og kommer tett på livet om bord på MS Aurora, som skal være vårt hjem på ferden.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 01.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Helpensjon inkludert
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 01.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 14 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Amsterdam

Vi flyr fra Oslo til Amsterdam. På flyplassen venter bussen som skal kjøre oss til Haarlem, cirka tre mil utenfor byen. Her går vi om bord på skipet MS Aurora, som skal være vårt hjem de neste dagene. Vi får tildelt lugarer og gjør oss kjent med skipet. Før middagen serveres i skipets restaurant møtes vi til en velkomstdrink og får samtidig en presentasjon av skipets kaptein og hans besetning.
Skipet ligger til kai i Haarlem over natten.

 

Kanalbyen Amsterdam er sjarmerende med sine broer – og mange sykler!
Dag 2

Amsterdam

Nederlands sjarmerende hovedstad har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Amsterdam er også landets største by og dens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur etterfulgt av en spennende kanalbåttur (inngår i utfluktspakken).
Kanalene i gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og snor seg mellom byens bebyggelse og forbi de mange husbåtene som er ankret opp langs bredden. Kanalbåten tar oss under broene og gjennom Amsterdams bykjerne hvor vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

Vi returnerer til skipet der vi får servert en god lunsj.

På ettermiddagen har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Zaanse Schans og Volendam (pristillegg, kjøpes om bord).

Zaanse Schans er et vernet område som ligger ved bredden av elven Zaan og er kjent for sin samling av godt bevarte historiske vindmøller og hus. Fra 1961 til 1974 ble gamle bygninger fra hele Zaanstreek flyttet til dette området. I storhetstiden på 1700- og 1800-tallet var Zaan-regionen et viktig industriområde med hundrevis av vindmøller som var viktige i produksjonen av linolje, maling, sennep, papir, snus og andre produkter. Noen av de historiske vindmøllene fungerer fortsatt.

Utflukten fortsetter til fiskelandsbyen Volendam, der vi besøker den gamle havnen som er full av gamle hollandske båter. Om du ønsker kan du også besøke et av museene her og lære mer om stedets historie. Underveis blir det også stopp på et ysteri, der vi får en liten innføring i osteproduksjonen og får smake på osten de lager, før vi returnerer til skipet.

Vi spiser middag om bord og nyter en hyggelig kveld i skipets salong. Skipet ligger til kai i Haarlem til utpå morgenkvisten.

 

Havnen i Volendam
Day 3

Utrecht

Tidlig på morgenen kaster skipet loss og setter kurs for Utrecht, som har en 2000 år gammel historie og var den viktigste byen i nordlige Nederland under middelalderen. Vi ankommer Utrecht rundt frokosttid.

Etter frokost har du mulighet til å bli med på en bussrundtur i Utrecht (inngår i utfluktspakken). Byen er landets fjerde største, og er takket være sitt geografiske beliggende midt i landet, et viktig knutepunkt for både veg- og jernbanetrafikk. Utrecht er også en kjent universitetsby, og innehar landets største universitet.

På ettermiddagen kan du slappe av om bord, utforske Utrecht på egenhånd, eller bli med på en valgfri utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof (pristillegg, bør kjøpes før avreise). Hagedesignerne har sørget for at det blomstrer til ulike tider gjennom hele den åtte uker korte sesongen. De har kunstferdig utformet hagen med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger, i tillegg til bekker, dammer, tematiserte hageanlegg, busker og trær. Mer enn 5 millioner blomster strutter av vårlig glede, den ene vakrere, skjørere, mer forfinet og enda mer fantastisk enn den andre. Dette må bare oppleves!

Retur til skipet, som legger fra kai med kurs for Antwerpen mens vi nyter middagen om bord.

Keukenhof-parken utenfor Amsterdam
Dag 4

Antwerpen

Vi ankommer Antwerpen ved åtte-tiden om morgenen. Antwerpen er Belgias nest største by, og har på grunn av sin strategiske beliggenhet ved elven Schelde alltid vært en viktig havneby.

Etter frokost har du mulighet til å oppleve Antwerpen på egenhånd, eller du kan bli med reiselederen på en valgfri byvandring i den historiske bydelen (inkludert i utfluktspakken), som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette er byens hjerte, med rådhusplassen (Grote Markt), brosteinsbelagte gater, små trange smug og en stor katedral fra 1400-tallet. Det flotte rådhuset er en blanding av flamsk og italiensk stil. Barokkmaleren Rubens bodde i Antwerpen det meste av sitt liv og i katedralen kan man se noen av hans mest kjente malerier.

Kjernen i Antwerpens historiske bydel avslører at handel og sjøfart har vært viktig for byen. De store kirkebyggene er sammen med staselige kjøpmannshus og palasser et synlig tegn på velstand gjennom århundrer.

Vi spiser lunsj om bord.

Om ettermiddagen kan du nyte tiden om bord, eller utforske byen på egenhånd. Felles for alle belgiske byer er det store utvalget av belgisk sjokolade, belgiske vafler, pommes frites og belgisk øl. Antwerpen er ikke noe unntak, så kanskje det frister å bare finne seg en fortausrestaurant og se på livet…?

Ved fem-tiden forlater vi Antwerpen og seiler gjennom den store havnen, hvor skip fra hele verden ligger til kai. Vår neste havn er Brussel.

Staselige Antwerpen.
Dag 5

Brussel

Vi ankommer Brussel i løpet av natten. Brussel er en internasjonal by, der de fleste snakker engelsk. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og NATOs hovedkvarter. Belgias hovedstad tilhører verken det fransktalende Vallonia eller det nederlandsktalende Flandern, til tross for at den flamske befolkningen hevder at Brussel kulturelt og historisk er en flamsk by. Begge språk, både fransk og flamsk, er offisielle, men fransk er det som i praksis benyttes blant innbyggerne.

Etter frokost kan du bli med på en valgfri byrundtur i Brussel (inkludert i utfluktspakken), som er en vakker by, kjent for sine mange severdigheter og en fremtredende nouveau arkitektur.

Gamlebyen med sin Grand Place er samlingspunkt for både byens innbyggere og besøkende, og omgitt av flott arkitektur fra blant annet renessansen og barokken. Vår rundtur er med buss og til fots, slik at vi skal få oppleve det beste byen har å vise frem. Og selvfølgelig skal vi hilse på byens mest kjente «innbygger», den lille bronsestatuen Manneken Pis.

Retur til skipet for lunsj.

Belgia er kjent for sitt store utvalg av øl og på ettermiddagen kan du bli med på en valgfri utflukt (pristillegg, kjøpes om bord).
Det blir besøk på tre bryggerier der du får smake på forskjellige øltyper.

Om kvelden samles vi til middag i skipets restaurant, og hygger oss i salongen mens skipet fortsetter mot Gent.

Brussels hyggelige gater
Dag 6

Gent

Vi legger til kai i Gent tidlig på morgenen og koser oss med en god frokost om bord før vi tar fatt på dagens opplevelser.
Det finnes faktisk noe for enhver smak i Belgia, og kanskje vil et av høydepunktene for mange nettopp være byen Gent. Kanskje lite kjent i Norge, men med sin store gamleby er Gent faktisk en av de triveligste og mest fotogene byene i Europa.

Gamlebyen dekker et stort område og er så nydelig at det er en fornøyelse å spasere her. Du vil kanskje bli overrasket over hvor godt byen har bevart arkitekturen fra middelalderen. Ekstra behagelig er det fordi det meste av gamlebyen er helt bilfri.
Du kan velge å utforske byen på egenhånd, eller bli med på en valgfri byrundtur (inngår i utfluktspakken).

Den kanskje mest populære attraksjonen i Gent er slottet Gravensteen. Det er opprinnelig fra 1180 og ble bygget av diverse grever av Flandern. Vi vil også passere den gotiske St. Bavo-katedralen fra 1500-tallet, spesielt kjent for sitt berømte alter med et maleri av van Eyck brødrene: “The adoration of the mystic lamb”. Gents gamle klokketårn på hele 91 meter ligger rett ved siden av katedralen.

Vi returnerer til skipet for å spise en velsmakende lunsj. Deretter kan du velge å roe ned på skipet, eller blir med på en valgfri utflukt til Brugge (pristillegg, kjøpes om bord).

Historisk har Brugge mye til felles med Gent. Begge byene ble opprinnelig velstående på grunn av en stor tekstilindustri, men for Brugge tok lykken slutt på 1500-tallet da kanalen ut til sjøen mudret igjen og varene ikke kunne fraktes ut. Som i Gent, er den beste måten å oppleve Brugge på å spasere i gamlebyen for å se hva som dukker opp. Store deler av gamlebyen innenfor bymuren er dessuten bilfri.

Etter rundturen går bussturen tilbake til skipet, og vi er klare for en av kokkens velsmakende middagsmenyer!

Skipet legger fra kai og i løpet av natten, vi forlater Belgia og seiler inn i Nederland.

Gent
Dag 7

Rotterdam - Delft - Haag - Amsterdam

Så er vi tilbake i Nederland og ved syv-tiden på morgenen legger vi til kai i Rotterdam.

Etter en god frokost skal vi på en valgfri heldagsutflukt med buss (inkludert i utfluktspakken) som gir oss muligheten til å oppleve Nederlands spennende byer Rotterdam, Delft og Haag. I mellomtiden seiler skipet til Amsterdam hvor vi går om bord igjen om kvelden.

Vi starter med byrundtur i den multikulturelle byen Rotterdam, der vi får se byens viktigste attraksjoner, som Sentralstasjonen, Museumsparken og Erasmusbroen. Vi spaserer til byens markedshall, og videre til Rådhuset og Laurens kirken. Rotterdam ligger på begge sider av elven Nieuwe Maas (nye Maas), en av kanalene i det store deltaet ved utløpet av elven Rhinen. Her ligger også Europas travleste havn.
Nederlands nest største by er ulik andre nederlandske byer. Under andre verdenskrig ble Rotterdam bombet og tilbake stod kun byens rådhus, posthus og et par kirker. Europas første skyskraper, den 45 meter høye Witte Huis, overlevde også bombingen – takket være sine tykke murer. Rotterdam ble gjenoppbygget som en moderne by og overrasker med et mangfold av spennende, utradisjonelle høye hus. Den spesielle arkitekturen trekker til seg mange besøkende som lar seg fascinere av bygningene med skjeve fasader, runde kurver, hjørner, utspring og en spenstig fargebruk.

Vi fortsetter til den hyggelige kanalbyen Delft med en sjarmerende historisk bydel. Delft har gjennom flere århundrer vært en av Nederlands viktigste kulturbyer og er viden kjent for sin produksjon av vakkert porselen. Vi skal besøke Royal Delft Pottery som regnes som det ypperste av det som i dag produseres av porselen her. Royal Delft ble grunnlagt i 1653 og fremdeles males alt for hånd etter århundregamle tradisjoner. Her finnes også en imponerende samling av antikt Delft blått porselen og porselen fra nyere tid.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant, og fortsetter så turen videre til Haag, som ligger ved Nordsjøen og er sete for både regjering, parlament, høyesterett og kongehus i Nederland. Her ligger også den Internasjonale domstolen, som regnes for å være en av de viktigste i verden.

Haag har lange brede gater, store torg og mange parker, og har en roligere atmosfære enn hovedstaden Amsterdam. Historien til Haag begynte på 1200-tallet da en greve kjøpte jord og bygget et jaktslott ved innsjøen Hofvijver. Senere ble residensen utvidet til et større palass som fikk navnet Binnenhof, og etter hvert vokste det frem en landsby rundt palasset. I dag ligger Binnenhof i sentrum av Haag og huser både regjeringen og parlamentet.

Byens mest kjente bygning er imidlertid Fredspalasset, hovedkvarteret til Den internasjonale domstolen i Haag, som er FNs høyeste juridiske organ. Her dømmes det i saker som gjelder folkeretten og uenighet mellom stater. Palasset ble spesialbygget til dette formålet og åpnet i 1913.

Verd å nevne er også kunstmuseet Panorama Mesdag, som viser det imponerende sylinderformede maleriet til Maleren Hendrik Willem Mesdag. Maleriet er et 360 graders (panorama) maleri på et sylindrisk lerret som er 120 meter langt og 14 meter høyt. Maleriet viser Haag og forstaden Scheveningen på slutten av 1800-tallet, og fra en rund plattform i midten av rommet får man virkelig følelsen av å være til stede.

Siste etappe av dagens tur går til Haarlem utenfor Amsterdam, hvor vi går om bord på skipet igjen. Det er vår siste kveld om bord for denne gang. Vi inviteres til festmiddag om bord og tilbringer en hyggelig kveld i salongen.

 

Rotterdam
Dag 8

Amsterdam - Oslo

Vi spiser frokost og sjekker ut fra lugarene. Etter mange flotte opplevelser som har skapt gode minner har vårt innholdsrike elvecruise kommet til veis ende. Det er på tide å ta farvel med mannskapet og kjøre til flyplassen for å fly tilbake til Norge.

Takk for turen og vel hjem!

 

SKIPET

MS Aurora (4*)

Byggeår: 1999 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 4
Passasjerer: 140
MS Aurora kom i drift i 2000. Skipet har fire dekk og 70 lugarer, som alle er utvendige og flere med balkonger. Lugarene har bad med dusj og toalett, hårføner, safe, air condition, telefon og TV. Les mer om lugarkategoriene under.

Delikat og lys restaurant hvor alle måltider serveres.

Tjenester og fasiliteter
• Trådløs internettilgang, men signalene kan variere en del etter hvor skipet befinner seg
• Audio guide for alle landutflukter
• Treningsrom med tredemølle, stasjonær sykkel, vekter, samt «turløype» på ute-dekket
• Bibliotek/leserom
• Suvenirer etc. for salg
• Jacuzzi
• Cocktailsalong som er åpen fra middag til siste gjest går i seng
• Underholdning av eget «husorkester»

 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway

Lugarene på MS Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superiorlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
Fly Oslo-Amsterdam t/r – ta kontakt med oss om du ønsker fly fra en annen flyplass i Norge
Flyskatter og havneavgifter
Transport ifølge program
Syv netters cruise i utvendig lugar på MS Aurora (4*)
Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Kapteinens aperitiff og 5-retters avskjedsmiddag
Velkomstdrink første kvelden
Underholdning om bord
Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
Internasjonale TV-kanaler i lugarene via satellitt
Norsk reiseleder

INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer
• Utflukter
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Avbestillings- og reiseforsikring


UTFLUKTSPAKKE 
kr 2750,- pr. person, må kjøpes senest 2 uker før avreise.

Dag Sted Inkludert i utfluktspakken  Valgfrie tilleggsutflukter
– kjøpes om bord
1 Amsterdam
2 Amsterdam Byrundtur og kanalbåttur Zaanse Schans og Volendam
3 Utrecht Byrundtur Blomsterparken Keukenhof (bør bestilles senest 2 uker før avreise)
4 Antwerpen Byvandring
5 Brussel Byrundtur Bryggeribesøk og ølsmaking
6 Gent Byrundtur Utflukt til Brugge
7 Rotterdam Heldagsutflukt Rotterdam, Delft og Haag
8 Amsterdam

 

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. reisende pr dag til besetningen om bord og cirka en euro til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og følge gruppen i vanlig tempo på byvandringer osv.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.