Over natten i Wien Vi seiler med lekre MS Viva Two

5* Elvecruise – kortcruise på Donau med Wien

Par på elvecruise med julestemning.

Seil på Donau i en drøm av et elvecruiseskip! Vi seiler fra Passau, og på dette kortcruiset får vi blant annet mulighet til å besøke den flotte østerrikske byen Linz med sin sjarmerende gamleby og julemarked.

Vi blir natten over i storslåtte Wien, hvor du med vår utfluktspakke kan bli med på klosteromvisning, vinsmaking og byrundtur. Når vi seiler gjennom den naturskjønne Wachaudalen, kan du besøke benediktinerklosteret i Melk. Dette elvecruiset tar deg med på en reise med europeisk historie, kultur og ikke minst vakker natur, på en behagelig og avslappende måte.

Viva Two er et lekkert og nybygget skip (sjøsatt april 2023). Det er førsteklasses med moderne detaljer og nordisk stil. Mat og drikke er inkludert, samt også en servering av high-tea med et rikt utvalg av søte og salte godbiter. Ønsker du behandlinger i skipets spa kan dette bestilles om bord (pristillegg).

Velkommen med på et opplevelsesrikt elvecruise!

Norsk reiseleder

Langweekend elvecruise - fra onsdag til søndag

Helpensjon - med mat og drikke

Avreiser

 • 20.11.2024
  5 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 14.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Ulf Brynildsen

Høydepunkter

Se bilder fra skipet:

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Viva Two

Rangert 5 stjerner

MS VIVA Two

Rederi: VIVA Cruises
Byggeår: 2023
Lengde:
135 m
Antall dekk:
3 – Øvre dekk, midtdekk og nedre dekk + soldekk
Passasjerer:
190

Helt nytt førsteklasses all-inklusive skip med fasiliteter som: Tre restauranter, salong med bar og dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk. Soldekk med solstoler, utendørs lite bad og liten golfgreen. Det er heis mellom midtdekk og øvre dekk. Sykler er tilgjengelig om bord for utlån (16 stk). Helseavdeling med dampbad og infrarød sauna, treningsstudio med tredemølle, sykkel og vekter. En servering av afternoon tea om bord per seiling. Underholdning om bord.

Lugar:
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, toalett og produkter fra RITUALS® eller lign. Hårføner, telefon, flatskjerm, klimaanlegg, inkludert minibar (som fylles daglig), Nespresso®-maskin og safe.

Utflukter

Ufluktspakke

NOK 1200,- per person

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset, eller senest 45 dager før avreise.

De forhåndsbestilte utfluktene er med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille enkelte utflukter om bord, men da til en høyrere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 2 Melk Kloster tur, formiddag med spasering og buss, ca. 2,5 t.

Spasering og busstur.

Melk

€ 40

Dag 3 Wien, byrundtur, ca. kl. 9:00-12:30

Byrundtur med buss. Små stopp underveis. korte distanser med gange. Besøk til St. Stephens Basilica.

Wien

€ 32

Dag 4 Linz, byrundtur, ca. kl. 14:30-16:30

Guidet tur i gamlebyen og julemarkedet.

Linz

€ 30

Tilleggsutflukt

NOK 460,- per person

Denne utflukten kan bestilles i tillegg til utfluktspakken. Senest 45 dager før avreise.

De forhåndsbestilte utfluktene er med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille enkelte utflukter om bord, men da til en høyrere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 3 Wien Abbey Klosterneuburg, ca. kl 15-17:30

Ikke inkludert

Guidet tur med vinsmaking

Wien

€ 40

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–München t/r (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • All inclusive om bord (fra lunsj første dag til frokost siste dag)
 • En servering av High-tea i løpet av cruiset
 • Drikke: Alkoholfritt, vin, øl, drinker, kaffe, te, vann til måltidene og også tilgjengelig i barens åpningstider.
 • Minibar på lugaren, etterfylles daglig
 • Nespresso kaffemaskin på lugaren
 • Underholdning om bord
 • Tips til besetning
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Utfluktspakke
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer