Rhône

Elvecruise på Rhône og Saône med MS Amadeus Provence (5*)

/ Skatter i vindistriktet Burgund og Provence i Frankrike

 • Opplev Lyon og byens historiske sentrum på UNESCOs verdensarvliste
 • Besøk i vindistriktet Burgund
 • Ta en utflukt til det unike våtmarksområdet Camargue
 • Seil med det lekre skipet MS Amadeus Provence med svømmebasseng
 • Kjenn historiens sus i sjarmerende Arles i Provence – med sitt imponerende romerske amfiteater

Bli med på et innholdsrikt cruise med elegante MS Amadeus Provence på to av Frankrikes vakreste vannveier. Reisen starter i gourmethovedstaden Lyon og vi tar en avstikker opp Saône til Châlon-sur-Saône i Burgund, før vi setter kursen mot Provence og Arles. Det tilbys en rekke interessante utflukter underveis.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.04.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Lekkert førsteklasses skip
 • Vin til middag inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 29.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 980,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 20 980,-

MS AMADEUS PROVENCE

Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2017
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 140

Om bord på dette lekre skipet er det restaurant, bar, salong, suvenirbutikk, treningsrom og soldekk med et lite basseng og Wi-Fi( mot betaling). Skipet har heis og det tilbys utlån av sykler («førstemann til mølla»).

Alle lugarene er utvendige og har walk-in garderobe. Suitene på øvre dekk er større og har balkong.

Lugarkategorier

 • Suite

  Ca. 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre eller midtdekk

  Ca. 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu som kan åpnes, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca. 16 kvadratmeter.
  Mindre vinduer som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Lyon er både fargerik, sjarmerende og laid-back..
dag 1

norge - lyon

Flyreise til Lyon med mellomlanding og flybytte underveis, ankomst Lyon om ettermiddag. Vi finner oss til rette i lugaren, og i løpet av kvelden seiler vi mot Mâcon.

dag 2

macôn

I morgentimene ankommer vi Mâcon i det sørlige Burgund. I dette området produseres noen av verdens mest eksklusive viner. Bli med på en utflukt – tilbring formiddagen med å utforske byen på egenhånd. Kanskje det frister med et besøk i vinmuseet for å lære mer om disse vinenes historie og produksjonsmetoder?

Om formiddagen tilbys det en valgfri utflukt til Mâconnais og Beaujolais. Turen går gjennom vakre vinmarker, og de imponerende slottene vitner om denne regionens velstand. Et av utfluktens høydepunkt er et besøk i Georges Duboeuf’s Hameau du Vin som er lokalisert i en jernbanestasjon fra 1900-tallet; her vil det bli smaksprøver.

Etter lunsj tilbys det en valgfri utflukt til Cluny klosteret som ble grunnlagt i 910 og er tilegnet St. Peter. Klosteret var i middelalderen et av de største og mest ansette Benediktinerklostrene i Europa, på det meste hadde 10 000 munker tilholdssted her.

Burgund
dag 3

chalon-sur-saône - tournus

Vi fortsetter å utforske vinregionen med et stopp i sjarmerende Chalon-sur-Saône. Byen var tidligere en travel havneby, og viktig for distribusjonen av vin ned Saône og Canal du Centre, som forbinder Saône med Loire.

Etter frokost er det mulig å bli med på en naturskjønn reise langs Frankrikes Burgund-vinrute gjennom Pommard, Volnay og Meursault. I Beaune, Burgundens vinhovedstad, får vi en omvisning i den vakre Hôtel-Dieu, grunnlagt som et hospice i 1443. I dag dekker det et stort område av byen med blant annet et museum. Også i dag blir det mulig å prøvesmake de lokale vinene.

Etter lunsj seiler skipet til Tournus. Bli ombord og nyt seilasen – eller bli med på en ekstra utflukt til middelalderbyene Brandon og Cormatin. De som blir med på utflukt, går ombord igjen på skipet i Tournus.

Burgundvin
dag 4

lyon

Lyon er byen der Saône og Rhône møtes, den er Frankrikes 3. største by og gourmethovedstad. Byen har en lang historie som omfatter romerske ruiner og tidlige kristne bosetninger. Gamlebyen «Vieux Lyon» er med sine mange historiske bygninger oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I dag er det mulig å bli med på en byrundtur som starter med et besøk i Basilica of Notre-Dame de Fourviere. Kirken ligger vakkert til på en høyde med panoramautsikt over byen. Det vil selvfølgelig også bli mulighet til å utforske gamlebyen.

Etter lunsj nyter vi skipets fasiliteter og landskapet mens vi seiler mot Avignon.

Terreaux-plassen i Lyon.
dag 5

avignon

Byen Avignon var i det 14. århundre hovedsete for vestlig kristendom, da paven forlot Roma og flyktet til Avignon. I tiden mellom 1305 og 1403 hadde paven sitt sete her. Pavepalasset er en festning, kirke og palass, og er med sine 11 000 m² en av de største bygninger fra europeisk middelalder.

Det tilbys to valgfrie utflukter i Avignon; en guidet byrundtur med besøk i Pavepalasset og en tur til det arkitektoniske mesterverket Pont du Gard, en tre-nivå akvedukt bygget for over 2000 år siden av romerne. Skipet ligger til kai i Avignon i kveld.

Avignon
dag 6

arles

Denne byen har pirret fantasien til mange kunstnere, blant annet maleren Vincent Van Gogh, som produserte mer enn 300 malerier og tegninger etter sitt 14 måneders lange opphold i Arles. Det godt bevarte romerske amfiteateret med plass til 20 000 tilskuere er en mektig opplevelse. Om formiddagen tilbys en guidet byvandring i Arles.

Elvedeltaet Camargue er som et lite land i seg selv, beliggende rett utenfor Arles. Camargue nasjonalpark og naturreservat består av 86 000 hektar og er blant annet kjent for rosa flamingoer, okser og de hvite Camargue-hestene. Etter lunsj kan du bli med på dagens valgfrie utflukt og oppleve dette unike området, som også inkluderer et besøk i den sjarmerende landsbyen Saintes Maries de la Mer ved Middelhavet.

Arles
dag 7

chateuneuf-du-rhône - le pouzin

I formiddag er det mulig å bli med på en valgfri utflukt til naturskjønne Ardèchedalen. Her finnes kalksteinsklipper på over 300 meter som utgjør elvebredden til elven Ardèche, den imponerende naturlige broen Pont d’Arc er også et flott skue.

Skipet seiler mot Le Pozin. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

Pont d'Arc i Ardéchekløften er en bro naturen har laget selv.
dag 8

Lyon - norge

Etter frokost tar vi farvel med mannskapet. For de som ønsker det er det mulig med en liten spasertur i Lyon før vi setter oss på bussen som tar oss flyplassen. Flyreise fra Lyon til Norge med mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Lyon t/r (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Vin til middag
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt
 • Utfluktspakke (7 utflukter, bestilles senest 35 dager før avreise)
 • Tips til besetning, guider og sjåfører
 • Avbestillings­- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE
Det er mulig å forhåndsbestille en utfluktspakke inntil 35 dager før avreise.
Utfluktspakken (7 utflukter) koster kr 3200 (2020) eller kr 3790 (2021) pr. person.

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2020 2021
2 Macon Utflukt fra Maconnais inkl. besøk i vinmuseet Hamas du Vin € 71 € 74
2 Macon  Cluny Abbey € 60 € 62
3 Chalon sur Saône Utflukt til Beaune inkl. vinsmaking € 71 € 72
4 Lyon  Byrundtur i Lyon € 40 € 41
5 Avignon Byvandring i Avignon inkl. pavepalasset € 40 € 41
6 Arles Utflukt til Camargue € 47 € 49
7 Chateaneuf du Pape Utflukt til Ardèchedalen € 47 € 49

TILLEGGSUTFLUKTER
Det tilbys ytterligere tre utflukter, som kun kan kjøpes ombord.

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord (EUR)
2020 2021
3 Chalon sur Saône / Tournus Ettermiddagsutflukt til Brandon og Cormatin € 60 € 62
5 Avignon  Ettermiddagsutfluk til Pont du Gard og Uzèz € 48 € 50
6 Arles Byvandring i Arles om formiddagen € 29 € 30

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 70 euro pr. person til besetningen om bord i tillegg en euro til lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. På deler av strekningen kan soldekk være stengt på grunn av lave broer.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.