Elvecruise i Rhôndalen og Provence

/ Cruiset for livsnytere

Vi seiler gjennom et frodig landskap med de skjønneste byer mens vi spiser nydelig mat og nyter de lokale vinene området er så kjent for. Lyder ikke det fristende?

Elvecruiset starter og slutter i Lyon, som er selve gourmetbyen i Frankrike (og det sier ikke lite!). Landskapet har inspirert flere kjente malere, kanskje du har sett Stjernenatt over Rhône av Van Gogh? La oss satse på at vi også får en stjerneklar kveld på dekket av vårt 4* skip MS Rhône Princesse. Vi kan trenge litt avslapping under stjernene, for det er et innholdsrikt cruise!

Dette kan du oppleve:

 • Opplev den frodige Rhônedalen, med utgangspunkt i Lyon
 • Det enorme elvedeltaet Camargue, kanskje vi får se både flamingoer og de hvite hestene?
 • Besøk på en manade (ranch) hvor vi får møte en av Europas ekte cowboyer og oksene hans
 • Arles i Provence – byen til Van Gogh. Se kafeen som var inspirasjon for det kjente maleriet Terrasse du cafe le soir
 • Det eventyraktige pavepalasset i Avignon
 • Ardèche-kløften hvor naturen har laget en imponerende bro – en av Frankrikes største naturseverdigheter
 • Gourmetbyen Lyon hvor vi besøker det fantastiske matmarkedet
 • Gourmetmiddag på en av restaurantene til mesterkokk Paul Bocuse

Og dessuten…

 • Hyggelig skip med lun, fin atmosfære
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.06.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Drikke ombord inkludert
 • Norsk reiseleder fra Oslo

Avreiser

 • Avreisedato 08.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 480,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Lyon

Flyreise fra Oslo til Lyon, med mellomlanding og flybytte underveis. Frankrikes gourmethovedstad ligger vakkert til der elvene Rhône og Saône møtes. Byens flotte arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har gjennomgått i sin mer enn 2000 år gamle historie. Med sine smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Mens vi nyter vår første middag ombord kaster skipet loss og setter kursen sydover.

Lyon har en hyggelig gamleby ved foten av høyden.
Dag 2

Arles - Camargue

Cowboyliv og Van Goghs by

Om formiddagen kan du slappe av på dekk mens skipet seiler gjennom den vakre, franske landsbygda. Vi passerer Valence med sin flotte katedral, og Montélimar – kjent for sin berømte nougat.

Ved ankomst Arles kan du bli med på en utflukt til Camargue (utfluktspakke). Dette enorme elvedeltaet er et fascinerende sted. Her utvinner de salt, så du kan se hauger med salt – nærmest saltfjell! Vi kjører gjennom dette flate landskapet hvor de karakteristiske hvite hestene gresser fredelig sammen med de spisshornede oksene de aler opp her.

Oksene blir brukt til en lokal sport som går ut på å feste sløyfer på hornene til oksen, så skal modige menn klare få dem av en litt ilter okse. Mer humant enn tyrefekting!

Vi skal besøke en typisk manade (ranch) hvor de aler opp okser. Vi kan ikke tilby dere en prins på en hvit hest, men en cowboy på sin hvite hest skal vi klare! I Camargue finner du nemlig Europas eneste cowboyer, og vi får både hilse på cowboyen, hesten og oksene. Og så får vi en drink på terrassen etterpå.

Flamingoer finnes det også massevis av her, så hold øynene åpne mens vi kjører. Før du aner det, dukker det opp en rosa flokk med vadende flamingoer!

Skipet ligger til kai i Arles over natten, så ta gjerne en rusletur i land på egen hånd. Vårt tips er å ta en titt på det godt bevarte romerske amfiteateret i byen fra utsiden, Les Arènes, med plass til 20 000 tilskuere. Den kunstinteresserte kan gå i Vincent van Goghs fotspor. På Place du Forum ligger en rekonstruksjon av den gule kafeen som Van Gogh malte i 1888 – Terrasse du café le soir.

Camargue i Provence er kjent for sine hvite hester og flamingoer. Nesten en drømmeaktig kombinasjon.
Dag 3

Arles - Avignon - Viviers

Eventyrslottet til pavene og tidsreise til middelalderen

Tidlig om morgenen seiler vi mot pavebyen Avignon. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet pavebyen. Her skal vi på byvandring inkludert besøk i Palais des Papes (utfluktspakke).

Pavepalasset er en av de største bygningene fra europeisk middelalder. Gjør deg klar for en overveldende opplevelse! Når du kommer ut på den åpne plassen og pavepalasset åpenbarer seg, kommer det mest sannsynlig til å gå et gisp gjennom forsamlingen. Med sine to spisse tårn ligner det mest et enormt eventyrslott!

I sin største utstrekning omfattet det 11 000 m². Det ble bygget i to faser, fra 1335–1364, har vegger som er mer enn 5 meter tykke, og ligger på en naturlig klippe som gjør den vanskelig å angripe. Etter revolusjonen ble palasset i mange år brukt som militærforlegning og er nå et museum. Vi skal selvsagt se innsiden også, og her har de levendegjort historien ved hjelp av tekniske hjelpemidler, så dette er et besøk verdt å få med seg.

Retur til skipet for lunsj og videre seiling mot Viviers, og du kan glede deg til kveldsutflukten som venter – Viviers er nemlig et veldig spesielt sted …

Om kvelden skal vi på en byvandring med guide (utfluktspakke) i denne spesielle lille middelalderbyen. Viviers er som et museum i seg selv, hvor historien er skrevet i stein. Vi vandrer opp en nydelig allé med løvtrær og kommer inn i byen med sine brosteinsbelagte gater og stille smug. Dette er som en tidsreise! Her er fasadene nærmest uforandret, og bortsett fra elektrisk belysning er det nesten som å vandre rundt på 1300-tallet. Her kan ordet magisk brukes med rette.

Etter et besøk i Frankrikes minste katedral med sin fascinerende historie, vandrer vi nedover de eldgamle gatene og smugene, og fyller opp kvoten av stemningsfull, historisk atmosfære. Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Pavepalasset i Avignon ser ut som et eventyrslott. Imponerende!
Dag 4

Viviers - Tain l'Hermitage

Naturens arkitektur

Vi ønsker en ny dag velkommen, og etter en bedre frokost er det klart for utflukt til Ardèche-kløften (utfluktspakke), en av Frankrikes største naturseverdigheter. Kløften er imponerende med bratte klipper der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen, Pont d’Arc. Flottere bro kunne ikke bli laget av oss mennesker, så her har vi noe å lære!

Utflukten fortsetter langs den smale turistveien Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til La Voulte. Vi spiser lunsj om bord.

Vi ankommer Tain l’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og Valrhona sjokolade om ettermiddagen.

Om kvelden er det festmiddag og underholdning om bord mens skipet ligger ved kai over natten.

Pont d'Arc i Ardéchekløften er en bro naturen har laget selv.
Dag 5

Tain l'Hermitage - Vienne - Collonges-au-Mont-D'Or

Gourmetopplevelse av de sjeldne

Vi fortsetter seilasen tidlig om morgenen. Dagens første stopp er Vienne, tidligere hovedstad i den romerske provinsen Vienna Senatoria, som frem til 1400-tallet var en viktig religiøs by. Ta gjerne en tur i land på egen hånd, før vi seiler videre forbi Lyon og til Collonges-au-Mont-d’Or.

I kveld kan du bli med på en helt spesiell, fransk matopplevelse på restaurant Paul Bocuse, Abbaye de Collonges (utfluktspakke – kan ikke bestilles om bord). Paul Bocuse regnes av mange som en av de beste kokkene i den vestlige verden i nyere tid. Han ble en sentral eksponent for 1960-tallets og senere tiårs såkalte nouvelle cuisine. Han var en av de første kokkene som fikk kjendisstatus i de brede lag av befolkningen. Det uoffisielle verdensmesterskapet i matlaging Bocuse d’Or er oppkalt etter ham.

Dag 6

Collonges-au-Mont-D'Or - Lyon

Bysjarm og bugnende matmarked

Tidlig neste morgen seiler vi mot Lyon. Slapp av ombord eller ta en svipptur i land på egen hånd. Etter en deilig lunsj om bord er det tid for byrundtur i gourmetbyen Lyon, som ligger der elvene Rhône og Saône møtes (utfluktspakke).

Har du ikke vært i Lyon, har du et svært hyggelig bekjentskap foran deg! Med smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått en fortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen kan minne litt om Paris der den ligger langs elva, men den er mindre og mer «overkommelig» – og utrolig fin!

Vi begynner med et besøk på Fourvière-høyden, hvor den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière ligger. Utsikten herfra er den beste i hele byen! På folkemunne kalles basilikaen for «Elefanten», fordi den minner om en elefant som ligger på rygg med beina i været.

Og for deg som tenker at du står over et besøk inne i basilikaen fordi du har sett innsiden av veldig mange kirker før, så vil vi absolutt anbefale å ta en kikk likevel. Ikke bare lyser den opp som et smykke på toppen av høyden på kveldstid – innsiden er som å være inni et smykkeskrin…

Turen fortsetter så til den gamle renessansebydelen, Vieux Lyon, med Saint Jean-kvartalet og de spesielle Traboules-passasjene. Dette er passasjer bak anonyme dører som gjør at du kan kjapt gå fra én gate til en annen, og under krigen ble disse passasjene brukt av motstandsfolk for å forvirre nazistene.

Mens vi er i Lyon, kan vi ikke gå glipp av Paul Bocuses Les Halles, som er et tre etasjers innendørs matmarked hvor over rundt 50 butikker tilbyr fantastisk gourmetmat i alle varianter. Vi kan jo ikke gå herfra uten å smake på godsakene, så besøket avsluttes med en smak av deilig skinke, ost og vin.

Retur til skipet for vår siste middag ombord.

Lyon er både staselig og sjarmerende.
Dag 7

Lyon - Oslo

Etter en god frokost sier vi farvel til skipets besetning, og kjører med buss til flyplassen i Lyon. Vi flyr tilbake til Oslo, med mellomlanding og flybytte underveis.

Takk for turen og på gjensyn!

 • Rhone Princess, Croisi, lugar
 • Rhone Princess, salong
 • Rhone Princess, Croisi, restaurant
 • Rhone Princess, salong
 • Rhone Princess, Croisi, restaurant

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Lyon t/r (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass, hotell og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (sju utflukter) kr 4200,- per person
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp ombord 2020 Pris ved kjøp ombord 2021
2 Arles Utflukt til Camargue € 72 € 72
3 Avignon Utflukt i Avignon m/pavepalasset € 33 € 33
3 Viviers Kveldsvandring i Viviers € 24 € 24
4 Viviers Utflukt til Ardèche-kløften € 54 € 54
5 Viviers Tain l’Hermitage og sjokolademuseet € 33 € 33
5 Lyon Gourmetmiddag hos Paul Bocuse (kan ikke bestilles ombord) € 187 € 200
6 Lyon Byrundtur i Lyon med Les Halles € 58 € 58

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 42 euro per reisende til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.

OM SKIPET

MS RHÔNE PRINCESS 4*
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2001, renovert 2011
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 138

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, mens lugarene på øvre dekk har større vinduer som kan åpnes.