Etiopia og badeferie på Mombasa-kysten

Etiopia er et av få land i Afrika som ikke har vært kolonisert av europeere, et land som har vært isolert og politisk uavhengig. Av den grunn har folket klart å bevare mye av sin kulturelle identitet. Etiopia har sine egne språk, sin egen skrift, sin egen mat og drikke, sin egen kirke og sine egne helgener, – til og med sin egen kalender og sin egen tidsregning. Et interessant, spennende og særpreget land som ikke ligner noe annet land i Afrika. Og samtidig er det et autentisk Afrika.

Mombasa-kysten har vakre strender – og den mest kjente av dem er Diani Beach, en to mil lang og finkornet sandstrand sør for Mombasa. Denne stranden regnes som en av de peneste i Kenya og det vil være et flott sted å avslutte vår hektiske rundreise i Etiopia. Stranden er langgrunn med et korallrev et stykke ut, og her kan du benytte snorkel og maske for å beundre det fargerike livet under havflaten. Dersom du ønsker det kan du også drive med dykking og havfiske, eller ta en tur til det maritime paradiset Kisite Marine Park litt sør for Diania Beach. Og ønsker du litt storbyliv, kan du ta deg en tur til Mombasas travle markeder og basarer – for det er et yrende folkeliv å oppleve der.

Langsmed stranden finner du flere restauranter og barer – samt alle de lokale souvenirselgerne som mer enn gjerne selger deg både nyttige og unyttige ting.

  • Opplev det historiske Nord-Etiopia i kombinasjon med sol og bad på Kenyas vakre kyst
  • Besøk de utrolige klostrene ved Tana-sjøen i Etiopia – med sine fantastiske og fargerike religiøse kunstverk og gamle bibelske skrifter
  • Beundre Lalibelas imponerende kirker hugd ut av fjellet (UNESCOs verdensarvliste)
  • Besøk Gondars fascinerende samling av europeiskinspirerte slott og palass (UNESCOs verdensarvliste)
  • Nyt det storslåtte fjellandskapet i Simien Nasjonalpark med sin flora og fauna
  • La deg imponere av stele-parken med sine høye steinsøyler i Axum (UNESCOs verdensarvliste)
  • Nyt late dager på Diani Beach, litt sør for Mombasa i Kenya
Last ned reiseprogram

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger