Med historiker og arkeolog Knut Ødegård

Historiske Hellas – i Aleksander den stores fotspor

En bygning ruver over landskapet fra en øde klippe. Foto

Aleksander den store har til alle tider fascinert historieinteresserte. Han er også kjent som Aleksander III av Makedonia, og nå kan du få være med på en reise hvor vi skal utforske hvem makedonerne var, og hvordan de kom til å herske over et rike som strakte seg helt til India!

Historiker og arkeolog Knut Ødegård er med på turen og øser av sin kunnskap – historiske personer får ansikt og ruiner får liv jo mer vi lærer.

Thessaloniki nord i Hellas blir vår base for å gå i Aleksander den stores fotspor. Hellas’ nest største by er en fargerik og levende storby – og vi bor midt i smørøyet. Thessaloniki ligger i hjertet av noen av landets aller beste vindistrikter og er kjent for sitt gode kjøkken, så vi skal også nyte nåtiden til fulle.

Vi sparer også et av høydepunktene til slutten av turen – da besøker vi klostrene i Meteora, bygd på toppen av søyleaktige klipper. Et nesten uvirkelig syn!

Avreiser

 • 25.09.2024
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 25.490,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Med: Knut Ødegård

Høydepunkter

Portrett av en mann

Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Thessaloniki t/r med Lufthansa
 • 7 netter på hotell inkludert frokost
 • 4 lunsjer,
 • 4 middager
 • 1 vinsmaking
 • Busstransport og inngangsbilletter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Reiseleder og guide Knut Ødegård

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Hotellskatter p.t. 1,50 euro per person per natt i Thessaloniki og i Katerini, og 3 euro i Meteora - betales direkte til hotellene
 • Frivillig tips til lokale guider og bussjåfør

Vær oppmerksom på at sightseeingen på denne turen foregår mye til fots, og at det er en del trapper opp og ned til klostrene i Meteora. Vi skal ikke løpe maraton, men du bør være i alminnelig god form, og ha med godt skotøy.

Hoteller:

Hotel ParkThessaloniki 25. - 30.september

Hotel Park ble totalrenovert i 2018 og er et godt 3 stjerners hotell med en meget sentral beliggenhet i Thessaloniki sentrum. Hotellet befinner seg innen gangavstand fra de fleste handels-, kultur- og nattelivstedene i Thessaloniki. Komfortabel innkvartering, vennlig og hjelpsomt personale. De funksjonelle og varmt dekorerte superior rommene på Park Hotel har aircondition og private balkonger.

Grand Meteora Hotel 30.september - 1.oktober

Grand Meteora Hotel er et populært fire stjerners hotell som ligger ved foten av de hellige klippene Meteora, i hjertet av Thessaly-sletten. Rommene er elegante, og fullt utstyrte for alt man trenger for et komfortabelt opphold. Alle hotellets rom har private balkonger, hvor besøkende kan beundre Meteoras imponerende prakt.

Hotel ParkKaterini 1. - 2.oktober

Hotel Park er et hyggelig 3 stjerners hotell i utkanten av byen Katerini, med utsikt til Olympos-fjellet og med kort gangavstand til restauranter og barer. Hotellet har et frokostrom og kafe/bar. Rommene er utstyrt med TV, safe og kjøleskap. Bad med hårtørrer og toalettartikler.