Med historiker og arkeolog Knut Ødegård

Historiske Hellas – i Aleksander den stores fotspor

En bygning ruver over landskapet fra en øde klippe. Foto

Aleksander den store har til alle tider fascinert historieinteresserte. Bli med og opplev hvem makedonerne var og hvordan de kom til å herske over et rike som strakte seg helt til India!

Se de imponerende Meteora-klostrene bygget på toppen av søyleaktige klipper. Klostrene hadde sin storhetstid på 1300-tallet. Av de opprinnelige 23 klostrene er nå bare fire bebodde.

Thessaloniki er ikke bare den nest største byen i Hellas, den er en fargerik og levende storby som blir vår base for å gå i Aleksanders fotspor, – og vi bor midt i smørøyet. Thessaloniki ligger i hjertet av noen av Hellas’ aller beste vindistrikter og er kjent for sitt gode kjøkken, så her blir det opplevelser som appellerer til alle sanser.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Portrett av en mann

Knut Ødegård

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi og ansatt ved Universitetet i Oslo. Han har vært stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Han var bestyrer for Det norske institutt i Athen 2003-2007 og har ledet en rekke arkeologiske prosjekter i Hellas de siste 20 år blant annet i Tegea på Peloponnes og på Naxos. Han er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Program

7 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Thessaloniki t/r med Turkish Airlines
 • 7 netter på hotell inkludert frokost
 • 4 lunsjer, én av de med vinsmaking
 • 4 middager
 • Busstransport og inngangsbilletter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Reiseleder og guide Knut Ødegård

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Hotellskatter p.t. 1,50 euro per person per natt i Thessaloniki, og 3 euro i Meteora - betales direkte til hotellene
 • Frivillig tips til lokale guider og bussjåfør

Vær oppmerksom på at sightseeingen på denne turen foregår mye til fots, og at det er en del trapper opp og ned til klostrene i Meteora. Vi skal ikke løpe maraton, men du bør være i alminnelig god form, og ha med godt skotøy.

Hoteller:

Hotel Park4.-8.mai og 9.-11.mai

Hotel Park ble totalrenovert i 2018 og er et godt 3 stjerners hotell med en meget sentral beliggenhet i Thessaloniki sentrum. Hotellet befinner seg innen gangavstand fra de fleste handels-, kultur- og nattelivstedene i Thessaloniki. Komfortabel innkvartering, vennlig og hjelpsomt personale. De funksjonelle og varmt dekorerte superior rommene på Park Hotel har aircondition og private balkonger.

Grand Meteora Hotel 08.-09.mai

Grand Meteora Hotel er et populært fire stjerners hotell som ligger ved foten av de hellige klippene Meteora, i hjertet av Thessaly-sletten. Rommene er elegante, og fullt utstyrte for alt man trenger for et komfortabelt opphold. Alle hotellets rom har private balkonger, hvor besøkende kan beundre Meteoras imponerende prakt.

.

Lignende turer