Madrid, kulturbyen med pasjon

/ Inkludert heldagsutflukt til Toledo

Det bobler av liv i Spanias hovedstad – Madrid er en multietnisk metropol midt i landet, som er i konstant bevegelse. Opplev Madrids kulturmekka av muséer og gallerier i verdensklasse, og ta et dypdykk ned i lekre fristelser og delikatesser på byens utallige tapasbarer og fortauskafeer.

Legg til flotte avenyer, skyskrapere i glass og stål, imponerende monumenter, fontener, kirker og museer – Madrid har både egenart, stil og eleganse, der museene er selve essensen av kunst. Som kontrast er det gamle latinerkvarteret fullt av sjarm og liv. Her er klynger med pastellfargede hus, smale, brosteinsbelagte gater og balkonger med fargerike blomster og klesvask som henger side om side. Madrid skuffer ikke!

Du får:

 • Byvandring og panoramatur i Madrid
 • Utflukt til historiske Toledo med lunsj
 • Firestjerners hotell med buffetfrokost
 • To middager inkludert

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 10 970,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager

Avreiser

 • Avreisedato 04.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 10 970,-
 • Plaza de Las Ventas i Madrid
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Madrid, panoramatur

Avreise fra Oslo Lufthavn om morgenen. Direktefly med Norwegian og ankomst Madrid på formiddagen.På vei fra flyplassen kjører vi en liten panoramatur hvor vi får se noen av byens viktigste monumenter. Turen avsluttes på  Hotel Exe Moncloa, vårt bosted de neste dagene. Du får noen timer på egen hånd, så møtes vi til velkomstmiddag om kvelden. (middag)

El Retiro Park, Madrid
Dag 2

Madrid til fots

Den beste måten å bli kjent med en by, er til fots. Dagens bytur er intet unntak, ta på de gode skoene.  

Vi starter ved Plaza de Espana, med statuen av den spanske forfatteren Cervantes’ helt, Don Quixote og Sancho Panza. Vi fortsetter til Plaza de Oriente, øst for Palacio Real, som ligger på den vestlige siden av Madrid. På torget er det hele 44 statuer av spanske herskere. Det kongelige palasset, Palacio Real imponerer stort. Det har hele 2800 rom, men kun 16 av disse er åpne for allmennheten. Kongefamilien med kong Felipe og dronning Letizia bor ikke her, men på Zarzuelapalasset.

Neste stopp er enorme Plaza Mayor, nå snakker vi om det mest kjente torget i hele Madrid. Gjennom historien har den ble brukt til forskjellige begivenheter av ymse slag, som tyrefektinger og offentlige henrettelser. Med plass til opptil 100 000 mennesker, er det ofte her det skjer når det er en markering eller noe å feire.

Vi fortsetter til Plaza Santa Ana, nylig renovert og i ny drakt. Torget er fullt av barer, teatre, musikere, og gateartister, dette er et godt sted å ta en pust i bakken etter alle skritt og alle inntrykk.

Sightseeingen avsluttes og kanskje du ønsker å ta deg litt lunsj og en titt i byens forretninger, eller se mer på egen hånd, før du selv tar deg tilbake til hotellet. Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. Reiseleder kan organisere noe felles for de som ønsker å spise middag sammen (frokost)

Dag 3

Utflukt til Toledo

Frokost på hotellet, før vi setter kursen mot Toledo. Dette er en historisk by som kalles de tre religioners eller kulturers by. Beskyttet av bymurer og med festningsverk og broer, er det mye å hvile øynene på. Her har både kristne, arabere og jøder sameksistert i flere hundre år og alle har de etterlatt seg et spennende sammensurium av stilarter og arkitektoniske perler i byen.

Vi innleder med en panoramisk rundtur for å få oversikt før vi tar beina fatt. Underveis ser vi Santo Tome-kirken med El Grecos mesterverk, «begravelsen av Señor de Orgaz» og Victorio Macho-museet som med sin beliggenhet har vakker utsikt over elven Tajo. Vi ser også synagogen Santa Maria La Blanca og kirken San Juan De Los Reyes. 

I byen er det ingen mangel på rikdom innenfor kunsthåndverk, og det er mange kunstgallerier og utstillinger i Toledo. I dag vil vi kunne beundre en gammel teknikk kalt «damasquino». Dette består av stål innlagt med edelmetaller og blir til vakre smykker, bokser, skåler og pyntegjenstander. Etter en interessant dag i Toledo hvor vi også spiser lunsj sammen, tar bussen oss tilbake til Madrid. Kvelden er til egne opplevelser i Madrid.  (frokost, lunsj)

Toledo
Dag 4

Fridag i Madrid, avskjedsmiddag

Dagen i dag er til egen disposisjon. Du har en fridag til å utforske Madrid på egen hånd. Hva med å besøke noen av museene i verdensklasse? Du velger enten ett eller flere av Prado, Reina Sofia eller Thyssen-Bornemisza. Reina Sofia huser forresten Picassos enorme mesterverk, Guernica, som viser bombingen av den baskiske byen med samme navn.  Reiseleder gir gjerne forslag for å fylle på med enten kultur, historie, vakre parker eller deilige matopplevelser

Det er er siste kvelden, og vi møtes til felles middag og gode samtaler på en lokal restaurant. (frokost, middag)

Dag 5

Hjemreise

Du har tid til å nyte en sen frokost før utsjekking, og litt tid for deg selv, før busstransport til Madrid flyplass. Vi lander i Oslo om ettermiddagen. (frokost)

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo–Madrid t/r med Norwegian
 • Fire netter på 4* hotell inkludert frokost
 • To middager ekskl. drikke 
 • Panorama- og bysightseeing i Madrid
 • Heldagsutflukt til Toledo med lunsj, ekskl. drikke
 • Skandinavisktalende lokalguide
 • Transport med buss og inngangsbilletter iht. program
 • Reiseleder fra Escape Travel

 Prisen inkluderer ikke

 • Avbestillings- og reiseforsikring 
 • Frivillig tips til lokale guider og sjåfører

Hotel Exe Moncloa 4*

Hotel Exe Moncloa er fresht og moderne, ligger rett ved metroen, og en 15 minutters spasertur fra Plaza Espanã . Til Puerta del Sol, hjertet av Madrid, er det 25 minutter å gå.  Hotellet har et lite utendørsbasseng, et treningsstudio med badstue og en takterrasse med panoramautsikt. Wi-Fi er gratis.
Rommene har lys og moderne innredning, elegant tregulv, flatskjerm-TV med satellittkanaler, minibar samt bad med hårtørrer og gratis badeprodukter.  Mer informasjon om hotellet her.